RU  UK  EN
Статьи  >  Уяви  >  Східний макіяж як традиція: Чарівний погляд з поволокою

Східний макіяж як традиція: Чарівний погляд з поволокою

Згідно з відомою фразою, схід – справа тонка. І загалом це істина, котра підтверджується навіть в деталях. Через особливості клімату східних жінок об’єднує схожий тип зовнішності, а їхні нації споріднює близькість культур. Тому й ідеали краси у них подібні. Так акцент у східному макіяжі неодмінно робиться на очі. Жінці тут належить бути скромною і вдягатися таким чином.

Тому все, що їм лишається, це зачарувати чоловіка поглядом.

Під поняттям «схід» прийнято мати на увазі кілька країн. Звісно, їх єднають загальні культурні риси, утім, сильні й відмінності. Так і у східному макіяжі вирізняють кілька головних течій – японський, індійський й арабський макіяж.

Японський макіяж: єдність Інь-Янь

Взірець краси по-японськи – це хворобливо біла шкіра. Причому засмага чи рум’янець вважаються тут мало не ознакою потворності. Японок змалку вчать слідкувати за своєю шкірою, щоб та була ідеально чистою. Традиції японського макіяжу зародилися в епоху Хейан. При цьому тоді більший вплив на його формування мала китайська культура. Цікавий момент: в ті часи до макіяжу додавали чорніння… зубів – це була елітарна ознака високого соціального статусу.00-holding-kyoto-japan-geisha-geiko-maiko.jpgФото vogue.com

Головна особливість японського макіяжу – рівний тон обличчя, мінімум, на 2 тони світліше натурального, при цьому тон наносять густим шаром. «Білила» могли б погано триматися і розтікатися, тому, перш ніж їх наносити на шкіру, японки використовують тонкий шар воску. Після тону таким же ретельним шаром наносять пудру. Брови виступають чіткою рівною лінією темного кольору – коричневого або вугільно-чорного. І чорні стрілки на очах мають бути добре помітними. А губи повинні бути бантиком – їх промальовують соковитим червоним кольором. Цікаво, європейки, намагаються зробити губи якомога повнішими, а от японки навпаки. У них взірцем спокусливості вважають акуратні тонкі вуста. Тому червону підводку вони наносять всередину губ нижче природної лінії, щоб вони вийшли менше реальних. На верхні вилиці наносять ледве помітний світло-рожевий тон як рум’яна, щоб надати шкірі не ефект природного рум’янцю, а певної прозорості і світіння.Фото wallpapercave.com

Словом , в японському макіяжі використано всього три кольори – білий, чорний і червоний. Для японців ці кольори особливі і дорогі серцю. Так, червоний символізує благодать, процвітання і талан. Білий – це чистота, нове народження і досконалість. При цьому поєднання білого і чорного кольорів в японській традиції втілює траур і сумні події. А от їхня триєдність з червоним означає гармонію: красу і тлін, спокій і рухливість, життя і смерть… Тобто це кольорове відображення Інь-Янь.

Индійський макіяж: тяжіння енергій

Для індійок макіяж – це священний щоденний ритуал. Жінці належить прокинутися раніше за чоловіка, здійснити омовіння зі спеціальними оліями, нанести на тіло прикраси і тільки в такому вигляді постати перед чоловіком. В індійському макіяжі прийнято робити акцент і на очі, і на губи, виділяти точку Бінді на переніссі і навіть забарвлювати язик в червоний колір. Чому індійки яскраво виділяють відразу дві основні точки у візажі? Очі й губи – це рівноправні точки органів почуттів. А в традиціях цього народу прийнято виділяти їх всі, посилюючи таким чином енергетичний вплив і силу.best-makeup-artist-chennai-4.jpg
Фото makeupbykavithasekar.com

Так, за віруваннями індійців, очі дані жінці, щоб виражати почуття і заворожувати чоловіка. А їхній макіяж посилює жіночу чуттєвість. Тому неодмінний ритуал візажу Коля – густа смолисто-чорна підводка довкола очей. Крім того, вважають, що каджал (так називається в Індії олівець для нанесення стрілок) поліпшує зір і захищає очі від зурочення. Тому він призначений не тільки для жінок, а й для чоловіків, причому з найменшого віку. Макіяж в такому випадку виконує певну захисну функцію оберега від злих духів.

Що ж до тіней, то для них обирають кольори спецій – коричневий, золотий, жовтий, теракотовий, зелений. Адже всі теми прикрашання тіла в Індії пов’язані з рослинністю як символом родючості, продовження роду. Також брови мають бути темними і чітко окресленими – вони посилюють «сяяння» очей.

Губи прийнято вкривати яскравими помадами з рослинних компонентів. Їх неодмінно підводять контурним олівцем, використовують яскраві червоні, рожеві, коралові тони, прихильно ставляться до перламутру і блискіток.Фото wallpoper.com

Точка Бінді слугує для посилення Аджня-чакра – вона активізує жіночу інтуїцію, мудрість і, за повір’ям, подовжує молодість. Бінді належить тільки заміжнім індійкам, адже їм потрібні ці риси для того, щоб надихати, збуджувати й енергетично наповнювати чоловіка для його життєвих звершень.

Арабський макіяж: косметика духовного походження

Арабські жінки головний акцент у макіяжі роблять на очі. Це пов’язано з релігійним світоглядом. Усі арабські країни сповідують іслам. Це і Туреччина, й Іран, і Йорданія, й Ірак, Пакистан, і Саудівська Аравія тощо. При цьому права жінок там регламентуються згідно з національними традиціями в рамках Корану. А він чітко не встановлює правила макіяжу.

Утім, іслам вимагає від жінки скромності: паранджа, хіджаб, нікакаб – обов’язковий одяг для арабок. Вони повністю закривають тіло, волосся, а іноді навіть обличчя, лишаючи відкритими тільки очі.

Отже, головний засіб для арабського макіяжу – каял, араби називають його кохлем, а також сурмою. Тому що її виготовляють із чорного каменя з ідентичною назвою. Це вугільно-чорна підводка для очей. За традицією, східні жінки готують її самостійно.

Цікаво, що народності посушливих територій вважають таку підводку захистом для очей від сонця, вітру, піску. В арабських країнах навіть ходять легенди про те, що сурма виліковує від хвороб очей. Тому в давні часи сурмою почали користуватися чоловіки, а вже потім тенденцію підхопили жінки. Їм прийнято підводити не тільки очі, але й вії/брови. Фото bm.img.com.ua

Головне фото naturals.in

Вам это будет интересно:
Колоритний континент. Красиві племена Африки
Повсякденне життя африканських племен може видаватися дивним навіть для мешканців цього континенту. І тільки природа і допитливі мандрівники лишаються наодинці з колоритом і незвичністю побуту етносів за межею мегаполіса.
Смачна Японія: скуштувати країну на зуб
Морозиво зі смаком конини, мариновані комахи, риба зі смертельною отрутою – японській кухні є чим дивувати, вражати й шокувати. І чесно кажучи, перелік цих страв не завжды сприяє апетитові. Але ми не женемося за екзотикою. Істинний гастротуризм – це спроба збагнути менталітет і відчути національний колорит через традиційну кухню...
Оце так сервіс! Японське таксі
Найперше, з чим має розібратися кожен турист, опинившись у новій країні – це із транспортною системою. Часто вона здається складною і заплутаною, і щоб збагнути її, потрібні тижні, а може, й місяці. Наша читачка Наталія Усенко побувала в Японії і ділиться своїми враженнями про найбільш комфортний і безпечний транспорт у світі.
Лех. На вершині світу
Спочатку не зрозуміло, це скелі притиснулися до старих буддистських храмів або стародавні споруди шукають підтримки і розради у брил. Старовинне місто Лех, що розташоване на півночі Індії на висоті трьох тисяч метрів в штаті Джамму і колись було дуже популярним серед сіркоперегінної худоби, караванів і торговців...
Джайпур. Рожеве місто. Частина 2
У Джайпурі завжди багато туристів. Місто входить у більшість світових путівників по Індії. Тут достатньо готелів, нема проблем з вибором транспорту, повно вуличних закусочних і комфортних кафе. Місцевий люд доброзичливий і завжди готовий допомогти подорожньому. Якщо до цього пориву додати ще й кілька рупій, то індійці радо поділяться інформацією...
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Джайпур. Рожеве місто
Хтось порівнює Джайпур з ажурною скатертиною. Інші – з коробкою рожевого зефіру. Треті твердять – це вулик, щільно заселений бджолами. Однак всі сходяться в одному – тут дивовижне повітря, сповнене якоюсь свободою, котру не зустрінеш у Європі. Вона заповнює легені, і вже через вдих мандрівник втрачає лік годинам і навіть століттям.
Йодль – музика австрійських гір
В Австрії з'явився незвичайний маршрут, його вибирають любителі вокального стилю йодлем. Бредуть туристи долиною Циллерталь, широка стежина звужується, відкриваючи шлях тільки для найзавзятіших, і звивиста доріжка веде вгору. Зазирають мандрівники до хижки, яка має форму дзвіночка, обходять стороною найбільший ріг, прямуючи туди, де альпійські пастухи вели неквапливі музичні бесіди зі своїм стадом.
Departure: Сатояма
У Японії є містечко, жителі якого дуже довіряють одне одному. Довіряють настільки, що п’ють воду з одного джерела, котре протікає через їхні оселі, ще й миють там посуд після їжі. Сатояма, що у перекладі означає ідеальне місце для життя в гармонії з природою, розташоване у північній префектурі Гіфу, ізольованій від решти світу гірськими вершинами і рисовими полями.
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Індійське село Кодхіні: таємниця близнюків, котру ніхто не розгадав
У світі є незвичайне місце, де народжується найбільше близнюків. Хоча на перший погляд це схоже на містичний збіг, статистика змушує вірити в чудеса. Індійський штат Керала може похвалитися селом, де відбуваються незвичайні речі. Кодхіні – те саме місце, де близнюків більше, ніж у будь-якій іншій точці світу. І цьому немає майже жодних пояснень.
Не зламай язика. Найбільш складні діалекти світу
Кажуть, чим простіше, тим краще, але чи так це? Ми знаємо, що не всі народності сповідують цей принцип. OUTLOOK знайшов найбільш дивніі, складні і важко вимовляючі мови світу і хоче поділитися цим з читачами.
Вісім новопризначених послів вручили вірчі грамоти Президенту України
У четвер, 9 грудня, новопризначені Надзвичайні та Повноважні Посли Алжирської Народної Демократичної Республіки, Боснії і Герцеговини, Грузіїі, Домініканської Республіки, Нової Зеландії, Республіки Сенегал, Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка та Японії вручили вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському.
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
Кабукі: тернистий шлях квітки
Традиційний японський театр кабукі завжди лишався загадкою для європейського менталітету: зрозуміти спектакль без підказок гіда може хіба що спеціаліст з культури Країни вранішнього сонця. Слово «кабукі» у перекладі значить «майстерність пісні і танцю». Чому не оперета? Суть постановки не зводиться до музичної вистави...
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Не лише в центрі цікаво. Спальні райони світу
Мало який мандрівник під час своїх нетривалих подорожей вибирається кудись далі центру міста, де розташований його готель. Якщо ж «дислокація» – ще й мегаполіс, то такі поїздки відкладають «до кращих часів». А дарма, адже саме у спальних районах можна подивитися на незнайому країну очима її жителів, що куди пізнавальніше за екскурсії «галопом» замками і площами.
Рисові поля: Злаки неземної краси
- Чи не хочете покуштувати рису? - таким питанням зустрічають гостей в Китаї. А якщо господарі виявляться ще і фермерами, вони можуть запросити вас на незвичайну екскурсію і покажуть шедевр природного мистецтва. Рис, який ми часто вживаємо в їжу, не замислюючись про його естетику, в момент вирощування нагадує ковдру, виткану з різнокольорових клаптиків...
Жіночі прикраси в Індії: сакральний зміст
При слові індійка в нашій уяві виникає красива жінка в сарі, неодмінно з безліччю прикрас і малюнків на тілі. Звідки в національних традиціях цього народу така пристрасть до прикрашання тіла? У цьому є не лише естетичний, але й глибокий сакральний сенс – відображення культури, вірувань і світогляду індійців...
У ритмі серця. Японські барабани тайко
Його звуки проникають у саме серце, зупиняють потік думок і змушують кров рухатися в якомусь магічному ритмі. Це гуркіт грому. Це мурашки по шкірі. Це – тайко. Японські барабани на їхній батьківщині зведені у ранг культу. Без них не обходиться жоден офіційний захід, їхня гра тішить слух під час радості і допомагає пережити печаль.
Закрыть
Outlook facebook page