RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  За підтримки посольства Франції Україна приєдналася до всесвітньої кулінарної акції

За підтримки посольства Франції Україна приєдналася до всесвітньої кулінарної акції

Сьогодні, 19 березня, у Києві та Львові пройде вечір французької кухні в рамках проекту Смак Франції, організований з ініціативи відомого французького кухаря Алена Дюкаса та Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Франції.

Напередодні вечері в Резиденції посла Франції Алена Ремі відбулася урочиста презентація проекту за участю самого пана посла, а також спеціально запрошеного для заходу французького кухаря, володаря зірки гіда Мішлен Жеремі Морена. У прес-конференції взяли участь шеф-кухар ресторану Comme il Faut Стефан Ваіттінадане, шеф-кухар ресторану Teatro Емануель Соарес.

У своїй вступній промові пан Ремі зазначив, що для нього велика честь, що Україна бере участь у даному проекті.

«Ідея французької вечері народилася у знаменитого шеф-кухаря Огюста Ескоф'є в 1912 році. Саме він запропонував ідею «Епікурейських вечорів». На його пропозицію відгукнулися 150 країн світу. Вже пізніше його ідею допрацював Ален Дюкас. В Україні до акції долучилися 4 ресторани: київські Comme il Faut, Teatro, Вернісаж, а також ресторан львівського готелю Леополіс », - сказав Ремі.

Він також підкреслив, що в один вечір, 19 березня, в 1300 ресторанах по всьому світу пройде французька вечеря. І кожен з них представить абсолютно різні меню, що продемонструє, наскільки французька кухня дивовижна і різноманітна.

«Головна трапеза відбудеться у Франції у замку Версаль, куди запрошені 650 осіб, у тому числі і посли усіх країн світу, включаючи і українського посла Олега Шамшура», - заявив Ремі.

Секретами успіху з українською публікою поділився, і кухар Жеремі Морен, він розповів наскільки хвилююче і в той же час відповідально бути володарем зірки гіда Мішлен. «За роки своєї професійної діяльності я отримував досвід в ресторанах декількох паризьких готелів. Своєю величезною удачею вважаю те, що мені пощастило працювати під керівництвом таких видатних кухарів як Ерік Фрешон і Яннік Аллено».

Свою зірку Мішлен Морен отримав в 2008 році, через рік після того як переїхав до Тулузи. «Вам може здатися, що це дуже швидко, але я пройшов через величезний стрес, щоб досягти цього результату», - сказав Морен.

За його словами, отримавши таку високу нагороду, у кухаря виникає відразу дві проблеми: Не загубити її і отримати наступну.

«Якщо ви змінюєте ресторан, і виходьте із того місця, де ви отримали зірку, з собою ви її забрати не можете, вам необхідно ретельно працювати, щоб отримати нову. Звичайно, певні привілеї є, адже ти вже був лауреатом, але все одно це дуже важко », - зазначив кулінар.

Шеф-кухарі також розкрили невеликі секрети, чим пригощатимуть українську публіку.

Зокрема Жеремі Морен, який приготує вечерю в резиденції посла Франції, буде пригощати своїх гостей традиційним стравами своєї країни. «В основу свого меню я заклав дегустаційний принцип самого проекту Смак Франції. Всі мої страви продемонструють гостям всю сутність нашої кухні. І так в програмі моєї вечері фуа-гра з різними соусами, спаржа з салом, риба з бульйоном з каштанів і трюфелями, птиця зі спеціями і трюфельно-картопляним пюре і звичайно ж сир, який я спеціально привіз із Франції. А на десерт груша, фарширована шафраном з шоколадом і какао ».

Гостей ресторану Comme il Faut і Teatro пригощатимуть не менше вишуканими стравами. Зокрема: вар'єте на основі рибних інгредієнтів, лосось Гравлакс, фуа-гра, морські гребінцями зі спаржею. Різними варіантами приготування риби, а саме сібаса. На м'ясну страву запропонує класичний Шато Бріан з пюре із трюфеля і телятину Девінгтон. І завершать маестро вечір чудовими десертами.

Про те, як пройшла презентація - дивіться в нашій новій галереї:

Вам это будет интересно:
Свята краса! Що приховують найвідоміші абатства світу?
Що ви уявляєте, коли чуєте слово «абатство»? Впевнена, більшість в першу чергу згадають про Вестмінстер. А якщо я скажу, що насправді це вже не абатство? Так що ж робить ці середньовічні споруди особливими? Давайте розбиратися на прикладі споруд з різних країн Європи.
Вічна любов. Пам’ятники коханню в Україні
Скільки важить кохання і чи можна виміряти його обсяг? А чи має воно центр ваги і як поводиться у спеку та в снігову заметіль? Певна річ, кохання ефірне і радше нагадує шалених метеликів, що несамовито танцюють у животі. Однак люди, котрі особливо глибоко відчувають, навчилися «творити кохання» і передавати його сенс у камені, дереві, металі для інших.
Смачна Японія: скуштувати країну на зуб
Морозиво зі смаком конини, мариновані комахи, риба зі смертельною отрутою – японській кухні є чим дивувати, вражати й шокувати. І чесно кажучи, перелік цих страв не завжды сприяє апетитові. Але ми не женемося за екзотикою. Істинний гастротуризм – це спроба збагнути менталітет і відчути національний колорит через традиційну кухню...
Що вони їдять: Алжир
OUTLOOK радий представити нашу "найсмачнішу рубрику", тексти якої будуть цікаві не тільки гурманам і кухарям, а й усім, хто любить пізнавати щось нове. Сьогодні ми зазирнемо на алжирські кухні та розповімо про традиційні і найбільш популярні страви цієї прекрасної країни.
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
"Le Grand Louvre"
В найбільш знаному музеї світу, французькому Луврі, було впершо відкрито двері для публіки в 1793. Хоча й до цього ця будівля була відома далеко за межами Франції. Тільки от використовувалась вона далеко не в таких піднесених цілях, як зараз.
Зимові забави Василя та Маланки: карнавал по-українськи
Новий рік в Україні не завжди розпочинався з ялинки, а замість Діда Мороза і Снігуроньки в гості чекали пустунку Маланку і моторного парубка Василя, та й не самих, а з почтом. Усі навіженості сходили з рук: витівки ряджених несли в собі сакральний зміст, продиктований логікою міфу про поєдинок весни і зими.
Ніч перед Різдвом і після
Різдво приходить, накидаючи теплий кожух на плечі. Ввечері воно приносить із собою м’яке світло першої вечірньої зірки, а зранку будить білим, але теплим сонцем. Якби про відчуття Різдва хтось запитав у бабці моєї прабабці, то, гадаю, її слова були б ідентичні моїм. Бо разом із мисочкою куті із рук у руки українські покоління передають і свої традиції.
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу
З криги зводять готелі і висікають фонтани з білим вином, роблять самовари і навіть гасові лампи. Фотографи пішли ще далі: призвичаїлись використовувати сухий лід для створення ефекту диму й туману в кадрі. Напередодні свят OUTLOOK підготував для вас добірку про найпопулярніші льодові арени світу.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Вісім новопризначених послів вручили вірчі грамоти Президенту України
У четвер, 9 грудня, новопризначені Надзвичайні та Повноважні Посли Алжирської Народної Демократичної Республіки, Боснії і Герцеговини, Грузіїі, Домініканської Республіки, Нової Зеландії, Республіки Сенегал, Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка та Японії вручили вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському.
Що вони їдять: кухня Риму
OUTLOOK часто розповідає про кухні народів світу, але, коли йдеться про Італію, писати про країну загалом було б злочином. Кожен з її двадцяти регіонів – це окремий світ зі своїми тонкощами і спеціалітетами. І нехай звання гастрономічної столиці Італії носить Болонья, її офіційній столиці Риму теж є чим похизуватися.
Онлайн-семінар від Міжнародного жіночого клубу Києва
1 грудня з 10:00 до 11:30 Міжнародний жіночий клуб Києва запрошує долучитись до онлайн-заходу на платформі Zoom на тему: «Як бути у часи невизначеності? Секрет вашого успіху»
Ми там були: Ле-Ман – недоторканий шарм старої Франції
Антон Сак переїхав до Франції, щоб отримати вищу освіту. Він студент хімічного факультету Леманського університету (Le Mans Université). Сьогодні розповідає нам про Ле-Ман – чарівне старовинне французьке місто зі своїм особливим колоритом. Воно мало відоме туристам, проте відвідування його – цікава точка у маршруті.
Музеї, що лікують
«Мені, будь ласка, еліксир від головного болю, настоянку на корені мандрагори, пігулки від серця і трохи морфіну…» – приблизно так зверталися до аптекарів пацієнти кілька століть тому. А ті готували різноманітні бовтанки і суміші у фармакологічних лабораторіях, які знаходилися прямо в сусідніх кімнатах.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу. Частина 2
Ви, бува, не зголодніли? Ну й чудово, адже ми продовжуємо нашу розповідь про найпопулярнішу вуличну їжу з усього світу. Налітай, поки гаряче! Почнемо з південно-азійської країни Сінгапур - багаті на вітаміни і мінерали морепродукти займають ключове місце в раціоні жителів ...
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Закрыть
Outlook facebook page