RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Посол Томаж Менцін та гендиректор OUTLOOK Дарія Карякіна провели культурний захід FEEL SLOVENIA

Посол Томаж Менцін та гендиректор OUTLOOK Дарія Карякіна провели культурний захід FEEL SLOVENIA

У столиці відбувся захід під назвою Feel Slovenia в рамках фестивалю народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2019 і націлений він був на сприяння розвитку двостороннього співробітництва між державами та різносторонньої презентації Словенії в Україні.

Стартуючи з даного івенту, OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL тепер триватиме цілий рік. Програма фестивалю включатиме один масштабний гала-фестиваль у співпраці з різними посольствами та спецпроєкти, присвячені конкретній країні протягом року.

Обраний формат для знайомства зі Словенією – train journey.

Символічна подорож включала вісім тематичних зупинок, що розкривали багатогранну культуру європейської держави і знайомили з її сьогоденням.

1.jpg

Як і будь-яка поїздка потягом, вона розпочалася перевіркою квитків провідником, а щасливої «подорожі» гостям побажали Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні Томаж Менцін та Генеральний директор проєкту OUTLOOK Дарія Карякіна.

“Подорожуючими” на потязі “Feel Slovenia” стали Надзвичайні та Повноважні Посли та дипломати з 16 країн, представники державних органів, професорсько-викладацький склад ВНЗ України, громадські діячі, студентство, медійні особистості та гості, що виграли запрошення на сторінках соціальних мереж організаторів.

4.jpeg

У вітальній промові Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні Томаж Менцін підкреслив важливість популяризації словенської культури через заходи такого рівня, необхідність пошуку взаємозв’язків між народами та особливу роль в цьому публічної дипломатії, а також подякував присутнім за інтерес до своєї країни.

Генеральний директор OUTLOOK Дарія Карякіна привітала гостей свята, які за шість років існування проекту стали не тільки гостями, а вже й добрими друзями і оголосила про масштабування заходів OWCF для більш глибинного знайомства з різними країнами і їх культурними, історичними та соціальними особливостями.

3.jpeg

За доброю традицією “потяг проводжав” оркестр. Словенські мелодії звучали у виконанні музикантів Київської муніципальної академії музики ім. Р.М. Глієра у складі Олексія Говраса (домра), Івана Шкромила (домра), Ростислава Яворського (баян) та Іллі Балабана (контрабас).

5.jpeg

Однією з зупинок стало знайомство з лірикою основоположника словенської класичної літератури, автора державного гімну Республіки Словенія Франце Прешерна. Творчий доробок поета перекладено багатьма десятками мов в тому числі і українською. Вірші Прешерна «Загублена віра» і «Струнами» декламував Народний артист України Олександр Кравченко.

6.jpeg

7.jpeg

Наступною зупинкою для гостей стала презентація короткометражного фільму «Муха» молодого словенського режисера Арона Хорвата, який вже встиг зарекомендувати своє ім’я на світових кінофестивалях і отримати численні нагороди.

9.jpgФото із сайту fixmedia.si8.jpgФото із сайту fixmedia.si

На заході відбулася прем’єра в Україні фільму «Муха» в якому автор звернув увагу на проблеми старіння та людей похилого віку. Словенія належить до тих країн Європейського союзу, з найвищими темпами старіння населення, тому аби звернути увагу до даного соціального аспекту на заході у гостей була можливість ознайомитись із виставкою «Старіння. Суспільство для всіх», що підготовлена МЗС Республіки Словенія, і також поділитися теплом свого серця та написати листа в Будинок для людей похилого віку . Усі переклади листів з вітаннями з України будуть адресно направлені до цих закладів.

8.jpeg

Public talk із кулінарним експертом та співзасновником ресторану «100 років тому вперед», телеведучим Євгеном Клопотенко та Послом Томажем Менціном продовжили знайомство зі Словенією. Зірковий гість та дипломат ділилися своїми улюбленими місцями, маршрутами для відпочинку, думками про людей, атракції та звичайно ж кухню. Євген Клопотенко розповів як вперше потрапив до Словенії, що він відвідав, поділився ідеями для класних уїкендів та розказав чи варто їхати до Словенії на рибалку. Не оминув увагою і сферу своєї професійної діяльності-словенську кухню та сказав чим вона схожа на українську. Охочі змогли поставити запитання про країну до спікерів.

5dc1cda8cb519.jpeg

Дегустаційну зупинку здійснили за допомогою партнера нашого вечора – п’ятизіркового готелю InterContinental Kyiv. Один з найкращих сомельє України, переможець 16-го Всеукраїнського конкурсу сомельє 2018 року Єгор Бєлов зробив професійний екскурс до виноробних регіонів Словенії, порекомендував на які словенські вина треба звернути увагу поціновувачам цього напою, експертно розібрав букети вин, що були запропоновані гостям для частування.

10.jpeg

11.jpeg

Етнічний колорит вечору додала спеціально запрошена зі Словенії чемпіонка світу серед юних виконавців з гри на дуалістичній гармоніці, музикантка Даная Гребенц. Даная на захід прибула з міста Дравоград, вона має офіційний статус митця. За останні 2 роки дала більше 70 концертів і взяла участь і заходах світового та державного рівня.

12.jpeg

Завершальна зупинка нашого потягу — майстер-клас з приготування потіци, його провела Дарья Гребенц. Гості побачили яким чином готувати солодощі без яких не відбувається жодне святкування у Словенії, могли запитати у господині секрети випічки та начинки, а також спробувати на смак відомий десерт. Гостям роздали і рецепт для того, аби вони приготували потіцу і вдома.

13.jpeg

Протягом заходу працювали тематичні фотозони, локація «POST» з вітальними листівками, де зображені пейзажі словенських must see places – озером Блед та Предьямським замком і на яких пан Гребенц словенською залишав милі побажання гостям, «Lost and found» локація , «Farmacy» з презентацією словенської лікувальної води DONAT MG з курорту Рогашка Слатіна.

14.jpeg

Варто зазначити, що в рамках приїзду музикантки Данаї Гребенц Посольство Республіки Словенія в Україні також організувало виступ артистки у Львові, а за підтримки проєкту OUTLOOK відбувся візит на творчу зустріч з колегами до КМА музики імені Р.М.Глієра.

Продовжуючи співпрацю в царині соціальних проєктів, заручившись підтримкою благодійного фонду «Життєлюб» та Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв пройшов окремий концерт для членів вищезгаданого клубу, що опікується людьми старшого віку.

Ще раз хочемо подякувати за вклад у розбудову двосторонніх відносин між Україною та Словенією партнерам та спонсорам заходу, які підтримали проєкт Feel Slovenia:

Посольству Республіки Словенія в Україні та особисто Надзвичайному та Повноважному Послу республіки Словенія в Україні пану Томажу Менціну, та співробітникам та дипломатам посольства

Почесним консульствам Республіки Словенія в Житомирі та особисто Почесному консулу пані Майї Мартиненко

Почесному консульству Республіки Словенія в Одесі та особисто Почесному консулу пану Владиславу Бурді

Почесному консульству Республіки Словенія в Харкові та особисто Почесному консулу пану Анатолію Бондаренку

Cловенській компанії КRКА - провідній генеричній фармацевтичній компанії світу (КРКА, д. Д., Ново-мєсто, Словенія)

Українським представникам виробничої групи HELIOS - європейської групи підприємств-виробників лакофарбової продукції в особі черкаського заводу — АВРОРА.

Дистрибутору води DONAT MG компанії Smarty Family

П’ятизірковому готелю InterContinental Kyiv та особисто Жолинскій Анастасії, Приходько Артему, Ширіковій Катерині та Бєлову Єгору

Міжнародному туристичному оператору Vedi Tour Group

Київській муніципальній академії музики ім. Р.М. Глієра та особисто Олександру Злотнику, Анні Смєховій та Юрію Чуприні

Народному Артисту України Олександру Кравченку

Кулінарному експерту, ресторатору, телеведучому Євгену Клопотенку

Київській міській раді та особисто Ігорю Хацевичу, Оксані Матковській та колективу КМР, що організаційно сприяв проведенню заходу в даній локації.

Національній гвардії України

Медіа центру ГДІП та особисто Інні Хоменській

Волонтерам Анастасії Скакуновій, Олені Сиваш , Тетяні Босенко, Юлії Радіоновій (КНЛУ, факультет сходознавтва), Каріні Семекліт (КНУ, Інститут міжнародних відносин) та Павлу Оксютенко, Євгенії Чемирис, Ніні Дорошенко

Ведучому заходу Володимиру Бондаруку

Гортайте галерею!

Вам это будет интересно:
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Онлайн-семінар від Міжнародного жіночого клубу Києва
1 грудня з 10:00 до 11:30 Міжнародний жіночий клуб Києва запрошує долучитись до онлайн-заходу на платформі Zoom на тему: «Як бути у часи невизначеності? Секрет вашого успіху»
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Національний день Бельгії-2021!
21 липня у Києві відбувся дипломатичний прийом з нагоди 190-ї річниці з дня присяги Леопольда Сакскобургського на вірність новій бельгійській конституції і обрання його першим монархом. Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс радо вітав гостей на урочистому заході, серед яких були присутні...
Прем’єра вистави Бертольта Брехта «Тригрошова опера» у Львові!
9 липня о 19:30 на Великій сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької у Львові за фінансової підтримки Посольства Німеччини в Україні та організаційної - Почесного консульства Німеччини у Львові відбудеться прем'єра вистави «Тригрошова опера» Бертольта Брехта.
Покладання квітів з нагоди 297-го дня народження Махтумкулі Фрагі
25 травня, напередодні одночасно двох свят - Дня працівників культури та мистецтва та Дня поезії великого сина туркменського народу Махтумкулі Фрагі, у Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану відбулось покладання квітів до пам'ятника національному поету Туркменістану Махтумкулі Фрагі.
Золтан Кіш у Києві. Концерт за підтримки Посольства Угорщини в Україні
24 червня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт Національного академічного духового оркестру України під диригуванням Олексія Вікулова. Солістом став лауреат міжнародних конкурсів, угорський тромбоніст та учасник всесвітньо відомого гурту Mnozil Brass Золтан Кіш.
29-а річниця заснування ГДІПу. Дипломати вітають!
5 червня 2021 року відбулось велике дипломатично-сімейне спортивне свято з нагоди 29-ї річниці заснування Генеральної дирекції у спортивно-дипломатичному клубі ДП «ГДІП», що на Трухановому острові.
В Києві відбувся концерт до Дня Республіки Азербайджан
27 травня у Колонній залі ім.В.Лисенка Національної філармонії України за підтримки Об'єднаної діаспори азербайджанців України з нагоди державного свята - Дня Республіки відбувся концерт Діалог дружби "Україна-Азербайджан". На заході були присутні Надзвичайні та Повноважні Посли Азербайджану, Туркменістану, Куби ...
Новий Почесний Президент Харківського Дипломатичного клубу
24 травня у Харківському дипломатичному клубі відбулась інагурація його Почесних Президента та членів. У заході взяли участь почесні консули в Харкові Бразилії, Австрії, Словенії, Словаччини, Чорногорії, Грузії, Індонезії, Туреччини, в.о. міського голови Харкова​ Ігор Терехов...
Нагородження переможців 25-ї ювілейної загальнонаціональної премії «Людина року-2020»
22 травня 2021 року в залі Національної опери України відбулася ХХV ювілейна церемонія нагородження переможців загальнонаціональної програми «Людина року-2020» та володарів міжнародних та спеціальних премій програми.
Закрыть
Outlook facebook page