RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Квіткові долини світу

Квіткові долини світу

Квіткові поля і долини вражають і приваблюють увагу найвибагливіших поціновувачів прекрасного. Різнокольорові розсипи духмяних рослин прикрашають простори майже в кожній країні, у найвіддаленіших між собою частинах світу. Ми пропонуємо кілька варіантів таких квіткових килимів на будь-який смак.

Долина нарцисів, Закарпаття, Україна

В урочищі Кіреші неподалік від Хуста затишно розташувалася нерукотворна плантація нарциса вузьколистого площею близько 250 гектарів. Науковці кажуть, що вона з’явилася одразу після льодовикового періоду завдяки великій кількості води, що сходить з гір. Господарська діяльність людини встигла накласти відбиток на цю місцевість. У якийсь момент радянської історії долину навіть хотіли перекопати заради вирощування сільськогосподарських культур. Та, на щастя, вчасно зупинилися і передали її Карпатському біосферному заповіднику. Тепер Долина нарцисів вражає тисячі людей рідкісними рослинами, занесеними в Червону книгу.

Відвідини найкраще планувати на середину травня, саме на цей період зазвичай припадає пік цвітіння. А в самому Хусті є Музей нарцисів для найбільш допитливих.b5169.jpgФото amazing-ukraine.com

Долина квітів, Індія

Так називається найбільший національний парк у Західних Гімалаях, офіційно заснований 1982 року. Майже 9 тисяч гектарів землі високо в горах оточені мальовничими лісами і водоспадами. Місцеві жителі вірили, що в долині живуть справжні феї. І якщо стосовно фей є деякі сумніви, то рідкісні види рослин і тварин тут є цілком точно. Серед них понад 500 видів квітучих – ромашки, маки (зокрема, унікальний блакитний мак), календули, орхідеї, анемони і багато інших. Безкрайні простори, усипані квітами, мають особливо вражаючий вигляд в оправі із семи гірських вершин. Із липня по вересень земля вкривається квітковим килимом, а погода якраз сприяє комфортній подорожі.Фото pinterest.com

Долина троянд, Болгарія

Між двома горами поблизу міста Казанлик з 18-го століття вирощують Дамаську троянду. Перші ростки завезли сюди із Сирії, не очікуючи, що квітка там добре приживеться і з часом навіть стане символом Болгарії. Особливі кліматичні умови долини сприяють накопиченню в пелюстках рекордної кількості аромату. Це не тільки дає змогу милуватися Долиною троянд протягом цілого місяця, але й робить плантацію джерелом сировини для виробництва найкращого у світі ефірного масла.

Помилуватися трояндами можна з кінця травня до кінця червня. На увагу заслуговує також Фестиваль троянди, котрий проводять щороку 25 травня. Святкові виступи, урочиста хода, кулінарні витвори і вибір Королеви троянд – незмінні атрибути цього свята.Фото zastavki.com

Долина диких кал, Каліфорнія

Поєднання пінистих хвиль Тихого океану і великих білих квітів мало кого може лишити байдужим. Кали прикрашають долину від самого берега до лісу з не менш вражаючими величезними секвоями. Для зручності мандрівників тут прокладено безліч містків і стежок, якими і слід прогулюватися, не порушуючи маршрут. Причина в тому, що серед диких кал ховаються глибокі яри, зустрічаються отруйний плющ і кропива. Таким чином, природа сама захищає квіти від непроханих гостей, залишаючи нам, людям, можливість споглядати і насолоджуватися красою на відстані.

Пік цвітіння припадає на березень, саме тоді варто вирушати на екскурсію по місцевості Біг Сур.12458_Jean_Li.jpgФото igpoty.com

Долина маків, Аризона

Інша назва – Долина антилоп. З 1971 року ця територія в каліфорнійській пустелі Мохаве офіційно оголошена заповідною. Квіти тут не поливають і не культивують, дозволяючи їм рости так, як визначено природою. Ясна річ, рвати їх категорично заборонено. Для відвідувачів тут проклали понад 11 км спеціальних доріг і стежок, сходити з яких не можна. Зате вони настільки добре продумані, що дають змогу і побачити загальні плани з високих схилів, і роздивитися окремі червоні квітки. До речі, окрім маків у Долині антилоп можна зустріти конюшину, кореопсис і люпин.

Прилаштувати час під цвітіння маків доволі складно: воно триває лише кілька днів у період з квітня по травень. Але якщо вдасться спіймати цю магію, видовище запам’ятається на все життя.L6JfR2c.jpgФото reddit.com

Лавандові поля, Прованс, Франція

Сотні квадратних кілометрів полів у Франції щоліта вкриваються ніжно-фіолетовими квітами ароматної лаванди. Мова йде про три регіони північного Провансу – От-Воклюзе, Дром-Провансале і Альпи Верхнього Провансу. Усе тут дихає гармонією і спокоєм. Навіть клумби сільських будинків засаджені ліловими кущиками на кшталт знаменитих полів. Якщо немає часу чи можливості покататися туристичними маршрутами, то можна просто з’їздити у місто Валенсоль. Воно буквально потопає в лаванді і дає змогу скласти уявлення про регіон. Не забудьте купити натуральні косметичні вироби місцевого приготування: тут вони завжди свіжі і якісні. Досвідчені мандрівники також рекомендують пам’ятати про велику кількість ос і бути уважними під час прогулянок. Гарантований час цвітіння – із середини липня до середини серпня. Якщо весна тепла, то лаванда почне пахнути раніше.GettyImages-505409204-1380x1035.jpgФото gettyimages.ru

Поля тюльпанів, Нідерланди

Голландія не тільки має статус одного з найбільших експортерів квітів, але й вабить туристів своїми безкрайніми квітковими полями. Насамперед йдеться про тюльпани. Різнобарвні плантації з ними тягнуться вздовж усього узбережжя від Катвейка до Ден-Хелдера. Відомі також райони Коп ван Норд-Холланд і Болленстрік, поїздка в які від Амстердама триватиме не більше ніж півгодини. Присвятити перегляду можна від кількох годин до кількох днів, адже поля простираються на цілі кілометри і перемішуються з іншими пам’ятками Нідерландів.

Тюльпани цвітуть з кінця березня до середини травня. Але найкращий час для квіткової поїздки – середина квітня. Саме цього місяця можна побачити найбільше різних сортів і підвидів. HOL3.jpgФото bookings.startours.co.uk

Головне фото thecontemporarywomen.com

Вам это будет интересно:
Departure: Киргизстан
Киргизстан прозвали Швейцарією Середньої Азії. Гори, річки, водоспади, печери, перевали і зелені луки – нітрохи не поступаються за естетикою європейським. Тотальне освоєння території гостями держави тільки починається. І поряд зі стрімким будівництвом готелів, для проживання все ще пропонуються звичайні юрти, які підкреслюють тутешній природний і ментальний колорит.
Міста у скелях: іспанське видання
Збудувати поселення на рівнині – чи велика премудрість? Зовсім інша справа, коли місцевість норовлива і непоступлива, хоч і складається всуціль із уступів й узвиш. Люди століттями намагалися перемогти рельєф і сказати своє слово в гірському містобудуванні. Та лише ті, кому вдалося знайти із Землею спільну мову, змогли створити справжні романи в камені.
Мистецтво топіарію
Коли я, ще маленька дівчинка, вперше провела рукою по стрижених кущах, мою долоню дряпнули гострі краї гілок, а в ніс вдарив стійкий аромат туї. Зачарована, я довго не могла відірвати погляд від конусів, куль і квадратів, що оточили мене у парку невеличкого курортного містечка. Мені здавалося, нібито я потрапила в казку і серед листя неодмінно розгледжу усмішку Чеширського Кота.
Свята краса! Що приховують найвідоміші абатства світу?
Що ви уявляєте, коли чуєте слово «абатство»? Впевнена, більшість в першу чергу згадають про Вестмінстер. А якщо я скажу, що насправді це вже не абатство? Так що ж робить ці середньовічні споруди особливими? Давайте розбиратися на прикладі споруд з різних країн Європи.
Вічна любов. Пам’ятники коханню в Україні
Скільки важить кохання і чи можна виміряти його обсяг? А чи має воно центр ваги і як поводиться у спеку та в снігову заметіль? Певна річ, кохання ефірне і радше нагадує шалених метеликів, що несамовито танцюють у животі. Однак люди, котрі особливо глибоко відчувають, навчилися «творити кохання» і передавати його сенс у камені, дереві, металі для інших.
Олесунн: Там, де починається норвезька казка
Газета «The Times» визнала Олесунн найкрасивішим містом Норвегії. І недарма! Примхливе море, заворожлива північна природа, знамениті фіорди, казкові різнокольорові будиночки у стилі «ар-нуво», а також легендарна Дорога тролів приваблюють охочих побачити вражаючі дикі пейзажі або ж стати господарем маяка Мольє!
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Ломбард-стріт: вулиця, яку проковтнув удав
Пам’ятаєте, як Маленький принц учив бачити не капелюха, а слона, з’їденого удавом? Так от, у Сан-Франциско у вас є можливість побачити вулицю, частину котрої проковтнув удав. Змієподібна Ломбард-стріт заповзла майже до всіх путівників по Фріско.
Лех. На вершині світу
Спочатку не зрозуміло, це скелі притиснулися до старих буддистських храмів або стародавні споруди шукають підтримки і розради у брил. Старовинне місто Лех, що розташоване на півночі Індії на висоті трьох тисяч метрів в штаті Джамму і колись було дуже популярним серед сіркоперегінної худоби, караванів і торговців...
Джайпур. Рожеве місто. Частина 2
У Джайпурі завжди багато туристів. Місто входить у більшість світових путівників по Індії. Тут достатньо готелів, нема проблем з вибором транспорту, повно вуличних закусочних і комфортних кафе. Місцевий люд доброзичливий і завжди готовий допомогти подорожньому. Якщо до цього пориву додати ще й кілька рупій, то індійці радо поділяться інформацією...
Декілька граней багатогранного Бостона
Враження про це місто багато в чому залежить від того, де ви були до зустрічі з ним. Після Лос-Анджелеса Бостон може здатися дуже діловим і культурно насиченим, після Нью-Йорка – дещо провінційним і старомодним. Але в будь-якому разі він має яскраве та поважне обличчя массачусетського джентльмена.
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
Джайпур. Рожеве місто
Хтось порівнює Джайпур з ажурною скатертиною. Інші – з коробкою рожевого зефіру. Треті твердять – це вулик, щільно заселений бджолами. Однак всі сходяться в одному – тут дивовижне повітря, сповнене якоюсь свободою, котру не зустрінеш у Європі. Вона заповнює легені, і вже через вдих мандрівник втрачає лік годинам і навіть століттям.
"Le Grand Louvre"
В найбільш знаному музеї світу, французькому Луврі, було впершо відкрито двері для публіки в 1793. Хоча й до цього ця будівля була відома далеко за межами Франції. Тільки от використовувалась вона далеко не в таких піднесених цілях, як зараз.
Амстердам. Двоколісна столиця світу
Говорячи про транспорт-символ міста, не можна не розповісти про велосипеди в Амстердамі. Кожен, хто хоч раз бував у нідерландській столиці, ніколи не забуде ані самих голландців, які поспішають у справах на двоколісному другові,а ні продуманої інфраструктури, яка перетворила ровер на безпечний, екологічно чистий і корисний для здоров'я засіб пересування.
Зимові забави Василя та Маланки: карнавал по-українськи
Новий рік в Україні не завжди розпочинався з ялинки, а замість Діда Мороза і Снігуроньки в гості чекали пустунку Маланку і моторного парубка Василя, та й не самих, а з почтом. Усі навіженості сходили з рук: витівки ряджених несли в собі сакральний зміст, продиктований логікою міфу про поєдинок весни і зими.
Ми там були: Нью-Йорк, Вашингтон і Маямі
Так склалося, що в Америці дві столиці – офіційна і фактична. Київський контекстний менеджер Богдан Янчев побував в обох і розповів нам про дух цих міст, про їхні пам’ятки і про те, чим вони є в реальності. Гадаєте, Нью-Йорк просякнутий дорогими парфумами, а у Вашингтоні, окрім полежати на травичці біля Білого дому, і робити нічого? Ви помиляєтесь!
Птахам хочеться тепла. Де зимують птахи
У дитинстві я міг годинами дивитись на небо, розглядаючи вервечки птахів, які відлітали у вирій. Для дитини це було справжньою магією. І нехай сьогодні на моїй книжковій полиці майже не зосталось книжок про чародійство, подорожі крилатих до тепла, в надії перезимувати, не залишають мене байдужим.
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Закрыть
Outlook facebook page