RU  UK  EN
Статьи  >  Дивись  >  ФОТОПРОЕКТ: Голодним не втечеш. Барвисті базари Ізраїлю

ФОТОПРОЕКТ: Голодним не втечеш. Барвисті базари Ізраїлю

Автор: 17.12.2021 | Ізраїль, ФОТОПРОЕКТ
За підтримки Представництва Міністерства туризму Ізраїлю в Україні OUTLOOK побував у цій неймовірній країні. Сьогодні ми ділимося з Вами яскравими фото з міських ринків! Місцевий колорит навіть крізь знімки на екрані дозволяє поринути у цю автентичну і неймовірно "смачну" атмосферу! Насолоджуйтесь!
Вам это будет интересно:
ФОТОПРОЕКТ: Варшава звисока
Ми ловили промені весняного сонця на майже порожніх варшавських вуличках в неділю. Коли сонце сховалося за хмарочосами - ми піднялися на найвищий з них, щоб побачити захід.
Птахам хочеться тепла. Де зимують птахи
У дитинстві я міг годинами дивитись на небо, розглядаючи вервечки птахів, які відлітали у вирій. Для дитини це було справжньою магією. І нехай сьогодні на моїй книжковій полиці майже не зосталось книжок про чародійство, подорожі крилатих до тепла, в надії перезимувати, не залишають мене байдужим.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу. Частина 2
Ви, бува, не зголодніли? Ну й чудово, адже ми продовжуємо нашу розповідь про найпопулярнішу вуличну їжу з усього світу. Налітай, поки гаряче! Почнемо з південно-азійської країни Сінгапур - багаті на вітаміни і мінерали морепродукти займають ключове місце в раціоні жителів ...
Історія однієї вулиці: Дизенгоф
Прогулюючись вулицею Дізенгоф у самісінькому центрі Тель-Авіва, можна спіймати себе на думці, що це не вулиця, а якийсь телепорт, адже тут змішалося все: торгові ряди, практична та лаконічна архітектура баугаус, модні шоуруми, котрі не поступаються міланським. Проте все це нагромадження аж ніяк не надмірне, а цілком природне, тому пройдімося вулицею.
Єрусалим: місто, яке постало з попелу
У кам'яні стіни Єрусалима, обведені золотим контуром, вкарбувалися колоритні легенди і релігійні вірування. Їх пожвавлюють гучні розмови торговців, котрі розмістилися біля Яффських воріт Старого міста. OUTLOOK розповість вам про п'ять місць, що їх обов'язково потрібно відвідати в Єрусалимі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Ейлат: Оаза задоволень
Ейлат навалюється на гостя зненацька, немов буря в пустелі. Серед пісків і скель розквітає сад земних задоволень, камені, оплавлені жаром легенд, набувають дару мови, а в стрімкому калейдоскопі веселощів прорізаються паростки мудрості царя Соломона. Блукаючи поглядом по безтурботному плесу вод на березі Ейлатської затоки, кожен стає філософом, а після кількох ковтків пряного коктейлю – навіть поетом!
Крилаті символи народів
У кожної держави є свої офіційні символи: прапор, герб і гімн. Але, крім традиційних «розпізнавальних знаків», є і народні – приміром, улюблений птах. Саме про них далі в OUTLOOK. Щоб «задокументувати» народну любов, 1960 року в Токіо на міжнародній конференції із захисту пернатих було введено поняття «національний птах».
ФОТОПРОЕКТ: Багатогранний Сінгапур
Сьогодні в нашій добірці неймовірний Сінгапур - місто-держава, розташована на островах у Південно-Східній Азії. Знайомимося з ним через об'єктив Віталія Шаравари фотографа, який подорожує по світу, знімаючи найнеймовірніші місця!
Ізраїль: зупинки в Галілеї
У Нижній Галілеї розкинувся Назарет – місто, де Діва Марія отримала Благу звістку і де жив Ісус Христос. І це – не єдиний факт, який притягує паломників з усього світу до Галілеї. Учені-релігієзнавці підрахували, що вісім з одинадцяти чудес Христос здійснив саме в цих краях, багатих архітектурними пам'ятками.
Фортеця Масада: остання битва
«Моя хата скраю, першим народ від ворога захищаю» – це українське прислів'я цілком можна вплести в історію ізраїльського народу, тільки замість «хати» використати слово «фортеця». Коли римляни напали на Єрусалим, жителі стояли пліч-о-пліч доти, доки ворожі легіони не відтіснили їх до останньої твердині.
Розкіш і блиск. Біржа діамантів в Тель-Авіві
Алмазну біржу в Ізраїлі називають «державою в державі»: у бізнес-комплексі зосереджено тисячі компаній, щодня тут укладають безліч угод. Сюди ж приходять туристи, що приїхали в Тель-Авів з різних куточків світу, щоб відвідати музей алмазів імені Гаррі Оппенгеймера і поспостерігати за тим, як відбувається огранювання каменів і вершаться долі діамантів.
10 маловідомих фактів про Ізраїль
Об'їхавши цю маленьку за площею, проте надзвичайно цікаву країну, наша команда OUTLOOK підготувала добірку незвичайних фактів про неї. Ви ж не знали, що на івриті звичного нам равлика @ називають «штруделем»? Тож читайте далі, і ми розкриємо інші цікавинки, про які ви й не підозрювали!
Аромати та смаки: від сучасного Сарона-маркет в Тель-Авіві, до старого ринку Шука в Єрусалимі
Коли потрапляєте в нове місце, зовсім не обов'язково купувати оглядову екскурсію по місту: сходіть на ринок - і «все» зрозумієте ... Кольори. Смаки. Запахи. І люди. Галасливі, колоритні і справжні. Саме там ви дійсно пізнаєте темперамент країни.
Точка на карті: музей Ілани Гур
Складання маршрутів для сучасних туристів вже давно виходять за межі класичного розуміння поїздок за кордон. Мандрівники сьогодні є настільки вибагливими, що стандартний набір — історичні місця та крамниці з сувенірами скоро турагенціям пропонувати буде нікому, адже попит зростає не на традиційні екскурсії, а на отримання емоцій.
ФОТОПРОЕКТ: Балі: вулиця майстрів
OUTLOOK продовжує досліджувати цікаві куточки нашої планети. Зовсім нещодавно наші фотографи Нікіта Панісов та Анна Кравченко повернулися з дивовижного міста Убуд, розташованого в Індонезії. Це місце, вважається культурною столицею держави, вражає багатьма цікавинками, але найбільше - своєю вулицею майстрів...
ФОТОПРОЕКТ: Затишний Вроцлав
Вроцлав - це 5 річок, 12 островів і 112 мостів, тому його часто називають «польською Венецією». Третина площі міста займають парки і сквери. Це найтепліше місто в Польщі! У нього неможливо не закохатися. Тут панує сплетіння багатьох культур, привезених людьми з різних країн світу. Фотограф і журналіст OUTLOOK побував в цьому затишному місті і ділиться з нашими читачами своїми спогадами, зафіксованими через об'єктив.
Незвичайні шкільні уроки різних країн світу
На честь сьогоднішнього свята - Дня знань ми вирішили розповісти Вам, які незвичайні предмети належить освоїти учням у різних країнах світу! Гризти граніт науки, осягаючи основи алгебри і геометрії, або запам’ятовувати роки правління монархів, гортаючи підручники з історії, – буденна справа для школярів.
Незвичайна терапія: дельфіни знімають стрес
Як позбутися стресу й отримати море задоволення? Дельфінотерапія – дієвий засіб проти емоційного болю. Прогулянка разом з цими мешканцями морів здатна принести безмежну кількість емоцій і навіть розширити межі розуму… Принаймні так твердять прибічники цього напрямку. Отже, в які країни найкраще вирушити, щоб лікуватися за методом дельфінотерапії?
Герцлія – сонце з відтінком luxury
Якщо відмотати час, на 8 століть назад, ми б опинилися в Аполлонії – скромному грецькому портовому містечку. Нині ж на цьому місці всього в десяти кілометрах від Тель-Авіва ніжиться курорт, де поєднується теплота середземноморського сонця і туристичні інвестиції. OUTLOOK побував у Герцлії... і радить бронювати квитки вже зараз!
Закрыть
Outlook facebook page