RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2016. Фоторепортаж. частина 3

OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2016. Фоторепортаж. частина 3

Автор: 24.06.2016 | фестиваль, OUTLOOK
Хореографічні па чи традиційні мелодії з перших нот якнайкраще передають колорит і допомагають зануритися у світ інших традицій. Протягом всього фестивалю OUTLOOK World Culture Festival сцену прикрашали найталановитіші артисти й колективи, що створювало атмосферу безперервного мультикультурного свята! А цікаві майстер-класи із гри на африканських барабанах, грузинських танців і багато іншого дало змогу гостям фестивалю самим стати частиною цих культур!

Відкрив концертну програму традиційними українськими композиціями ансамбль народної пісні «Калиновий гай», виступу котрого посприяв постійний партнер фестивалю – Генеральна дирекція з обслуговування закордонних представництв. Продовжив урочистий концерт колектив танцю «Росток» під керівництвом Лоли Верлан, що представив країну, котра славиться своєю гостинністю і яскравими барвами – Казахстан. Підтримала свою рідну державу і заслужена артистка України Інеш Кдирова, котра виконала кілька пісень рідною мовою.

Упізнавані ритми чакарери й аргентинської самби від колективу «La RONDA», «Лезгинка» від ансамблю «Кавказ», східні танці від школи «Хабібі», грузинські – від ансамблю «Іберіелі», гавайські від «Miliani Hula Studio» чарували злагодженістю, плавністю і водночас динамічністю!

Сонце і троянди – це те, з чим насамперед асоціюється Болгарія! І культуру країни на фестивалі представила виконавиця з квітковим іменем – етнічна болгарка Цветана Сербінова. Молдовське співтовариство в Україні – одне з найвеселіших! І в цьому глядачів переконав академічний ансамбль танцю «Сонечко» (художні керівники – народні артисти України Тетяна і Михайло Гузуни).

Вразив усіх відвідувачів і номер від спортивно-хореографічного ансамблю «Візінова» (художні керівники заслужені працівники культури України, майстри спорту Оксана й Ілона Клочкови).

Паралельно з концертом зі сцени і в кожній із тематичних зон Посольства учасники пригощали національними стравами! Чай по-марокканськи, турецька кава, традиційні випічки у вигляді казахських баурсакі, туркменських пішме, молдавської плацинди! Різновид таджицької долми під назвою баргі ток, м’ясний делікатес – кази, сербські ковбаски – чевап, туркменський та узбецький плов! Завдяки посольствам-учасникам побалувати свої смакові рецептори гастрономічним різноманіттям мав змогу кожен гість! І, звичайно ж, десерти – незвичайні східні солодощі від Посольства Лівану, найсмачніші ласощі чак-чак, турецький лукум підсолодили настрій і дорослим, і маленьким гостям фестивалю.

Активну участь у концертній програмі взяли і представники діаспор, організацій, що представляють різноманітні народи. Так від азербайджанського культурного центру ім.. М. Магомаєва виступив дитячий хореографічний ансамбль «Джуджаларем» з народним танцем «Яллі». Культуру цієї прекрасної країни представив гостям і народний артист України Гурбан Аббасов, котрий символічно виконав дві пісні «Азербайджан» і «Моя Україна».

Вокальним номерами порадували глядачів представники іракської культури брат и сестра Дарина і Аяз Село, котрі виконали пісні своєю рідною мовою. Лунали на святі і композиції від представників діаспор в Україні, Сирії, Бангладеш, Єгипті, Грузії, татарської діаспори.

І яке ж різноманіття світових культур без колоритної Африки! Її на OUTLOOK World Culture Festival продемонструвала організація «Африканська рада в Україні» з яскравими пісенними і танцювальними номерами.

Окремо як організатори ми вдячні громадській організації «Студент за кордоном», завдяки якій на фестивалі були представлені монгольська й китайська культури!

І, звичайно ж, після всіх подорожей завжди приємно повертатися додому до рідної культури. Українські традиції на заході продемонстрували ансамбль бандуристів Київського інституту музики ім.. Р. М. Глієра під керівництвом Ірини Родіонової, а також студенти Київського Національного Університету Культури і Мистецтв – балет факультету культурології «Терпсихора»!

Дякуємо всім артистам святкового концерту за участь в нашій урочистій програмі!

Вам это будет интересно:
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Царство льоду і снігу. Фестиваль Харбін
Щоб серед наших читачів не ставало забагато сумних і плаксивих людей, що лічать дні до літа чи бодай до теплої весни, OUTLOOK розповідає як мінімум про один привід полюбити холодний сезон всім серцем. І привід цей – вирушити в китайське місто Харбін і на власні очі побачити фантастичний за своїм розмахом фестиваль льоду і снігу.
Кінофестиваль "ОКО" встановлює рекорд
До Національного реєстру рекордів України внесуть унікальний етнографічний артоб'єкт, який створили в Болграді в рамках Міжнародного етнографічного кінофестивалю "ОКО".
Стартує online-едиція Міжнародного Етнографічного Кінофестивалю ОКО
З 11 по 18 вересня на сайті кінофестивалю okofilmfest.com.ua відбудуться покази конкурсних стрічок на етнографічну та антропологічну тематику.
Оголошено онлайн та офлайн програми кінофестивалю "ОКО"
Менш ніж за місяць розпочнеться друга едиція Міжнародного етнографічного кінофестивалю «ОКО», який зібрав у свою програму документальні стрічки з усього світу, і мовою кіно розповідатиме про звичаї, обряди, традиції, релігії та культуру різних країн та народів.
Зміна дат та локації етнографічного кінофестивалю "ОКО"
Друга едиція кінофестивалю відбудеться 11-18 вересня онлайн та 16, 17, 18 вересня офлайн, в сонячному регіоні Бессарабії, що на півдні України, в м. Болград, яке святкує цього року 200-річний ювілей.
Фестиваль ананасу. Свято у власному соці
Сьогодні у тайській провінції Лампанг, що на півночі країни, починають відзначати одне з найулюбленіших народних свят – фестиваль ананаса. Дійство збігається з початком сезону фруктів, з-поміж яких наш герой – найбільш шанований.
Бути квітам! Найкращі квіткові фестивалі світу!
Найкращий подарунок для мами – квіти. І справді, це неймовірно романтично і красиво, пасує кожному вікові і статусу. Особливо гарно, коли квітів багато. Дуже багато! А де можна побачити більше подібної краси, як не на фестивалі? Ми підібрали п’ять найбільш знаменитих і найбільш квіткових.
Міжнародний етнографічний кінофестиваль ОКО оголосив програму
Перший в Україні кінофестиваль етнографічного кіно ОКО опублікував список фільмів, що увійшли до офіційної програми. Насичена сітка складається з міжнародного повнометражного, національного повнометражного та міжнародного короткометражного конкурсів.
В Україні відбудеться перша едиція Міжнародного Етнографічного Кінофестивалю ОКО
OKO – це свято етнографічного та антропологічного документального кіно, де глядачі долучаться до повсякденного серцебиття малих та великих народів, спільнот, мешканців сіл та міст. Тут кінематографісти, фольклористи, антропологи та етнографи зможуть краще зрозуміти один одного...
Іспанія: сухим з вина не вийдеш...
Дві войовничо налаштовані «армії» одягнені в традиційну форму – білі футболки грізно поглядають одне на одного, тримаючи зброю напоготові... Битва починається, і білизну наряду розбавляють бордові патьоки – на щастя, не крові, а гарного іспанського вина! Сьогодні в одній із провінцій Іспанії проводиться щорічна «Велика винна баталія».
Посол Індонезії в Україні Юдді Кріснанді та гендиректор OUTLOOK Дарія Карякіна провели спецпроєкт FEEL Indonesia
Посольством Республіки Індонезія в Україні та проєктом OUTLOOK 23 грудня 2019 року в творчому просторі "Арт Причал" в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL реалізовано спецпроєкт FEEL Indonesia.
Diplomatic Greetings з Послом Словацької Республіки від проєкту OUTLOOK та ГДІП
На початку грудня 2019 року відбулася чергова зустріч в рамках спільної ініціативи проєкту OUTLOOK і ГДІП - Diplomatic Greetings. Почесним гостем заходу став Надзвичайний та Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін.
В Києві відбудеться захід Feel South Africa від проєкту OUTLOOK та Посольства ПАР в Україні
21 та 22 листопада проєкт OUTLOOK спільно з Посольством Південно-Африканської республіки в Україні реалізовує спецпроєкт FEEL SOUTH AFRICA в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2019.
Las Jornadas del Olivar y el Aceite: оливковий фестиваль у Баені
На карті Іспанії маленьке містечко Баена обведене у любителів оливок та оливкової олії червоним фломастером. Щороку з 9 до 11 листопада саме туди з’їжджаються гурмани з усього світу. Різноманітні заходи, екскурс в історію і величезна кількість усіляких смаколиків очікують на тих, хто ризикне розкусити кісточку диво-плоду.
Посол Томаж Менцін та гендиректор OUTLOOK Дарія Карякіна провели культурний захід FEEL SLOVENIA
У столиці відбувся захід під назвою Feel Slovenia в рамках фестивалю народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2019 і націлений він був на сприяння розвитку двостороннього співробітництва між державами та різносторонньої презентації Словенії в Україні.
Palio del Papero: не тільки птахи
Скільки всього змішує у своєму казані Італія: гондоли, які плинуть оливковими річками, палюче сонце, що стікає своїм соком у пляшку Пізанської вежі, заплутане спагеті вуличок і коржі площ, присипані сумішшю італійських трав і діалектів. А ще у її казані є качки. Так-так, саме ці створіння дозволять вам відчути присмак справжнього національного колориту! І цій качиній історії вже понад тридцять років.
Наш перший ювілей: OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2018. Фоторепортаж. Частина 2
Культура кожного народу є унікальною, сповненою загадок, таємниць, традицій, звичаїв, історій. Ми непомірно щасливі, що в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL наша команда створює майданчик для обміну найцікавішим між різними країнами та народами.
Наш перший ювілей: OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2018
Культура кожного народу є унікальною, сповненою загадок, таємниць, традицій, звичаїв, історій. Ми непомірно щасливі, що в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL наша команда створює майданчик для обміну найцікавішим між різними країнами та народами.
У Києві відбудеться п’ятий фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL
27 жовтня з 13:00 до 17:00 в Національному культурно-художньому комплексі «Мистецький Арсенал» (вул. Лаврська 10-12) пройде п’ятий ювілейний фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL, який представить у різних проявах культуру понад 30 країн світу за участі посольств іноземних держав і діаспор. Фестиваль щорічно організовує проект OUTLOOK (theoutlook.com.ua), який працює у сфері медіа та культурної дипломатії. Цього року захід пройде за підтримки Українського культурного фонду.
Закрыть
Outlook facebook page