RU  UK  EN
Статьи  >  Насолодись  >  Дім, який побудував…

Дім, який побудував…

«Халабуди» на деревах, землянки, схованки – що ми тільки не будували в дитинстві. На жаль, коли дорослішаєш, фантазія втрачається, і більшість із нас тепер живе в незручних сірих «коробках». Однак є люди, які самостійно створили житло своєї мрії.

Так, наприклад, австрійський архітектор і автолюбитель Маркус Воглрейтер спорудив у центрі Зальцбурга незвичайний будинок. Домігшись дозволу від місцевої влади, він перетворив стандартне двоповерхове помешкання на справжнє дизайнерське чудо. Сусіди вже звикли до таких дивацтв, хоча спочатку задум Маркуса вражав добропорядних бюргерів.dd42855f-vw-bug-restaurant-22.jpgФото carscoops.com

А ось жителі Техасу, Кейт, Ден і Гавел, кажуть, що їхня будівля створена тільки на благо інших людей, оскільки завдяки дірі в ній можна дуже швидко потрапити на паралельну вулицю, нехай для цього й доведеться повзти навкарачки. Проект прозвали «Після вибуху».Фото tumblr.com

Як відомо, в Китаї проживає більше людей, ніж у США, тому свій куток мають не всі. Та правду ж кажуть – це стимулює творчість. Місцевий архітектор, Дай Хайфей, у якого, до речі, теж немає грошей, щоб знімати квартиру або хоча б кімнату, знайшов вихід не тільки для себе, але й для своїх «колег» по нещастю. За допомогою мішків з тирсою та бамбука хлопець створив екологічно чистий переносний притулок вартістю 100 доларів. І хоча температура тут не набагато вища, ніж на вулиці, у теплі місяці можна перекантуватися.ch31.jpgФото metalocus.es

У сербських будівельників, які звели дім на річці Дріна, немає проблем з нормами правопорядку. Житло, створене понад 40 років тому друзями-рибалками, сьогодні приваблює туристів з усієї Європи. А починалося все з кількох дощок на камені, де було зручно засмагати. До речі, стихія вже пару разів руйнувала конструкцію, та місцеві мешканці всім селом допомагали її відновити.Фото eco-turizm.net

Канадці Том і Роза Чудлінг втілили дитячу мрію багатьох людей, побудувавши міцні та зручні пенати на дереві. Перша модель під назвою «Єва» так сподобалася друзям і перехожим, що пара вирішила поставити справу на конвеєр. Зараз вони випускають кілька видів подібних «хоромів», де можуть проживати три людини. «Халабуди», оснащені сантехнікою та електроприладами, формують готельний комплекс поблизу Ванкувера.soty2017_eryn_canada.jpgФото housebeautiful.com

Проте не тільки дерева стають підручним матеріалом. У 1973 році жителі португальського містечка Фафе побудували дивовижний дім між двох величезних валунів. Ця споруда – мало не з мультику про доісторичну сімейку Флінтстоунів. Коли пристановище здобуло популярність, до нього почали з’їжджатися численні туристи, що й змусило господарів переїхати. Сьогодні «брила» пустує.Фото wordpress.com

Ну а на іншому кінці Європи, у Швеції, ще одна дивовижна оселя, навпаки, живе повним життям. Її придумав місцевий дизайнер на ім’я Торстен. Конструкція, що за формою нагадує оселедець, не така вже й тісна, як може здатися на перший погляд. За словами архітектора, тут спокійно розміщується не тільки його сім’я, але й часті гості. Що важливо, житло міцне та екологічно чисте, ще й площу займає крихітну – 0,1 кубометра.VJR2-93.1506066015.0091.jpgФото archello.com

Може, ці приклади наштовхнуть вас на думку, що необов’язково селитися в хисткій панельці з нелюдським плануванням. Як бачимо, навіть без масштабних витрат можна створити унікальне і зручне житло. Було б бажання.

Головне фото szftlgs.com

Вам это будет интересно:
Зліпи собі хобі. Історія гончарства
У краєзнавчий музей якої країни не зайди, неодмінно помітиш схожі археологічні знахідки – уламки глиняних виробів. Гончарне ремесло, що народилося кілька тисячоліть тому, однак існує й сьогодні, по праву може вважатися одним із найбільш довговічних.
Краса та спокій: найгарніші храми Азії
Буддисти кажуть: «Щоб позбутися страждання, треба позбутися бажання». А для цього є відповідні місця. Сьогодні ми зібрали для вас п'ятірку дивовижних храмів, де буддисти і прості туристи шукають гармонії для своєї душі.
Мистецтво топіарію
Коли я, ще маленька дівчинка, вперше провела рукою по стрижених кущах, мою долоню дряпнули гострі краї гілок, а в ніс вдарив стійкий аромат туї. Зачарована, я довго не могла відірвати погляд від конусів, куль і квадратів, що оточили мене у парку невеличкого курортного містечка. Мені здавалося, нібито я потрапила в казку і серед листя неодмінно розгледжу усмішку Чеширського Кота.
Крок за межу: магічне мистецтво уїчолі
Сліпучі сполохи давнього знання в різнобарвних переливах бісеру і пряжі на мозаїках індіанців уїчолі спрямовують фантазію у безкінечну подорож гілками світового древа. Духовні образи набувають плоті у вигадливих орнаментах, що супроводжують селянина-мексиканця на всіх етапах життєвого шляху.
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Ломбард-стріт: вулиця, яку проковтнув удав
Пам’ятаєте, як Маленький принц учив бачити не капелюха, а слона, з’їденого удавом? Так от, у Сан-Франциско у вас є можливість побачити вулицю, частину котрої проковтнув удав. Змієподібна Ломбард-стріт заповзла майже до всіх путівників по Фріско.
Амазонки з племені мосо: Заповідник фемінізму в затінку Гімалаїв
Автори антиутопій пророкують сотні бід людям майбутнього, яким знову і знову забороняють грати весілля, та, схоже, не все так страшно. У китайській провінції Юньнань, коло самісінького підніжжя Гімалаїв, живе матріархальне плем'я мосо, якому поняття шлюбу зовсім не знайоме.
Декілька граней багатогранного Бостона
Враження про це місто багато в чому залежить від того, де ви були до зустрічі з ним. Після Лос-Анджелеса Бостон може здатися дуже діловим і культурно насиченим, після Нью-Йорка – дещо провінційним і старомодним. Але в будь-якому разі він має яскраве та поважне обличчя массачусетського джентльмена.
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
Що вони їдять: Португалія
Відвідавши Португалію, «на самому крає Європи», OUTLOOK не міг не звернути увагу на місцеву кухню. Про те, що саме їдять жителі і туристи колись однієї з найбільших імперій у світі – в нашому матеріалі.
Камасан: Поселення із шедеврами на Балі
Балі – одне з найпопулярніших місць для зимівлі. Океан, вулкани, чудова природа й екзотичні фрукти... Але є ще одна причина, про яку мало хто знає – унікальне арт-село Камасан, що дало початок однойменному балійському живопису. Про нього ми і розкажемо сьогодні на сторінках OUTLOOK.
Йодль – музика австрійських гір
В Австрії з'явився незвичайний маршрут, його вибирають любителі вокального стилю йодлем. Бредуть туристи долиною Циллерталь, широка стежина звужується, відкриваючи шлях тільки для найзавзятіших, і звивиста доріжка веде вгору. Зазирають мандрівники до хижки, яка має форму дзвіночка, обходять стороною найбільший ріг, прямуючи туди, де альпійські пастухи вели неквапливі музичні бесіди зі своїм стадом.
Ми там були: Нью-Йорк, Вашингтон і Маямі
Так склалося, що в Америці дві столиці – офіційна і фактична. Київський контекстний менеджер Богдан Янчев побував в обох і розповів нам про дух цих міст, про їхні пам’ятки і про те, чим вони є в реальності. Гадаєте, Нью-Йорк просякнутий дорогими парфумами, а у Вашингтоні, окрім полежати на травичці біля Білого дому, і робити нічого? Ви помиляєтесь!
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
Царство льоду і снігу. Фестиваль Харбін
Щоб серед наших читачів не ставало забагато сумних і плаксивих людей, що лічать дні до літа чи бодай до теплої весни, OUTLOOK розповідає як мінімум про один привід полюбити холодний сезон всім серцем. І привід цей – вирушити в китайське місто Харбін і на власні очі побачити фантастичний за своїм розмахом фестиваль льоду і снігу.
Снігова королева позаздрила б. Кращі льодові готелі світу
Замість підлоги з підігрівом – ковзанка. Як альтернатива махровому халату – шапка-вушанка і пуховик. Відпочити у стилі «Північний полюс» пропонують еко-готелі та кафе в Канаді, Румунії і навіть спекотному Дубаї...Єкзотичними можуть бути готелі не тільки біля окену та тропічних пальм.
Зимова казка: які міста найгарніше прикрашають до Нового року
До початку 2022 року лишилося зовсім обмаль часу, тому, якщо ви ще не вирішили, де саме будете відзначати найпопулярніше свято на нашій планеті, OUTLOOK пропонує свою добірку найбільш яскравих міст для святкування. У них всі бажання і мрії неодмінно збудуться!
Ескімоські іглу. Що нам варто із снігу дім збудувати!
Крихітка-син до батька прийшов і пропонує втекти від мами і бабусі на Північний полюс? Тільки не треба трагічних промов про люті морози, суцільну темряву полярної ночі і голодних білих ведмедів! Змовницьки підморгніть сміливцю й запропонуйте справжню чоловічу справу – навчитися будувати іглу для ночівлі в краю вічної мерзлоти під час зимових канікул.
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
Закрыть
Outlook facebook page