RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Стартує online-едиція Міжнародного Етнографічного Кінофестивалю ОКО

Стартує online-едиція Міжнародного Етнографічного Кінофестивалю ОКО

Автор: 13.09.2021 | фестиваль, Україна
З 11 по 18 вересня на сайті кінофестивалю okofilmfest.com.ua відбудуться покази конкурсних стрічок на етнографічну та антропологічну тематику.

Протягом тижня фестиваль надасть можливість кіномандрувати світом, і вручить глядачам квиток до унікальних країн, місць, звичаїв та людей.

Звертаємо увагу, що стрічки з кожного регіону будуть у доступі до перегляду лише протягом одного дня.

Так, у перший день ОКО завітає до Європи; на другий день дослідить Близький Схід; третього дня – відкриє для себе екзотичну Африку, де залишиться і на наступний день, аби продемонструвати ретроспективу минулорічних фільмів з Чорного континенту; п’ятий фестивальний день перенесе нас до Азії, а шостий – одразу до обох Америк. На сьомий день ОКО залишиться вдома – у цей день доступні до онлайн-перегляду будуть фільми з України.

Обирайте напрямок, зручний час і вирушайте в онлайн-подорож разом з фестивалем! Організатори заохочують ділитися враженнями від переглянутих стрічок у соцмережах – звісно, не забуваючи тегати фестивальні сторінки.

А як буде можливість і час – ОКО радо чекає на вас на офлайн-частині фестивалю у Болграді з 16 по 18 вересня.

До зустрічі у кіномандрах!

Онлайн та офлайн програми доступні тут,

Більше інформації можна знайти на сайті кінофестивалю та facebook-сторінці

Пошта фестивалю для пропозицій партнерства і співпраці: okofilmfestival@gmail.com

Проєкт OUTLOOK виступає інформаційним партнером фестивалю.

Вам это будет интересно:
Вічна любов. Пам’ятники коханню в Україні
Скільки важить кохання і чи можна виміряти його обсяг? А чи має воно центр ваги і як поводиться у спеку та в снігову заметіль? Певна річ, кохання ефірне і радше нагадує шалених метеликів, що несамовито танцюють у животі. Однак люди, котрі особливо глибоко відчувають, навчилися «творити кохання» і передавати його сенс у камені, дереві, металі для інших.
Зимові забави Василя та Маланки: карнавал по-українськи
Новий рік в Україні не завжди розпочинався з ялинки, а замість Діда Мороза і Снігуроньки в гості чекали пустунку Маланку і моторного парубка Василя, та й не самих, а з почтом. Усі навіженості сходили з рук: витівки ряджених несли в собі сакральний зміст, продиктований логікою міфу про поєдинок весни і зими.
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Ніч перед Різдвом і після
Різдво приходить, накидаючи теплий кожух на плечі. Ввечері воно приносить із собою м’яке світло першої вечірньої зірки, а зранку будить білим, але теплим сонцем. Якби про відчуття Різдва хтось запитав у бабці моєї прабабці, то, гадаю, її слова були б ідентичні моїм. Бо разом із мисочкою куті із рук у руки українські покоління передають і свої традиції.
Царство льоду і снігу. Фестиваль Харбін
Щоб серед наших читачів не ставало забагато сумних і плаксивих людей, що лічать дні до літа чи бодай до теплої весни, OUTLOOK розповідає як мінімум про один привід полюбити холодний сезон всім серцем. І привід цей – вирушити в китайське місто Харбін і на власні очі побачити фантастичний за своїм розмахом фестиваль льоду і снігу.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
Вісім новопризначених послів вручили вірчі грамоти Президенту України
У четвер, 9 грудня, новопризначені Надзвичайні та Повноважні Посли Алжирської Народної Демократичної Республіки, Боснії і Герцеговини, Грузіїі, Домініканської Республіки, Нової Зеландії, Республіки Сенегал, Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка та Японії вручили вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському.
Онлайн-семінар від Міжнародного жіночого клубу Києва
1 грудня з 10:00 до 11:30 Міжнародний жіночий клуб Києва запрошує долучитись до онлайн-заходу на платформі Zoom на тему: «Як бути у часи невизначеності? Секрет вашого успіху»
Музеї, що лікують
«Мені, будь ласка, еліксир від головного болю, настоянку на корені мандрагори, пігулки від серця і трохи морфіну…» – приблизно так зверталися до аптекарів пацієнти кілька століть тому. А ті готували різноманітні бовтанки і суміші у фармакологічних лабораторіях, які знаходилися прямо в сусідніх кімнатах.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Кінофестиваль "ОКО" встановлює рекорд
До Національного реєстру рекордів України внесуть унікальний етнографічний артоб'єкт, який створили в Болграді в рамках Міжнародного етнографічного кінофестивалю "ОКО".
Оголошено онлайн та офлайн програми кінофестивалю "ОКО"
Менш ніж за місяць розпочнеться друга едиція Міжнародного етнографічного кінофестивалю «ОКО», який зібрав у свою програму документальні стрічки з усього світу, і мовою кіно розповідатиме про звичаї, обряди, традиції, релігії та культуру різних країн та народів.
Що вони їдять: Україна
Розпещені домашніми борщами, голубцями та котлетами ми наївно вважаємо, що знаємо українську кухню як свої п'ять пальців і нічого примітного в ній немає, хоча насправді гастрономічна спадщина нашої країни значно багатша, аніж нехитре бабусине меню. Настав час згадати оригінальні українські страви, незаслужено забуті в епоху напівфабрикатів і швидкого харчування.
Міжнародна акція до Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України від проєкту OUTLOOK, МЗС та NARODNYI DIM UKRAINA
За організації та ініціативи Міністерства закордонних справ України, Народного дому «Україна» та проєкту OUTLOOK у співпраці з українськими громадами за кордоном відбулася міжнародна акція з відзначення Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Зміна дат та локації етнографічного кінофестивалю "ОКО"
Друга едиція кінофестивалю відбудеться 11-18 вересня онлайн та 16, 17, 18 вересня офлайн, в сонячному регіоні Бессарабії, що на півдні України, в м. Болград, яке святкує цього року 200-річний ювілей.
Життя на воді: 7 маловідомих конкурентів Венеції
Коли ми чуємо вираз «місто на воді», одразу на думку спадає Венеція, чи не так? Неквапливі гондоли, вузенькі вулички по обидва боки, ніжне світло сонця, що заходить, і старовинна архітектура створюють той п’янкий романтичний коктейль, котрий приваблює туристів з усього світу.
Закрыть
Outlook facebook page