RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Озерний край Аргентини

Озерний край Аргентини

На північному заході аргентинської Патагонії розташована земля, що вражає своїми казковими краєвидами. Серед сонячних долин і густих лісів містяться сотні озер, колір яких міняється від смарагдово-зеленого до лазурово-синього. Місцеві пейзажі – вулканічні водойми з плаваючими в них льодовиками, класичні фіорди...

...де вузькі затоки врізаються в скелі, швидкі гірські ріки і більш спокійні, в яких відбиваються маленькі фермерські будиночки. Один із найкрасивіших регіонів своєї країни аргентинці називають Озерним краєм.

Серце Озерного краю – місто Сан-Карлос-де-Барилоче. Розташоване біля підніжжя Анд, взимку воно перетворюється на гірськолижний курорт, а влітку приваблює мандрівників, що бажають побачити недоторкану красу національного парку Науель-Уапі. Головна природна пам’ятка парку – однойменна водойма і сім її рукавів, що омивають гори, а також вальдивські дощові ліси. Колись ці землі населяли індіанці Мапуче, котрі іменували місце «островом пум». Сьогодні популяція цих тварин істотно скоротилася, і навряд чи вдасться зустріти дику кішку, гуляючи парком. Зате дуже ймовірно побачити оленя, ламу-гуанако, стерв’ятника або яструба.Argentina-Bariloche-lake.jpgФото talesfromthelens.com

По західній стороні національного парку Науель-Уапі пролягає кордон Аргентини і Чилі. На стику цих двох країн розташований вулкан Тронадор, що заслуговує на особливу увагу мандрівників. З іспанської назва перекладається як «громовержець». Так місцеві жителі прозвали його через голосні звуки падаючих брил криги і снігу з висоти трьох тисяч метрів. Найкращий краєвид на засніжену вершину Тронадора відкривається з боку його льодовика Вентискуеро Негро, котрий тане, стікаючи в холодне озеро яскраво-бірюзового кольору. Перед такою унікальною красою перехоплює подих. Неподалік від цього місця розташований невеликий 40-метровий водоспад Ель-Сальтільйо-де-ла-Налькас, де серед густих зарослів зелені, вслухаючись у шум води і крики птахів, відчуваєш себе у повному єднанні з природою.Cerro-Tronador-Nahuel-Huapi-National-Park-Argentina.jpg
Фото matadornetwork.com

Другий після Барилоче основний пункт регіону – невеличке містечко Вілья-ла-Ангостура. Мальовничі вулиці приваблюють мандрівників затишними кафе, магазинчиками з шоколадом і лавками з популярними тут сувенірами з шерсті, шкіри і срібла. Але найбільше місто славиться своїми околицями. Вілья-ла-Ангостура – відправна точка знаменитого маршруту – «дороги семи озер». Стокілометровий шлях проходить через національні парки Науель-Уапі і Ланін, чаруючи пейзажами водойм різної величини. Найяскравіше враження залишає світанок чи захід, проведені в дорозі, коли залите різнокольоровими фарбами небо відбивається на поверхні води.villa_la_angostura2.jpgФото poandpo.com

Ідеальним завершенням подорожі цим регіоном Аргентини стане прогулянка на катері у порт Блест. Катер пропливає через кілька озер, що змінюють свій колір. Відтінок залежить від мінералів, котрі містяться у воді і таким чином забарвлюють її. По дорозі можна відвідати острів Вікторія, що потопає в зелені кипарисів, евкаліптів, секвой, лаврів та інших екзотичних рослин. Барв додають квітучі рожеві кущі шипшини. Зарослі острова слугують притулком рідкісним видам тварин, серед яких – дивовижний пуду, найменший олень у світі.IMG_3778-scaled.jpgФото brownboytravels.blog

Покидаючи Озерний край, не забудьте прихопити із собою сувенір –в’язане пончо із шерсті лами, срібні прикраси ручної роботи або коробку місцевих шоколадних цукерок.

І наостанок кілька практичних порад:

До Барилоче найшвидше можна дістатися літаком із Буенос-Айреса. Більш дешева альтернатива – автобус. Поїздка триватиме близько 20 годин, але автобуси зазвичай дуже комфортабельні. У вартість квитка входять вечеря, сніданок і кілька перекусів.

Щоб не залежати від міського транспорту, після прибуття найкраще орендувати машину. Місцеві автобуси ходять регулярно, але доволі рідко.

Із місцевої кухні варто неодмінно скуштувати ягня на грилі і оленячий стейк з келихом червоного вина.

Більше вражень про Аргентину читайте на 33turista.com

Текст надано сайтом 33turista.com

Головне фото talesfromthelens.com

Вам это будет интересно:
Камініто: Вулиця у ритмі танго
Ми продовжуємо наш цикл «Історія однієї вулиці» і сьогодні розповідаємо про одну з найгарніших і веселих вулиць Буенос-Айреса під назвою Камініто. Вона простяглася в знаменитому кварталі Ла Бока, заснованому в 19 столітті італійськими емігрантами.
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
«In vino veritas»: 5 незвичайних виноградників світу
Здавна відомо, що виноробство – це справжнє мистецтво, підвладне тільки щиро закоханим у свою справу майстрам. Що ж казати про красу шедеврів, створених вмілими руками – виноградники, розкидані по всіх куточках світу, вражають своєю грандіозністю і прикрашають планету, розмальовуючи її яскравими соковитими барвами.
Не лише в центрі цікаво. Спальні райони світу
Мало який мандрівник під час своїх нетривалих подорожей вибирається кудись далі центру міста, де розташований його готель. Якщо ж «дислокація» – ще й мегаполіс, то такі поїздки відкладають «до кращих часів». А дарма, адже саме у спальних районах можна подивитися на незнайому країну очима її жителів, що куди пізнавальніше за екскурсії «галопом» замками і площами.
На подіумі: Аргентина
Кожен народ має своїх фольклорних героїв, на котрих хочуть бути схожими і дорослі, і діти. В аргентинців такими вважають гаучо, чий одяг у наші дні лишається традиційним костюмом країни.
Презентація перекладу книги Хорхе Баланди
За підтримки Посольства Аргентинської Республіки в Україні та Надзвичайного і Повноважного Посла Аргентини в Україні Елени Летісії Мікусінскі Кафедра романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства Київського університету імені Бориса Грінченка презентує український переклад книги "Наші люде".
Новини іноземних дипустанов в Україні
Квітень 2021 року - місяць святкування Великодня західного і східного обрядів, початок Рамадану, а також місяць активної роботи посольств у культурних та політичних напрямах. Добірка таких новин - далі у статті.
Водоспади Ігуасу - Ніагара «відпочиває»!
П’ять тонн води щомиті зриваються в ущелину, ревучи, піднімаючи пар і розплескуючи бризки на всі боки. «Рідка стіна» водоспадів Ігуасу півмісяцем, у три кілометри, розкинулася на кордоні Аргентини, Бразилії та Парагваю...
Обігнути край світу. Мис Горн
Для моряків обігнути мис Горн, який розкинувся на самісінькому півдні Аргентини, – успіх, рівний підкоренню Евересту для альпіністів. Кинути виклик велетенським хвилям, ураганному вітру та прошмигнути під вітрилами навколо «старого людожера» вперше вдалося 29 січня 1616 року.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Протягом березня акредитовані в Україні посольства брали активну участь у культурному та соціальному житті, адаптованому під сучасні реалії. Тож пропонуємо вашій увазі їх добірку.
Пам’ятки Сальти: лише одне слово – прекрасна
Її називають куточком Іспанії в серці Аргентини. Заснована іспанськими завойовниками й оточена мальовничою природою з м’яким теплим кліматом Сальта приваблювала іммігрантів з багатьох країн. Вплив Європи в глибокому змішанні з пекучим латиноамериканським темпераментом дає тут неймовірний результат – особливу нову культуру.
Посол Аргентини Елена Летісія Мікусінскі відкрила виставку "Аргентина очима жінок-мисткинь"
Посольство Аргентинської Республіки в Україні спільно з інформаційним агентством «Укрінформ» та у співпраці з асоціацією «Маріанне Аргентина» та аргентинським журналом «Be Cult», відкрило унікальну фотовиставку про різноманіття та красу Аргентини та її мешканців.
Конкурс малюнків до Дня Прапора від Посольство Аргентини в Україні!
При підтримці Посольства Аргентини в Україні на честь Дня Прапора та його творця Мануеля Хосе Хоакіна дель Корасон де Хесус Бельграно відбудеться конкурс малюнків, присвячений історії національного прапора Аргентини.
Мар-дель-Плата як аргентинська муза
Гарячий подих Аргентини повис у повітрі Мар-дель-Плати, курортного міста на березі Атлантичного океану і провінції Буенос-Айрес. Заняття до душі тут чарівні і для кожного – розмовляти мовою танго, пригощатися численними дарами моря, виблискувати капелюхами на пляжі і запасатися натхненням на холодні зимові вечори…
Посол Елена Летісія Тереса Мікусінскі провела дипломатичний прийом, почесним гостем став всесвітньо відомий аргентинський співак Хіронімо Рауч
Колонна зала КМДА 11 червня приймала гостей Посольства Аргентинської Республіки в Україні з нагоди національного свята. Надзвичайні та Повноважні Посли, представники уряду та державних органів, партнери посольства, бізнес спільнота та ЗМІ вишикувалися у довгу чергу, аби привітати очільницю іноземної дипломатичної установи та висловити свої вітання дружній Аргентині.
Посольство Аргентинської Республіки відсвяткувало дев'яту річницю Всесвітнього дня Мальбека
24 квітня в Києві пройшло офіційне святкування Всесвітнього Дня Мальбека - найвідомішого аргентинського вина. У свою дев'яту річницю День Мальбек відзначався під гаслом: "Елегантність не потребує досконалості".
«200 років тому слово "свобода" зародилося в серцях аргентинців. Спочатку воно вимовлялося шепотом, а згодом перетворилося на гучний голос», - Посол Аргентини Альберто Хосе Алонс
На честь 200-ї річниці Незалежності Аргентини Надзвичайний та Повноважний Посол Альберто Хосе Алонсо провів урочистий дипломатичний прийом за участі представників дипломатичного корпусу України, Заступника міністра закордонних справ, представників державних органів, громадськості.
У Києві пройшов Всесвітній день Мальбека
Вже за традицією, Посольство Аргентинської Республіки в Україні відсвяткувало Всесвітній день Мальбеку - сорту найпопулярнішого і найвідомішого аргентинського вина. Цього року свято відзначає своє восьмиріччя, але не дивлячись на достатньо «молодий вік» вже знайшло багато шанувальників.
У Києві відзначать Всесвітній день Мальбека
Вже за традицією, Посольство Аргентинської Республіки в Україні відсвяткує Всесвітній день Мальбеку - сорту найпопулярнішого і найвідомішого аргентинського вина. З нагоди свята, 24 квітня о 18.30 в Гранд Холі готелю "Хрещатик" буде організована дегустація.
За підтримки Відділу культури Посольства Аргентини в Києві відбудуться презентації кінострічок
У квітні за підтримки Посольства Аргентини в Україні для жителів столиці буде представлено декілька кінофільмів. Відділ культури Аргентини на постійній основі проводить заходи популяризуючи культуру та мистецтво цієї країни. Зокрема, неодноразово усі бажаючі могли познайомитися з надбаннями Аргентини у кінематографічній сфері.
Закрыть
Outlook facebook page