RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  74-ий День незалежності Індії відсвятували в Києві

74-ий День незалежності Індії відсвятували в Києві

15 серпня Посольство Індії відзначило 74-й День незалежності. Надзвичайний і Повноважний Посол Партха Сатпатхі підняв Державний прапор і у своїй промові побажав усім членам індійської громади в Україні щасливого Дня незалежності.

Посол також зазначив, що 15-24 серпня - це особливий тиждень для обох країн, який розпочинається Днем незалежності Індії 15 серпня і завершується Днем незалежності України 24 серпня. Обидві країни поєднані любов'ю до свободи та демократії. Індія - найбільша демократія в світі, а Україна - одна з найбільших демократій Європи. Саме тому у діалозі двох таких країн існує порозуміння. І незважаючи на те, що між країнами тисячі кілометрів, вони все одно схожі у духовному плані. Любов до своєї землі, прагнення до свободи та духовного світогляду людей об’єднує обидва народи. Посол також наголосив на великому інтересі до індійської культури в Україні.

День незалежності Індії - це нагадування про всі понесені жертви в ім'я свободи, які зробили можливим майбутнє країни. Майже 200 років, до незалежності 15 серпня 1947 р., індійці страждали від колонізації Британською імперією. З того часу Індія ніколи не оглядалася і йшла вперед, тому і стала однією з найбільших економік і однією з найбільш успішних і стабільних демократій у світі.

1.jpg

Двосторонні відносини Індії й України охоплюють усі сфери співробітництва. Двостороння торгівля між двома країнами значно зросла за останні 25 років, і у 2018-2019 роках становила майже 2,8 млрд. дол. Індія є найбільшим напрямком реалізації продукції України на експорт в азійсько-тихоокеанському регіоні та знаходиться на п'ятому місці за величиною загального експорту. Індія є третім за величиною експортером фармацевтичних препаратів в Україну. У якості одного з головних партнерів українського фармацевтичного сектору, уряд Індії надав різні види лікарських засобів, щоб допомогти системі охорони здоров'я України в боротьбі з пандемією Covid-19. Окрім цього, подарунки Індії для людства - йога та аюрведа, мистецтво цілісного життя та зцілення, з кожним днем набувають все більшої популярності в Україні.

В Україні навчається понад 15 тис. молодих індійців, переважно в галузі медицини. Під час пандемії Covid-19, за підтримки українського уряду, уряд Індії зміг повернути понад 8 тис. індійських студентів на батьківщину в рамках “Vande Bharat Mission” Індії, яка була найбільшою в світі репатріацією. Водночас, уряд Індії також сприяв поверненню кількох громадян України, що опинилися в Індії під час оголошення пандемії, в Україну. З введенням в Україні електронних віз для громадян Індії, а саме починаючи з 14 серпня 2020 року, ще більше індійців відвідуватимуть Україну, що ще більше зблизить два народи.

У рамках урочистостей торговий центр Gulliver у центрі Києва ввечері був освітлений кольорами Індійського національного прапора.

IMG_5414.JPG

Фото і текст надані Посольством Республіки Індія в Україні

Вам это будет интересно:
Лех. На вершині світу
Спочатку не зрозуміло, це скелі притиснулися до старих буддистських храмів або стародавні споруди шукають підтримки і розради у брил. Старовинне місто Лех, що розташоване на півночі Індії на висоті трьох тисяч метрів в штаті Джамму і колись було дуже популярним серед сіркоперегінної худоби, караванів і торговців...
Джайпур. Рожеве місто. Частина 2
У Джайпурі завжди багато туристів. Місто входить у більшість світових путівників по Індії. Тут достатньо готелів, нема проблем з вибором транспорту, повно вуличних закусочних і комфортних кафе. Місцевий люд доброзичливий і завжди готовий допомогти подорожньому. Якщо до цього пориву додати ще й кілька рупій, то індійці радо поділяться інформацією...
Джайпур. Рожеве місто
Хтось порівнює Джайпур з ажурною скатертиною. Інші – з коробкою рожевого зефіру. Треті твердять – це вулик, щільно заселений бджолами. Однак всі сходяться в одному – тут дивовижне повітря, сповнене якоюсь свободою, котру не зустрінеш у Європі. Вона заповнює легені, і вже через вдих мандрівник втрачає лік годинам і навіть століттям.
Ніч перед Різдвом і після
Різдво приходить, накидаючи теплий кожух на плечі. Ввечері воно приносить із собою м’яке світло першої вечірньої зірки, а зранку будить білим, але теплим сонцем. Якби про відчуття Різдва хтось запитав у бабці моєї прабабці, то, гадаю, її слова були б ідентичні моїм. Бо разом із мисочкою куті із рук у руки українські покоління передають і свої традиції.
Новий рік у Стамбулі: гранат замість «Олів’є»
За стереотипами, Новий рік у Стамбулі – це сірість без снігу, а, отже, нудьга. OUTLOOK на власному досвіді перевірив, чи так це насправді, і тепер ділиться своїми враженнями. Звісно, якщо ми скажемо, що це свято відзначають у Туреччині так само, як і в Європі або Північній Америці – це буде перебільшенням.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
Дивовижна Лапландія: країна чудес за полярним колом
Що ближче зимові свята, то голосніше всенародний плач за втраченими чарами новорічної ночі. Дощі, тумани і банальна втома стали на заваді рухові радості у місто, і казка відступила на північ, в далеку Лапландію. Тремтлива заграва полярного сяйва вкриває плоттю стародавні сказання і здуває з листівок золочений пил...
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Індійське село Кодхіні: таємниця близнюків, котру ніхто не розгадав
У світі є незвичайне місце, де народжується найбільше близнюків. Хоча на перший погляд це схоже на містичний збіг, статистика змушує вірити в чудеса. Індійський штат Керала може похвалитися селом, де відбуваються незвичайні речі. Кодхіні – те саме місце, де близнюків більше, ніж у будь-якій іншій точці світу. І цьому немає майже жодних пояснень.
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
Жіночі прикраси в Індії: сакральний зміст
При слові індійка в нашій уяві виникає красива жінка в сарі, неодмінно з безліччю прикрас і малюнків на тілі. Звідки в національних традиціях цього народу така пристрасть до прикрашання тіла? У цьому є не лише естетичний, але й глибокий сакральний сенс – відображення культури, вірувань і світогляду індійців...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Замість візка – човен: знамениті плавучі ринки
Магазини, супермаркети, ринки – всі ці місця невід’ємна частина життя будь-якої людини на нашій планеті. Здавалося б, що в них незвичайного – кругом усе схоже, хіба що товари і ціни різняться в залежності від країни чи міста. Насправді все не зовсім так – до деяких базарів слід діставатися вплав… Про них ми і розповімо.
Проводжаючих просимо залишити вагони: найцікавіші поїзди планети
Незважаючи на безупинний розвиток авіатранспорту, багато людей по всій планеті все ще люблять з різних причин подорожувати поїздами. І хай у більшості поїзд асоціюється з повільним пересуванням, у порівнянні з літаками, і комфортом у найкращому випадку рівня минулого століття...
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Закрыть
Outlook facebook page