Названі найкращі міста для гастрономічного туризму
На думку фахівців, Японія в цілому може похвалитися найбільшою кількістю ресторанів з зірками Мішлен, а її столиця - лідер за кількістю закладів, відзначених цієї престижної нагородою. Туристи можуть спробувати тут не тільки суші, але і тофу, свинячі котлети, вугра з окономияки (смажений корж із суміші різних інгредієнтів, змащена спеціальним соусом і посипана тонко нарізаним сушеним тунцем). Крім того, японська столиця пропонує ресторани на будь-який смак і гаманець - від закладів в хмарочосах з панорамним видом до невеликих пабів з місцевою кухнею.
На другому місці розташувався Ханой. У в'єтнамській столиці, як вважають експерти, мандрівникові просто відчути особливості місцевої кулінарії - замовити свіжоприготовані прямо на вулиці локшину з кисло-солодким супом, свинину і рибний соус. Тут же можна спробувати багет, наповнений паштетом, огірком, зеленню, цибулею і чилі, а також рис зі смаженою свининою, свинячий шкірою і рибним соусом. Завершувати трапезу фахівці радять традиційним яєчним кави.
Лондон став третім у списку за різноманітність кулінарних шедеврів, які місто може запропонувати, а також великої кількості ресторанів, барів і пабів. Примітно, що лондонський Artesian, що знаходиться в п'ятизірковому готелі Langham, цього року в четвертий раз поспіль посів перше місце в рейтингу World's 50 Best Bars. Він також був відзначений як кращий бар Європи.
Крім того, в список потрапили Нью-Йорк, Болонья, Новий Орлеан, Ліма, Фес, Джайпур та інші міста.
Червоний гід Мішлен (Michelin, Le Guide Rouge), іноді згадуваний як «Червоний путівник», - найвпливовіший з ресторанних рейтингів, який має тризірковий систему оцінки. Одна зірка підказує мандрівникам, що ресторан - дуже хороший в своїй категорії. Дві зірки означають «відмінна кухня, заради ресторану можна зробити відступ від туристичного маршруту». І, нарешті, три зірки повідомляють про чудовій роботі шеф-кухаря і підказують, що заради закладу має сенс вжити окреме подорож.