RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Посол Індонезії в Україні Юдді Кріснанді та гендиректор OUTLOOK Дарія Карякіна провели спецпроєкт FEEL Indonesia

Посол Індонезії в Україні Юдді Кріснанді та гендиректор OUTLOOK Дарія Карякіна провели спецпроєкт FEEL Indonesia

Посольством Республіки Індонезія в Україні та проєктом OUTLOOK 23 грудня 2019 року в творчому просторі "Арт Причал" в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL реалізовано спецпроєкт FEEL Indonesia.

Яскраве індонезійське свято — презентація культури відбулося у форматі 5 SENSES. Організатори вирішили надати гостям можливість відчути усі п’ять головних відчуттів людини й відкрити для себе культуру неповторної острівної країни.

Отож, відвідувачі FEEL Indonesia мали змогу:

Роздивитися екзотичні танцювальні рухи та самобутні національні костюми

Почути історію про унікальний театр Wayang Golek

Запам‘ятати неповторний смак індонезійської кухні

Відчути пряні аромати Індонезії

Насолодитися ніжним дотиком Балі

Серед гостей заходу були також представники Міністерства культури, молоді та спорту, Київської обласної державної адміністрації, Київської міської державної адміністрації та іноземного дипломатичного корпусу, а саме Надзвичайні та Повноважні Посли Судану, Ірану, Молдови, Пакистану, Словенії, дипломати з Туркменістану, Сербії, Австралії, Греції, Іраку, Катару, Японії.

Розпочався вечір офіційними промовами Надзвичайного та Повноважного Посла Індонезії в Україні Юдді Кріснанді та генерального директора проєкту OUTLOOK Дарії Карякіної, що подякували усім за присутність і побажали успішно зануритися у подорож індонезійською культурою шляхом розкриття п’яти відчуттів: зору, слуху, смаку, дотику та нюху.

5e061b8f0a4da.jpg

І зразу ж на гостей чекали музичні дарунки від Посла, який під гучні оплески виконав пісню - присвяту своїй Батьківщині та танок від його доньки Ayesha Nandira під назвою «Сінтрен».

Назва танцю "Сінтрен" походить від складу "Si", що означає він/вона та "трен" - заклик від "принцеси". "Сінтрен" відрізняється від інших танців тим, що під час виконання в ньому беруть участь і артисти і духи. Вважається, що танцюристи рухаються не тільки відповідно до своїх побажань, а й до побажань самих надприродних сил.

Окрема локація на івенті FEEL Indonesia була відведена і для виставки ляльок з театру Wayang Golek.

Розписані дерев’яні ляльки Wayang Golek - це маріонетки лялькового театру народної творчості Яви в Індонезії. Вони використовувалися протягом багатьох років у театральних постановках - у презентаціях індуїстських епосів, п’єс історії Явану та ісламських циклів Менак. Ці вистави проводилися в містах і селах у святкові дні та на різноманітних фестивалях.

Кожна лялька має різьблену і пофарбовану голову з витонченим головним убором і довгою шиєю, яка може повертатися. Вона тримається на стрижні, який відходить від основи тулуба.

5e061b75a90fb.jpeg

Слово "Wayang" стосується і маріонеток, і театру. Починаючи з початку 16 століття, в Індонезії почали відтворювати традиційні яванські казки та п'єси Рамаяни та Махабхарати. Ця різноманітність п'єс поєднує індуїстські мотиви з буддійськими та мусульманськими вченнями та яванським фольклором. Зазвичай історії поділяються на різні епізоди. Вони ілюструють боротьбу добра проти зла через конфлікти і потім демонструють перемогу добрих сил та знищення зла. Персонажі завжди розташовані на сцені так: хороші - праворуч від Далангу (ляльковика), негативні - зліва. Виступ Даланга супроводжується гамеланом (ударним) оркестром та співаками.

Головний убір, костюми та кольори різняться для кожної ляльки, крім того цей елемент вказує на характер персонажа. Білий означає чистоту, чесноту та моральну цілісність і часто є кольором обличчя принців. Червоний - агресивність і гнів і, як правило, це колір обличчя касарів. Синій і зелений кольори - то боягузтво і лицемірство.

Виступи відбуваються під відкритим небом. Вони відзначають такі події, як народження дітей та весілля і можуть тривати всю ніч або навіть протягом трьох ночей.

5e061b8e81eaf.jpg

Відчути справжній дотик Балі можна було завдяки нашим гостям-майстриням з масажу з сонячної Індонезії. Забезпечили приємну атракцію для гостей заходу Sayana Bali Spa — салон, що поєднує в собі стародавні балійські традиції та сучасні досягнення в SPA-догляді за тілом.

Унікальна технологія балійського масажу - це зібрані протягом століть техніки класичного масажу, акупунктури, медицини та ароматерапії. Усі охочі змогли відчути що ж таке балійський традиційний масаж і історії про те як він сприяє оздоровленню на фізичному, психологічному та енергетичному рівнях. Також одна з гостей заходу Маріанна Хоміцька виграла сертифікат на годинну насолоду масажем від нашого партнера.

5e08ecafd0941.jpeg

Культурну програму наповнили граційними рухами також виконавиці танців «Маргапаті», «Ленгганг Няї» та «Батік»

Танець «Маргапаті» був створений Алмом Ньоманом Калерому 1942 р. Слово «Маргапаті» походить від слів "marga"= тварина, "pati" = король. Цей танець зображує рухи лісового царя (лева), який бродить посеред дерев, щоб вполювати свою здобич.

Вам може бути цікаво як пройшов cпецпроєкт Feel Slovenia

Танець «Ленганг Няї» - один із самобутніх танців Бетаві, Джакарти, який був створений у 1998 році артистом з міста Джокьякарта Вівік. Створений він на основі життєвої історії дівчини Няї Дасіми. Назва танцю походить від слова "lenggang", що означає розглядати та слова "Няї", імені дівчини з оповідання яка за сюжетом обирає свого супутника життя.

5e061b8d06b74.jpg

Танець «Батік» - груповий танець родом з Центральної Яви. Рухи артистів відображають працьовитість та старанність під час створення батіку. Танок був створений за книгою про батік регіону Джогджакарти, автора танцю надихнула - Гаруда, велика, схожа на птаха, міфічна істота в індуїстській та буддистській міфології.

Виставки традиційних індонезійських музичних інструментів, які презентував для відвідувачів особисто пан Посол та традиційних елементів на кшталт, Баронга стали ще й прекрасними "фотозонами" для числених світлин відвідувачів.

5e061b9a27417.jpeg

Аромати індонезійських пахощів заполонили простір "Арт Причалу" і точно тепер «прикрашають» домівки наших гостей, адже окрім того, що можна було відчути різні запахи від жасмину до орхідеї, відвідувачі могли також підібрати та забрати з собою пилкові благовонії, виготовлені в Індонезії від бренду ARJUNA.

Пилкові пахощі виготовляють з використанням натуральної смоли, квітів, спецій, ароматичних та лікувальних трав. Основа - бамбукова тріска, а сам ароматичний склад - патока і макуха з суміші пресованого листя, коріння і квітів. Вся ця маса просочується натуральними ефірними маслами, а потім вже в скрученому стані палички обсипають пилком. Саме завдяки цьому аромат виходить ще більш насиченим, більш солодким і пряним, ніж у вугільних пахощів.

5e061b7c7e073.jpeg

Роздивитися елементи костюмів різних островів Індонезії можна було також під час показу моделей традиційного одягу. Серед продемонстрованих вбрань - весільна сукня народності мінангкабау, костюм «пави» зі Східної Яви, сукня нареченої з Суматри.

5e061b9c47ec1.jpg

І звичайно ж знайомство з культурою неможливе без смакування національних страв. Індонезійська кухня - це поєднання регіональних (яванської, паданзької, перанаканської, балійської, суматранської, сулавеської) і етнічних (батакської, малайської, мінангкабауської, мінахасанської) кухонь з власними особливості, які водночас мають низки загальних характеристик. Основними продуктами для приготувань є рис, батат, кукурудза, овочі та фрукти.

5e061b946342f.jpeg

За доброю започаткованою нами традицією під час заходів із серії FEEL ми проводимо розіграш путівок чи квитків до країни, яку презентуємо. Переможцем розіграшу від нашого партнера Qatar Airways Company – національної авіакомпанії Катара і володарем квитків у Джакарту стала гостя заходу Есма Аджиєва.

Ми дякуємо гостям, що відчули з нами індонезійську атмосферу у Києві. Слідкуйте за розіграшами запрошеннь на наші заходи на сторінці OUTLOOK у Facebook і можливо наступного разу ми зустрінемося вже на яскравому святі з пізнання культур саме з вами!

Нагадаємо, що OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL – це, започаткований проектом OUTLOOK у 2014 році, щорічний фестиваль культур народів світу, учасниками якого є посольства іноземних держав в Україні. Цей факт робить фестиваль унікальним, і таким, що не має аналогів. За період існування захід став знаковою культурною подією та отримав суспільне визнання.

Також хочемо подякувати за вклад у розбудову двосторонніх відносин між Україною та Індонезією партнерам і спонсорів заходу, які підтримали проєкт FEEL Indonesia:

Надзвичайному та Повноважному Послу Республіки Індонезія в Україні Юдді Кріснанді

Cпівробітникам та дипломатам Посольства Республіки Індонезія в Україні, та особисто пану Гатоту Амрі та пану Пробово Хімовану

Салону балійського масажу Sayana Bali Spa

Авіакомпанії Qatar Airways Company

Артистам: Вікторії Мармураш, Марині Кирильчук, Ксенії Хохловій, Тетяні Литвиненко, Юлії Ходецькій, Анастасії Качан

Волонтерці Анастасії Скакуновій

Яскравий фоторепортаж - у нашій галереї !


Вам это будет интересно:
Колоритний континент. Красиві племена Африки
Повсякденне життя африканських племен може видаватися дивним навіть для мешканців цього континенту. І тільки природа і допитливі мандрівники лишаються наодинці з колоритом і незвичністю побуту етносів за межею мегаполіса.
Смачна Японія: скуштувати країну на зуб
Морозиво зі смаком конини, мариновані комахи, риба зі смертельною отрутою – японській кухні є чим дивувати, вражати й шокувати. І чесно кажучи, перелік цих страв не завжды сприяє апетитові. Але ми не женемося за екзотикою. Істинний гастротуризм – це спроба збагнути менталітет і відчути національний колорит через традиційну кухню...
Камасан: Поселення із шедеврами на Балі
Балі – одне з найпопулярніших місць для зимівлі. Океан, вулкани, чудова природа й екзотичні фрукти... Але є ще одна причина, про яку мало хто знає – унікальне арт-село Камасан, що дало початок однойменному балійському живопису. Про нього ми і розкажемо сьогодні на сторінках OUTLOOK.
Йодль – музика австрійських гір
В Австрії з'явився незвичайний маршрут, його вибирають любителі вокального стилю йодлем. Бредуть туристи долиною Циллерталь, широка стежина звужується, відкриваючи шлях тільки для найзавзятіших, і звивиста доріжка веде вгору. Зазирають мандрівники до хижки, яка має форму дзвіночка, обходять стороною найбільший ріг, прямуючи туди, де альпійські пастухи вели неквапливі музичні бесіди зі своїм стадом.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Не зламай язика. Найбільш складні діалекти світу
Кажуть, чим простіше, тим краще, але чи так це? Ми знаємо, що не всі народності сповідують цей принцип. OUTLOOK знайшов найбільш дивніі, складні і важко вимовляючі мови світу і хоче поділитися цим з читачами.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Рисові поля: Злаки неземної краси
- Чи не хочете покуштувати рису? - таким питанням зустрічають гостей в Китаї. А якщо господарі виявляться ще і фермерами, вони можуть запросити вас на незвичайну екскурсію і покажуть шедевр природного мистецтва. Рис, який ми часто вживаємо в їжу, не замислюючись про його естетику, в момент вирощування нагадує ковдру, виткану з різнокольорових клаптиків...
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Озера, що змінюють уявлення про силу природи
Коли згадуєш слово «озеро», в голові з’являється перший-ліпший образ тихої затишної водойми, яку з усіх боків обіймають порослі травою береги. OUTLOOK зробив добірку найбільш вражаючих озер, котрі змінять ваше уявлення про це творіння природи. Кожному з них є чим дивувати, хай то нетиповий колір води чи лячна здатність умертвляти живі організми.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Замість візка – човен: знамениті плавучі ринки
Магазини, супермаркети, ринки – всі ці місця невід’ємна частина життя будь-якої людини на нашій планеті. Здавалося б, що в них незвичайного – кругом усе схоже, хіба що товари і ціни різняться в залежності від країни чи міста. Насправді все не зовсім так – до деяких базарів слід діставатися вплав… Про них ми і розповімо.
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Міжнародна акція до Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України від проєкту OUTLOOK, МЗС та NARODNYI DIM UKRAINA
За організації та ініціативи Міністерства закордонних справ України, Народного дому «Україна» та проєкту OUTLOOK у співпраці з українськими громадами за кордоном відбулася міжнародна акція з відзначення Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Зміна дат та локації етнографічного кінофестивалю "ОКО"
Друга едиція кінофестивалю відбудеться 11-18 вересня онлайн та 16, 17, 18 вересня офлайн, в сонячному регіоні Бессарабії, що на півдні України, в м. Болград, яке святкує цього року 200-річний ювілей.
Закрыть
Outlook facebook page