Італійський шеф-кухар взяв уроки кулінарії у звичайної марокканки
18.03.2015
|
Відомий італійський шеф-кухар Карло Кракко поїхав у Марокко для того, щоб привернути увагу світу до проблеми зміни клімату, а замість цього - навчився у місцевої жительки нового блюда.
Як передає ntdtv.ru, 70-річна Фатма показала як готують улюблені ласощі місцевих жителів - баранчика з особливими пустельними сумчастими грибами терфасс (він вважається близьким побратимом трюфеля). Але через зміни клімату та настання засухи знаходити такі бульби стало все складніше.
Терфасс росте під землею і потребує рясних дощах восени. «Ти розумієш, як важливі людські традиції, культура, як важливо зберігати традиції і не відкидати їх. Якщо залишити цю землю, то її захопить пустеля. Але якщо продовжувати культивувати, то вона буде процвітати », - каже італійський кухар.