Європейські ресторани зобов'язали повідомляти про наявність алергенів в стравах

У разі невиконання даної норми, на заклад будуть накладатися санкції. Штрафи за невиконання - від 5 000 до 600 000 євро.
Даний закон був схвалений Євросоюзом ще 25 жовтня 2011 року, однак набув чинності тільки 13 грудня нинішнього року. Закон повинен полегшити вибір страв алергікам, повідомляє Hostel Tur.
Раніше люди з алергією, наприклад, на клейковину могли тільки здогадуватися про те, чи міститься вона в складі ресторанної їжі. Тепер на всіх продуктах, призначених до продажу, повинна бути інформація про наявність в їх складі 14 основних алергенів. Інформація повинна надаватися як в усній, так і в письмовій формі.
У деяких алергіків, однак, є побоювання, що дана вимога будуть виконувати лише великі ресторани, в той час як господарі малого бізнесу можуть навіть нічого і не знати про нього.