RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  У мечеті «Ар-Рахма» відбувся офіційний іфтар

У мечеті «Ар-Рахма» відбувся офіційний іфтар

Автор: 21.06.2016 | свято, релігія, Київ
У Київській мечеті «Ар-Рахма» відбувся офіційний іфтар - урочиста вечеря з нагоди місяця Рамадан, який за традицією щорічно організовує Духовне управління мусульман України з метою зміцнення взаєморозуміння і дружби між представниками різних національностей українського суспільства, а також для ознайомлення дипломатів і міжнародних організацій з життям мусульман в Україні.

Захід відвідали представники органів державної влади, дипломатичного корпусу арабських, мусульманських і західних країн, глави діаспор і нацменшин, представники різних конфесій, ЗМІ та багато інших. Програма велася на двох мовах - українською та англійською, що допомогло дипломатам і гостям з міжнародних організацій відчувати себе комфортно.

Гостей чекали традиційні страви східної кухні і святкова програма: читання Священного кур'ан, релігійні піснеспіви і, звичайно ж, виступ Муфтія України шейха Ахмеда Таміма.

Урочиста частина офіційного іфтара за традицією розпочалася після вечірнього Намазу Аль-Магриб з читання Священного кур'ан. Цю почесну місію виконав хафиз з Алжиру - шейх Ахмад Хансоль.

На вечорі прозвучали багато поздоровлень на адресу українських мусульман. Перше слово було надано почесному гостю з провідною всесвітньої ісламської організації «Аль-Азhар» шейху Ахмаду Аль-Абасірі. Він привітав присутніх з настанням благословенного місяця Рамадан і зазначив, що діяльність ДУМУ високо оцінена за кордоном, а авторитет шейха Ахмеда Таміма дуже високий.

Після цього з вітальним словом виступили Голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, Голова Київської обласної державної адміністрації Мельничук Максим, представник Міністерства оборони Сергієнко Олексій.

Президент Асоціації українських правників Василь Костицький також привітав мусульман з цим особливим для віруючих місяцем і вручив Муфтій України шейху Ахмеду Таміму спеціальну нагороду і медаль за вагомий внесок в утвердження духовних і моральних цінностей, милосердя, миру і злагоди в українському суспільстві.

Свої вітання українським мусульманам передали Секретар Ради Національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, Командувач Національної Гвардії України генерал-лейтенант Юрій аллер, Директор Департаменту культури Київської міської державної адміністрації Діана Попова, різні громадські організації.

Заключне слово взяв Муфтій України шейх Ахмед Тамім. Він подякував гостям за привітання з початком Священного місяця Рамадан і теплі побажання, і в свою чергу також висловив бажання мусульман України працювати на благо всього багатонаціонального українського суспільства заради миру, процвітання, цілісності нашої країни. Він також зазначив, що мусульмани України - невід'ємна частина багатонаціонального і мультикультурного українського суспільства, а наша держава є мостом між Сходом і Заходом. У ньому мирно співіснують представники різних народів і культур, і ті, що зібралися за столом гості - пряме підтвердження цього. Україна - єдина і неподільна! І у нас одна мета і мрія - бачити Україну процвітаючою, прогресивної і здоровою країною, в якій цінність громадянина визначається за її справами, по тому, скільки він сам зробив для її розвитку і щасливого майбутнього.

Вам это будет интересно:
ВІДЕО. Віфлеєм: абсолютна святість
У це величне для всіх християн православного обряду свято хочему представити вам відео про святі місця Палестини, а саме про місто Віфлеєм.
Ніч перед Різдвом і після
Різдво приходить, накидаючи теплий кожух на плечі. Ввечері воно приносить із собою м’яке світло першої вечірньої зірки, а зранку будить білим, але теплим сонцем. Якби про відчуття Різдва хтось запитав у бабці моєї прабабці, то, гадаю, її слова були б ідентичні моїм. Бо разом із мисочкою куті із рук у руки українські покоління передають і свої традиції.
Новий рік у Стамбулі: гранат замість «Олів’є»
За стереотипами, Новий рік у Стамбулі – це сірість без снігу, а, отже, нудьга. OUTLOOK на власному досвіді перевірив, чи так це насправді, і тепер ділиться своїми враженнями. Звісно, якщо ми скажемо, що це свято відзначають у Туреччині так само, як і в Європі або Північній Америці – це буде перебільшенням.
Дивовижна Лапландія: країна чудес за полярним колом
Що ближче зимові свята, то голосніше всенародний плач за втраченими чарами новорічної ночі. Дощі, тумани і банальна втома стали на заваді рухові радості у місто, і казка відступила на північ, в далеку Лапландію. Тремтлива заграва полярного сяйва вкриває плоттю стародавні сказання і здуває з листівок золочений пил...
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Міжнародна акція до Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України від проєкту OUTLOOK, МЗС та NARODNYI DIM UKRAINA
За організації та ініціативи Міністерства закордонних справ України, Народного дому «Україна» та проєкту OUTLOOK у співпраці з українськими громадами за кордоном відбулася міжнародна акція з відзначення Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України.
29-а річниця заснування ГДІПу. Дипломати вітають!
5 червня 2021 року відбулось велике дипломатично-сімейне спортивне свято з нагоди 29-ї річниці заснування Генеральної дирекції у спортивно-дипломатичному клубі ДП «ГДІП», що на Трухановому острові.
ВІДЕО: Антикварно-індустріальний Київ
Викидаючи речі у сміттєвий бак або відправляючи їх на звалище, ми не здогадуємося, що для них це не завжди смерть, часом навіть навпаки – початок нового життя...
Фестиваль ананасу. Свято у власному соці
Сьогодні у тайській провінції Лампанг, що на півночі країни, починають відзначати одне з найулюбленіших народних свят – фестиваль ананаса. Дійство збігається з початком сезону фруктів, з-поміж яких наш герой – найбільш шанований.
74-ий День незалежності Індії відсвятували в Києві
15 серпня Посольство Індії відзначило 74-й День незалежності. Надзвичайний і Повноважний Посол Партха Сатпатхі підняв Державний прапор і у своїй промові побажав усім членам індійської громади в Україні щасливого Дня незалежності.
Конкурс малюнків до Дня Прапора від Посольство Аргентини в Україні!
При підтримці Посольства Аргентини в Україні на честь Дня Прапора та його творця Мануеля Хосе Хоакіна дель Корасон де Хесус Бельграно відбудеться конкурс малюнків, присвячений історії національного прапора Аргентини.
День вишиванки 2020! Дипломати іноземних посольств підтримують святкування
Котрий рік поспіль українці у всьому світі, одягнувши національне вбрання на роботу, для прогулянки містом або просто для фотографії, відзначають День вишиванки. Цьогоріч святкування припало на 21 травня і до нього долучились представники іноземних посольств, акредитованих в Україні.
Гульнути в... Пакистані!
OUTLOOK вивчив найяскравіші пакистанські свята. Не даремно ж кажуть: як народ гуляє, так він і живе. Дивовижна гра історії. Пакистан на політичній карті світу з’явився порівняно недавно, але назвати цю державу «молодою» язик не повертається.
Kiss me. Незвичайні факти про поцілунки
У День святого Валентина OUTLOOK поділиться фактами й цифрами, яких ви, можливо, і не знали про поцілунки! А крім того, порадить 3 небанальних місця, де мало хто стримається, щоб не сказати «kiss me».
Тут пахне Різдвом
Різдво – одне з найкрасивіших і улюблених свят для багатьох, тому готуються до нього задовго і ґрунтовно! Різдвяні базари, вкриті яскравими гірляндами, новорічними іграшками і блискучою мішурою створюють святкову атмосферу урочистості. Цією вражаючою красою пощастило помилуватися фотографу Роману Маткову, і сьогодні через фото-добірку він ділиться передсвятковим настроєм з читачами OUTLOOK!
Студентка Олена Луніна здобула перемогу в конкурсі «Містер та Міс Дипломат» в ІМВ
5-го грудня 2019 року в стінах Інституту міжнародних відносин увосьме обирали «найкращого дипломата», вдруге за історію конкурсу в ньому взяли участь дівчата, саме тому захід змінив назву на «Містер та Міс Дипломат».
From Київ with торт
Київські аеропорти, вокзали та автобусні станції мало відрізняються від аналогічних об'єктів в інших великих містах. Та це лише на перший погляд. Якщо ж придивитися до пасажирів трохи уважніше, в руках у кожного третього можна побачити круглу біло-зелену коробку. Саме в ній міститься сувенір на згадку – знаменитий «Київський торт».
Дипломат посольства Австралії Тім Болотнікофф відкрив власну фотовиставку у столиці
22 січня в Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського за підтримки Посольства Австралії в Україні відбулось відкриття виставки фоторобіт Заступника голови місії Тіма Болотнікоффа "Південні землі: Австралія/Антарктида".
В Києві всьоме пройшов конкурс за звання найкращого дипломата серед студентства
3-го грудня 2018 року всьоме відбувся традиційний захід Інституту міжнародних відносин – конкурс «Містер Дипломат». Однак, вперше за історію конкурсу участь в ньому взяли і дівчата, тому він мав нову назву – «Містер та Міс Дипломат».
Яскравіше тисячі смарагдів. У Києві відкрилася виставка, присвячена українці Катерині Десницькій - дружині принца Таїланду
Катерина Десницька - родом з Волині. Втім, в світі її знають, як принцесу Таїланду, дружину принца Чакрабона. Ця незвичайна українка відома своєю безстрашністю і силою духу. Недарма під час російсько-японської війни вона відмовилася від привабливої ​​пропозиції жити в розкоші і багатстві і пішла на фронт працювати медсестрою. Після повернення доля винагородила її за сміливість. А історія її любові до сих пір захоплює любителів щасливих історій.
Закрыть
Outlook facebook page