RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Пам’ятки Сальти: лише одне слово – прекрасна

Пам’ятки Сальти: лише одне слово – прекрасна

Автор: 25.02.2021 | Аргентина
Її називають куточком Іспанії в серці Аргентини. Заснована іспанськими завойовниками й оточена мальовничою природою з м’яким теплим кліматом Сальта приваблювала іммігрантів з багатьох країн. Вплив Європи в глибокому змішанні з пекучим латиноамериканським темпераментом дає тут неймовірний результат – особливу нову культуру.

Зовні місто настільки гарне, що в народі перетворилося на Сальта-ла-Лінда – Прекрасна Сальта.

Аргентина поділена на 23 провінції зі своїми столицями. І Сальта – найяскравіша і найцікавіша серед них через свою архітектуру, побудову вулиць, природні дані, барвисте змішання націй. На вулицях Сальти зустрінеш і гарячу креолку, й аргентинця з палким італійським корінням, і задумливого араба. Так, це місто з давньою заплутаною і складною історією…

Сальту заснував Ернандо Лерма – один з іспанських завойовників Америки. І це місто навіть має свій день народження – 16 квітня 1582 року. Корінні жителі регіону, індіанські племена діагіта, дали дуже жорстку відсіч конкістадорам. Тому ті й вирішили заснувати тут місто, що мало стати опорною точкою для його колонізації. Так що від початку це миле, симпатичне і, здається, таке ласкаве місто було войовничим селищем, а також єднальним елементом у транспортному сполученні завойованих колоній – Буенос-Айреса і Ліми.argentinien-salta-das-lauschig-begrucc88nte-zentrum-des-plaza-9-de-julio-in-salta-argentinien-wird-vom-15m-hohen-reiterdenkmal-von-antonio-alvarez-de-arenales-eingenommen-anibal-trejo-1-1200x800.jpgФото franks-travelbox.com

Сьогодні Сальта – це третє за віком і восьме за кількістю населення місто країни. Після війн селище розросталося, розвивалося і стало займати солідне місце, перетворившись на комерційний центр між Аргентиною і Перу. Наприкінці ХІХ століття у місто ринулись іммігранти з Італії, що ще більше пожвавило його.

Знайомство із Сальтою неодмінно слід розпочинати з її центральної площі, котра називається «9 липня». Це самісінький центр міста, з котрого воно і починалося. Так от, як належить маленьким містам (населення Сальти – трохи більш як 300 тисяч людей), все його яскраве і насичене життя обертається довкола центральної площі. Сальтійці збираються тут вечорами, потягуючи традиційну місцеву каву під назвою «cafecito», із властивою тільки південним народам розслабленою неквапливістю обговорюють новини.

А туристи оглядають численні пам’ятки, зібрані довкола площі. Наприклад, потрібно оглянути Ратушу (вона тут називається Кабільдо) й Історичний музей, що розмістився в ній. Це яскраві твори колоніальної архітектури. Адреса: Caseros 541 – 4400.dfgdgfbh.jpgФото infobae.com

Також на площі розташований Кафедральний собор, споруджений в середині XIX століття. Трохи осторонь – Дім Урібуру, де колись жили два аргентинських президенти. Тепер він перетворений на музей. Далі знайдете кілька цікавих церков єзуїтського зразка. Пройдетесь пішою алеєю Ла-Флорида. Врешті-решт потрапите на місцевий ринок, котрий теж вважають пам’яткою, адже тут продають унікальні твори народних ремесел. Без такого сувеніра із Сальти їхати не можна.imagen-prensa-gobierno-de-salta-119616-182003.jpgФото lagacetasalta.com.ar

Далі прямуйте на схід від центру, щоб побачити гору Сан-Бернардо й однойменний монастир. Підіймаєшся на гору канатною дорогою і потрапляєш на оглядовий майданчик з чудовим краєвидом міста, до якого прилягають незвичайної краси долини Лагунільяс і Лерма. Та й це далеко не головні пам’ятки Прекрасної Сальти.

Можливо, ви ніколи не чули про аргентинське місто Сальта, але ви напевно знаєте про його статую Діви Марії. Це не тільки пам’ятник архітектури історичного значення, але й мета паломництва католиків з усього світу. Діву Марію разом зі статуєю Христа Чудотворця звели в столітті в соборі Сан-Франциско (головне фото). Кажуть, цим статуям під силу справжні дива: вони зцілюють від смертельних хвороб і зупиняють стихійні лиха.

Сам собор – це чудовий пам’ятник архітектури неокласичного колоніального стилю і, звісно, ідеальний взірець зодчества ти часів. Сама історія його зведення теж доволі цікава – процес тривав понад століття. Спочатку місцеві майстри відновили каркас, а вже через десятки років його художнім оформленням зайнявся Луїджі Джорджі, італійський архітектор. Причому на фасаді будівлі можна побачити символіку різних культур. При соборі діє монастир. Він теж відомий на весь світ завдяки своїй архітектурній цінності. Його оформлення вирізняється водночас і розкішшю, й витонченістю – складні орнаменти й палітра, квіти, латинські надписи, арки. Усю цю красу вінчає дзвіниця заввишки чотири поверхи.churchsalta.jpgФото chasingthevine.com

Годі мріяти – от Сальта може влаштувати поїздку прямо у хмари. Принаймні це красномовно обіцяє назва маршруту місцевого експреса. «Поїзд у хмарах» - це саме той поїзд, пункт призначення котрого не буде мати для вас особливої цінності. Та й, власне, у хмарах опиняєшся по дорозі. Цей маршрут єднає Сальту з маленьким містом Сан-Антоніо-делос-Кобрес. Останнє розташоване в гірській глушині.a4e3f00c89c9b21c2d2e335ea905480d.jpgФото Salinas Grandes у провінції Сальта i.pinimg.com

Дорога «Ель-Трен-а-лас-Нубес»– це мальовничі береги найглибших каньйонів у світі і безліч витончених мостів із грубої сталі. Утім, пасажирам ці прекрасні мости не видно, і тому в них складається унікальне враження небесної дороги поверх хмар, котрі застилають гірські вершини. А у фіналі – запаморочлива висота. Варто голосно відкорковувати шампанське – ви на висоті, висоті – 4 000 метрів над рівнем моря!img_0625.jpgФото Віадук Polvorilla travelwellflysafe.com

Поїзд виїжджає із Сальти щосуботи о 7:05, а назад – близько 00:00. та повернутися звідти можна й іншим транспортом.

Як дістатися до Сальти: від Буенос-Айреса 2 години польоту.

Високий сезон: липень і серпень.

Де зупинитися: найкращі готелі – 5-зірковий «Sheraton», 4-зіркові «Portezuelo» і «Provincial».

Головне фото fodors.com

Вам это будет интересно:
Камініто: Вулиця у ритмі танго
Ми продовжуємо наш цикл «Історія однієї вулиці» і сьогодні розповідаємо про одну з найгарніших і веселих вулиць Буенос-Айреса під назвою Камініто. Вона простяглася в знаменитому кварталі Ла Бока, заснованому в 19 столітті італійськими емігрантами.
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
«In vino veritas»: 5 незвичайних виноградників світу
Здавна відомо, що виноробство – це справжнє мистецтво, підвладне тільки щиро закоханим у свою справу майстрам. Що ж казати про красу шедеврів, створених вмілими руками – виноградники, розкидані по всіх куточках світу, вражають своєю грандіозністю і прикрашають планету, розмальовуючи її яскравими соковитими барвами.
Не лише в центрі цікаво. Спальні райони світу
Мало який мандрівник під час своїх нетривалих подорожей вибирається кудись далі центру міста, де розташований його готель. Якщо ж «дислокація» – ще й мегаполіс, то такі поїздки відкладають «до кращих часів». А дарма, адже саме у спальних районах можна подивитися на незнайому країну очима її жителів, що куди пізнавальніше за екскурсії «галопом» замками і площами.
На подіумі: Аргентина
Кожен народ має своїх фольклорних героїв, на котрих хочуть бути схожими і дорослі, і діти. В аргентинців такими вважають гаучо, чий одяг у наші дні лишається традиційним костюмом країни.
Озерний край Аргентини
На північному заході аргентинської Патагонії розташована земля, що вражає своїми казковими краєвидами. Серед сонячних долин і густих лісів містяться сотні озер, колір яких міняється від смарагдово-зеленого до лазурово-синього. Місцеві пейзажі – вулканічні водойми з плаваючими в них льодовиками, класичні фіорди...
Презентація перекладу книги Хорхе Баланди
За підтримки Посольства Аргентинської Республіки в Україні та Надзвичайного і Повноважного Посла Аргентини в Україні Елени Летісії Мікусінскі Кафедра романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства Київського університету імені Бориса Грінченка презентує український переклад книги "Наші люде".
Новини іноземних дипустанов в Україні
Квітень 2021 року - місяць святкування Великодня західного і східного обрядів, початок Рамадану, а також місяць активної роботи посольств у культурних та політичних напрямах. Добірка таких новин - далі у статті.
Водоспади Ігуасу - Ніагара «відпочиває»!
П’ять тонн води щомиті зриваються в ущелину, ревучи, піднімаючи пар і розплескуючи бризки на всі боки. «Рідка стіна» водоспадів Ігуасу півмісяцем, у три кілометри, розкинулася на кордоні Аргентини, Бразилії та Парагваю...
Обігнути край світу. Мис Горн
Для моряків обігнути мис Горн, який розкинувся на самісінькому півдні Аргентини, – успіх, рівний підкоренню Евересту для альпіністів. Кинути виклик велетенським хвилям, ураганному вітру та прошмигнути під вітрилами навколо «старого людожера» вперше вдалося 29 січня 1616 року.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Протягом березня акредитовані в Україні посольства брали активну участь у культурному та соціальному житті, адаптованому під сучасні реалії. Тож пропонуємо вашій увазі їх добірку.
Посол Аргентини Елена Летісія Мікусінскі відкрила виставку "Аргентина очима жінок-мисткинь"
Посольство Аргентинської Республіки в Україні спільно з інформаційним агентством «Укрінформ» та у співпраці з асоціацією «Маріанне Аргентина» та аргентинським журналом «Be Cult», відкрило унікальну фотовиставку про різноманіття та красу Аргентини та її мешканців.
Конкурс малюнків до Дня Прапора від Посольство Аргентини в Україні!
При підтримці Посольства Аргентини в Україні на честь Дня Прапора та його творця Мануеля Хосе Хоакіна дель Корасон де Хесус Бельграно відбудеться конкурс малюнків, присвячений історії національного прапора Аргентини.
Мар-дель-Плата як аргентинська муза
Гарячий подих Аргентини повис у повітрі Мар-дель-Плати, курортного міста на березі Атлантичного океану і провінції Буенос-Айрес. Заняття до душі тут чарівні і для кожного – розмовляти мовою танго, пригощатися численними дарами моря, виблискувати капелюхами на пляжі і запасатися натхненням на холодні зимові вечори…
Посол Елена Летісія Тереса Мікусінскі провела дипломатичний прийом, почесним гостем став всесвітньо відомий аргентинський співак Хіронімо Рауч
Колонна зала КМДА 11 червня приймала гостей Посольства Аргентинської Республіки в Україні з нагоди національного свята. Надзвичайні та Повноважні Посли, представники уряду та державних органів, партнери посольства, бізнес спільнота та ЗМІ вишикувалися у довгу чергу, аби привітати очільницю іноземної дипломатичної установи та висловити свої вітання дружній Аргентині.
Посольство Аргентинської Республіки відсвяткувало дев'яту річницю Всесвітнього дня Мальбека
24 квітня в Києві пройшло офіційне святкування Всесвітнього Дня Мальбека - найвідомішого аргентинського вина. У свою дев'яту річницю День Мальбек відзначався під гаслом: "Елегантність не потребує досконалості".
«200 років тому слово "свобода" зародилося в серцях аргентинців. Спочатку воно вимовлялося шепотом, а згодом перетворилося на гучний голос», - Посол Аргентини Альберто Хосе Алонс
На честь 200-ї річниці Незалежності Аргентини Надзвичайний та Повноважний Посол Альберто Хосе Алонсо провів урочистий дипломатичний прийом за участі представників дипломатичного корпусу України, Заступника міністра закордонних справ, представників державних органів, громадськості.
У Києві пройшов Всесвітній день Мальбека
Вже за традицією, Посольство Аргентинської Республіки в Україні відсвяткувало Всесвітній день Мальбеку - сорту найпопулярнішого і найвідомішого аргентинського вина. Цього року свято відзначає своє восьмиріччя, але не дивлячись на достатньо «молодий вік» вже знайшло багато шанувальників.
У Києві відзначать Всесвітній день Мальбека
Вже за традицією, Посольство Аргентинської Республіки в Україні відсвяткує Всесвітній день Мальбеку - сорту найпопулярнішого і найвідомішого аргентинського вина. З нагоди свята, 24 квітня о 18.30 в Гранд Холі готелю "Хрещатик" буде організована дегустація.
За підтримки Відділу культури Посольства Аргентини в Києві відбудуться презентації кінострічок
У квітні за підтримки Посольства Аргентини в Україні для жителів столиці буде представлено декілька кінофільмів. Відділ культури Аргентини на постійній основі проводить заходи популяризуючи культуру та мистецтво цієї країни. Зокрема, неодноразово усі бажаючі могли познайомитися з надбаннями Аргентини у кінематографічній сфері.
Закрыть
Outlook facebook page