RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Ukrainian Embroidery. Step in Time.В рамках Євробачення OUTLOOK познайомить іноземних журналістів з української традиційної модою

Ukrainian Embroidery. Step in Time.В рамках Євробачення OUTLOOK познайомить іноземних журналістів з української традиційної модою

Автор: 20.04.2017 | Україна, культура, OUTLOOK
1-14 травня в ArtHub ІА «Укрінформ» проходитимуть заходи для іноземних ЗМІ, що відвідають Україну під час проведення пісенного конкурсу Євробачення 2017. ArtHub Укрінформу є однією з офіційних локацій, які будуть задіяні під час проведення пісенного конкурсу, що виступить майданчиком для роботи та спілкування представників іноземних ЗМІ.

Протягом зазначеного періоду на початку травня, з метою покращення іміджу України у світі, Міністерство інформаційної політики України планує проведення заходів із презентації та популяризації українських етнічних, історичних і культурних надбань за участі волонтерів та організацій.

Одним із партнерів, залученим МІП до організації заходів, став міжнародний проект OUTLOOK (www.theoutlook.com.ua), що працює у сфері медіа та культурної дипломатії. Шляхом своєї діяльності OUTLOOK (www.theoutlook.com.ua), налагоджує дружні контакти між країнами і народами, формуючи нові культурні та соціальні зв'язки.

4 травня о 13.00 OUTLOOK проведе івент для іноземних гостей під назвою «Ukrainian Embroidery. Step in Time» аби продемонструвати одне із культурних надбань українського народу. Традиційна вишивка, що прикрашає національний одяг криє в собі глибокий символізм і історичний спадок. Під час показу стародавніх та сучасних костюмів будуть передані тенденції, що не втрачають своєї актуальності з часом. Так як і століття тому, так і у наш час вишивка залишається невід’ємною частиною стилю сучасних українців. Орнаменти різняться за регіонами, колористикою, але не своїм смисловим значенням.

«Проект OUTLOOK завжди із великим задоволенням долучається до подібних ініціатив. Поширювати славу про здобутки та культурні надбання нашого народу - приємно і почесно одночасно. Хочеться, щоб іноземні журналісти, відвідавши цей захід, знайшли натхнення пізнавати Україну більш глибинно. Нам є, що розказати світові про себе», - зазначила Генеральний директор проекту OUTLOOK Дарія Карякіна.

Унікальні зразки старовинних костюмів спеціально для презентації «Ukrainian Embroidery. Step in Time» надали власники галереї «Ukraina Аntiqua» Ігор Турейський та Максим Очкур. «Ще в кінці ХІХ та на початку ХХ століття, в Україні побутувало понад 200 технік вишивки, що згодом були витіснені хрестиком, в нашій колекції ми маємо речі оздоблені різноманітними техніками: заволіканням, низинкою, лиштвою, різними видами гладі, вирізуванням, виколюванням, змережуванням, штапівкою, хрестиком та іншими, також маємо речі з тканими елементами», - розповідають колекціонери.

В своїй колекції Турейський І. та Очкур М. намагаються репрезентувати елементи декоративно-ужиткового мистецтва з усіх регіонів України. Наразі в їх колекції найкраще представлені строї та елементи з Західного Полісся, Полтавщини, Чернігівщини, Вінниччини, Київщини, Черкащини, Закарпаття. Речі зібрані в багаторазових експедиціях, де були придбані в нащадків тих хто їх носив, немалий сегмент зібрано й на «блошиних» ринках.

Сучасна українська мода буде представлена сукнями дизайнера Юлії Магдич, яка у своєму бренді об'єднала естетику українських національних традицій і моду нового джетсета.

Інтерпретуючи ДНК класичної «вишиванки», дизайнер створює своєрідну «уніформу» для сучасної леді - розкішні і в той же час невимушені образи, актуальні для ранкових прогулянок і для званих вечорів.

Візитна картка бренду - технічно складні об'ємні вишивки, розроблені за мотивами орнаментів, знайдених в музеях, приватних колекціях і краєзнавчих подорожах по Україні.

На сьогоднішній день бренд Yuliya Magdych представлений в 20 країнах Європи , США, арабських країнах і в 40 інших. Серед прихильниць творчості Юлії Магдич - знаменитості, редактори журналу Vogue, фешн-блогери, арабські принцеси і впливові it-girls.

Музичний супровід заходу запальними українськими піснями створять дитячий вокально-хореографічний ансамбль «Зернятко» (Художній керівник Раїса Заклецька), керівник капели бандуристів КІМ ім. Р.Глієра Ірина Родіонова , український поп-гурт Vroda, що поєднує у своїй творчості сучасне звучання та традиційну українську мелодику.

Дата: 04.05.2017

Час: 13.00 – 14.00

Місце: ArtHub ІА «Укрінформ» (вул. Богдана Хмельницького, 8/16)

Контактна інформація: lookarchive@ukr.net; +38096972 55 48

Вам это будет интересно:
Вічна любов. Пам’ятники коханню в Україні
Скільки важить кохання і чи можна виміряти його обсяг? А чи має воно центр ваги і як поводиться у спеку та в снігову заметіль? Певна річ, кохання ефірне і радше нагадує шалених метеликів, що несамовито танцюють у животі. Однак люди, котрі особливо глибоко відчувають, навчилися «творити кохання» і передавати його сенс у камені, дереві, металі для інших.
Колоритний континент. Красиві племена Африки
Повсякденне життя африканських племен може видаватися дивним навіть для мешканців цього континенту. І тільки природа і допитливі мандрівники лишаються наодинці з колоритом і незвичністю побуту етносів за межею мегаполіса.
Смачна Японія: скуштувати країну на зуб
Морозиво зі смаком конини, мариновані комахи, риба зі смертельною отрутою – японській кухні є чим дивувати, вражати й шокувати. І чесно кажучи, перелік цих страв не завжды сприяє апетитові. Але ми не женемося за екзотикою. Істинний гастротуризм – це спроба збагнути менталітет і відчути національний колорит через традиційну кухню...
Йодль – музика австрійських гір
В Австрії з'явився незвичайний маршрут, його вибирають любителі вокального стилю йодлем. Бредуть туристи долиною Циллерталь, широка стежина звужується, відкриваючи шлях тільки для найзавзятіших, і звивиста доріжка веде вгору. Зазирають мандрівники до хижки, яка має форму дзвіночка, обходять стороною найбільший ріг, прямуючи туди, де альпійські пастухи вели неквапливі музичні бесіди зі своїм стадом.
Зимові забави Василя та Маланки: карнавал по-українськи
Новий рік в Україні не завжди розпочинався з ялинки, а замість Діда Мороза і Снігуроньки в гості чекали пустунку Маланку і моторного парубка Василя, та й не самих, а з почтом. Усі навіженості сходили з рук: витівки ряджених несли в собі сакральний зміст, продиктований логікою міфу про поєдинок весни і зими.
Ніч перед Різдвом і після
Різдво приходить, накидаючи теплий кожух на плечі. Ввечері воно приносить із собою м’яке світло першої вечірньої зірки, а зранку будить білим, але теплим сонцем. Якби про відчуття Різдва хтось запитав у бабці моєї прабабці, то, гадаю, її слова були б ідентичні моїм. Бо разом із мисочкою куті із рук у руки українські покоління передають і свої традиції.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
Не зламай язика. Найбільш складні діалекти світу
Кажуть, чим простіше, тим краще, але чи так це? Ми знаємо, що не всі народності сповідують цей принцип. OUTLOOK знайшов найбільш дивніі, складні і важко вимовляючі мови світу і хоче поділитися цим з читачами.
Вісім новопризначених послів вручили вірчі грамоти Президенту України
У четвер, 9 грудня, новопризначені Надзвичайні та Повноважні Посли Алжирської Народної Демократичної Республіки, Боснії і Герцеговини, Грузіїі, Домініканської Республіки, Нової Зеландії, Республіки Сенегал, Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка та Японії вручили вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському.
Онлайн-семінар від Міжнародного жіночого клубу Києва
1 грудня з 10:00 до 11:30 Міжнародний жіночий клуб Києва запрошує долучитись до онлайн-заходу на платформі Zoom на тему: «Як бути у часи невизначеності? Секрет вашого успіху»
Музеї, що лікують
«Мені, будь ласка, еліксир від головного болю, настоянку на корені мандрагори, пігулки від серця і трохи морфіну…» – приблизно так зверталися до аптекарів пацієнти кілька століть тому. А ті готували різноманітні бовтанки і суміші у фармакологічних лабораторіях, які знаходилися прямо в сусідніх кімнатах.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Кінофестиваль "ОКО" встановлює рекорд
До Національного реєстру рекордів України внесуть унікальний етнографічний артоб'єкт, який створили в Болграді в рамках Міжнародного етнографічного кінофестивалю "ОКО".
Замість візка – човен: знамениті плавучі ринки
Магазини, супермаркети, ринки – всі ці місця невід’ємна частина життя будь-якої людини на нашій планеті. Здавалося б, що в них незвичайного – кругом усе схоже, хіба що товари і ціни різняться в залежності від країни чи міста. Насправді все не зовсім так – до деяких базарів слід діставатися вплав… Про них ми і розповімо.
Стартує online-едиція Міжнародного Етнографічного Кінофестивалю ОКО
З 11 по 18 вересня на сайті кінофестивалю okofilmfest.com.ua відбудуться покази конкурсних стрічок на етнографічну та антропологічну тематику.
Оголошено онлайн та офлайн програми кінофестивалю "ОКО"
Менш ніж за місяць розпочнеться друга едиція Міжнародного етнографічного кінофестивалю «ОКО», який зібрав у свою програму документальні стрічки з усього світу, і мовою кіно розповідатиме про звичаї, обряди, традиції, релігії та культуру різних країн та народів.
Що вони їдять: Україна
Розпещені домашніми борщами, голубцями та котлетами ми наївно вважаємо, що знаємо українську кухню як свої п'ять пальців і нічого примітного в ній немає, хоча насправді гастрономічна спадщина нашої країни значно багатша, аніж нехитре бабусине меню. Настав час згадати оригінальні українські страви, незаслужено забуті в епоху напівфабрикатів і швидкого харчування.
Закрыть
Outlook facebook page