RU  UK  EN
Статьи  >  Китайське Заборонене місто склало чорний список відвідувачів

Китайське Заборонене місто склало чорний список відвідувачів

Автор: 07.10.2015 | Китай, туризм
Заборонене місто в Пекіні склало чорний список відвідувачів, які неналежно поводилися на території палацового комплексу. Як повідомляє Yahoo Finance, в стоп-лист потрапили 2,5 тисячі чоловік.

Таке рішення місцева влада ухвалила після того, як багато туристів видряпували свої імена на стародавніх реліквіях, використовували підроблені квитки і смітили на території. Мандрівникам, що продемонстрували неповагу до цього об'єкта ЮНЕСКО, заборонений вхід в Заборонене місто на найближчі три роки.

Крім того, керівництво музею ввело систему онлайн-покупки квитків і суворо карає за їх перепродаж. Адміністрація вже відзначила позитивний результат від введення в червні чорного списку і має намір продовжувати цю практику.

Заборонене місто - головний палацовий комплекс китайських імператорів з XV по початок XX століття. Він оточений стіною і ровом з водою. Першим з китайських об'єктів занесений ЮНЕСКО до Списку всесвітньої спадщини (в 1987 році).

Раніше китайська влада вже вживали заходів проти неналежної поведінки туристів. Так, через підвищеної уваги мандрівників до оголеною по пояс статуї Ян Гуйфей в провінції Шеньсі встановили перед пам'ятником напис «Робіть фотографії цивілізовано», але туристи її постійно ігнорують.

Вам это будет интересно:
Новрезськими фьордами курсуватиме електро-катамаран
Норвезькими фьордами курсуватиме перший в світі повністю електричний катамаран FUTURE OF THE FJORDS.
У Китаї влаштували світлове шоу 1374 дронів
Світлове шоу дронів прикрасило нічне небо стародавнього китайського міста Сіань в провінції Шеньсі, встановивши рекорд Гіннеса.
День китайської мови
День китайської мови заснований тоді ж, коли і дні інших офіційних мов ООН, - в 2010 році. З цією пропозицією виступив департамент організації, що відповідає за зв'язки з громадськістю.
Найдовший морський міст в світі побудували в Китаї
У Китаї між Гонконгом і Макао з'явився найдовший у світі морський міст.
Китай святкує Новий рік
Китайці живуть за місячно-сонячним календарем, який відрізняється від нашого. Рік Собаки і стихія Землі набирає чинності 16 лютого 2018 року.
Фестиваль Дунчжі в Китаї
Кожного року зимове сонцестояння припадає на період між 21 і 22 грудня. В день зимового сонцестояння найкоротший день і найдовша ніч у році. Після зимового сонцестояння дні стають довшими, а ночі коротшими.
Португалія отримала титул найкращого туристичного напрямку 2017 року
Португалія стала переможцем великого фіналу World Travel Awards 2017, вигравши приз «Кращий туристичний напрямок у світі».
Названо найкращі міста для подорожей у 2018 році
Популярне тревел-видання Lonely Planet назвало найкращі міста для подорожей у 2018 році.
День журналіста в Китаї
Щороку 8 листопада, починаючи з 2000 року, в Китаї урочисто відзначається День журналіста.
З Києва до Відня можна буде дістатись без пересадок
З 10 грудня австрійська федеральна залізниця запустить потяг, що курсуватиме маршрутом Київ-Відень через Львів та Будапешт.
Китайські поїзди є найшвидшими в світі
З 21 вересня сполучення між Пекіном і Шанхаєм буде здійснюватися надшвидкісними потягами Фусинь.
Франція пропонує стати співвласником старовинного шато за 50 євро
Замок Ле Палюель у південно-західній Франції заявлений у якості аукціонного експонату. Торги з метою порятунку маєтку, що руйнується відбудеться 21 вересня. Необхідною сумою являється 500 000 євро, але мінімальний внесок стартує від 50 євро.
Франція відчиняє для безкоштовних відвідин свої архітектурні шедеври
Ключові споруди країни будуть доступні до відвідування під егідою Європейських днів історичної спадщини.
Фестиваль повітряних зміїв у Китаї
Сьогодні в Китаї в небеса злетіти тисячі барвистих драконів, квітів і ліхтариків - в країні починається фестиваль повітряних зміїв.
Фестиваль азалії в Китаї
На 18 квітня припадає самий розпал барвистого фестивалю азалії в китайському місті Гуйчжоу.
Свято чистоти і ясності Цин Мін
Свято Цінмін - свято чистоти і ясності - пов'язаний з настанням ясних і світлих днів. Вважалося, що в цей день ян і інь приходять в рівновагу. Небо (ян) запліднює землю (інь), зароджується нове життя.
Німець опублікував вражаючий ролик-подорож по світу
Німецький кінорежисер Крістіан Грів представив унікальне відео подорожі по світу, знятого за допомогою дрона.
Названо найкращі пляжі світу
Туристичний сервіс TripAdvisor опитав мандрівників і визначив найкращі пляжі світу. Як повідомляє The Daily Mail, перше місце дісталося пляжу Grace Bay з бірюзовою водою і білосніжним піском, розташованому на одному з островів архіпелагу Теркс і Кайкос в Атлантичному океані.
У Пекіні побудують найбільший у світі аеропорт
Автором проекту авіагавань виступила британський архітектор і дизайнер Заха Хадід. Як повідомляє REGNUM з посиланням на китайські ЗМІ, нова авіагавань розташується в районі Дасін.
У Бельгії туристам запропонують половити креветок на конях
У Бельгії туристи зможуть долучитися до місцевої забави - кінного промислу креветок в Оостдюнкерке, який проходить з квітня по вересень.
Закрыть
Outlook facebook page