RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  А ви знали...?

А ви знали...?

Гори і печери у цьому випуску вразять вас своєю величчю, будівля із землі і бамбука - неповторністю, а нові види спорту для Олімпіади 2021 - незвичністю. І об'єднує їх одне лиш слово "вау", яке охарактеризує ваше здивування від прочитаного.

Це громадський центр Anandaloy в Бангладеші, який отримав міжнародну архітектурну премію Obel Award 2020. context_kurt_hoerbst_hr.jpg__2400x0_q85_subsampling-2.jpg
Фото talesfromthelens.com

Він побудований з місцевих природних матеріалів: стіни зроблені з утрамбованої землі, веранда - то бамбук, що росте в місцевому лісі, а стеля покрита очеретом. Перший поверх центру використовується для реабілітації людей з інвалідністю. Другий поверх зайняла текстильна майстерня для жінок. Усередині центру є чотири кімнати у вигляді печер, вимощених брудом з місцевих боліт, з нього ж був сконструйований і пандус - єдиний в цьому районі.062_anandaloy_rudrapur-bangladesh-2020_studio-anna-heringer_by_kurt-hoerbst_074534.jpgФото obelaward.org

Мармурові печери, Чилі

Знаходяться вони на території Чилі поруч з аргентинськоюим кордоном - в патагонських Андах. Незважаючи на назву, природнім матеріалом для них послужив вапняк блакитного відтінку.Chile-Rio-Tranquilo-Marble-Caves-inside.jpgФото talesfromthelens.com

Гора Еверест виявилася вищою, ніж вважалося

Найвища вершина Землі - Еверест виявилася на 86 сантиметрів вище, повідомляє «BBC». Про це заявила група геодезистів з Китаю і Непалу, на чиїх кордонах розташована гора. Заява означає, що представники цих країн нарешті прийшли до спільного висновку щодо висоти Джомолунгми. 42-58268427.jpgФото smithsonianmag.com

Брейк-данс став олімпійським видом спорту

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) включив брейк-данс в медальний залік Олімпійських ігор в Парижі 2024 року. Танець як вид змагань успішно дебютував на юнацькій Олімпіаді 2018 року в Буенос-Айресі, як повідомляє CNN.9373bc8c5ec6a331a1a498d9fb496f15.jpgФото foxsports.com.au

Також в програму ігор в Парижі додали скейтбординг, спортивне скелелазіння і серфінг. Змагання в цих трьох видах вперше в історії пройдуть на Олімпіаді в Токіо - її через пандемію перенесли на 23 липня 2021 року.

МОК вважає, що змагання у вуличних видах спорту зверне до Олімпіади більше уваги молодої аудиторії.

В Австралії знайшли карликових поссумів. Їх вважали вимерлими через лісові пожежі. Вогонь знищив близько 88% ареалу проживання цих тварин.Pygmy-Possum_Amanda-McLean-Copy-1.jpgФото australiangeographic.com.au

Головне фото humboldttravel.co.uk

Вам это будет интересно:
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
Чилі: Земля, що дихає вогнем
Що для туриста – привід захоплено клацати фотоапаратом, те для місцевих жителів – постійний неспокій і навіть смертельна загроза. Гряда вогнедишних вулканів Чилі, оточених солоними озерами і термальними гейзерами, вважається одним із найбільш вражаючих місць на планеті. Та одна справа – подивитися й поїхати, і зовсім інша - постійно жити на «пороховій бочці».
Каньйони: Глибокі й довгі
Коли як не заказ підкорювати вершини, долати моря і дертись по скелях? Найчастіше люди докладають величезних зусиль, аби все життя насолоджуватися комфортом. Однак іноді наша душа вимагає романтики, тому OUTLOOK розповість вам про сім неповторних каньйонів.
«In vino veritas»: 5 незвичайних виноградників світу
Здавна відомо, що виноробство – це справжнє мистецтво, підвладне тільки щиро закоханим у свою справу майстрам. Що ж казати про красу шедеврів, створених вмілими руками – виноградники, розкидані по всіх куточках світу, вражають своєю грандіозністю і прикрашають планету, розмальовуючи її яскравими соковитими барвами.
Бангладеш: застигла в часі метаморфоза
Божевільний потік трафіку з «двоповерховими» автобусами, другий поверх яких – дах, заповнений відчайдушними сміливцями, велорикші, що шастають повсюди, як метелики, контраст вікових храмів і різнобарвних рекламних вивісок, висотки з їхніми допитливими мешканцями...
Озера, що змінюють уявлення про силу природи
Коли згадуєш слово «озеро», в голові з’являється перший-ліпший образ тихої затишної водойми, яку з усіх боків обіймають порослі травою береги. OUTLOOK зробив добірку найбільш вражаючих озер, котрі змінять ваше уявлення про це творіння природи. Кожному з них є чим дивувати, хай то нетиповий колір води чи лячна здатність умертвляти живі організми.
Атакама: життя в неживій пустелі
Атакама, що розкинулася між Тихим океаном та Андами, охопила своїми володіннями сотню тисяч кілометрів земної поверхні. Центральна частина найсухішої пустелі на нашій планеті, з якою не можуть конкурувати навіть знамениті Сахара і Наміб, не бачила дощів стільки, скільки ведуться спостереження за погодою...
Австралійський едем – острів Кенгуру
Грізні хвилі то підіймаються, немов воїни на чатах, то розбиваються об скелястий берег і, складаючи зброю і покірно відступаючи, розсипаються у піну. Вітер вільно гуляє поміж лавандових полів, а евкаліптові діброви ховають у своїх заростях сонних коал. От-от сутінки накриють усе живе темним ковшем, і нічне життя похапцем розправить свої крила.
Продається все: найкращі ринки планети
У наш час складно здивувати людину, особливо міську, якимось великим магазином або ринком, оскільки навіть у міні-маркеті біля будинку можна купити все. Утім, по всій планеті продовжують працювати легендарні базари, про які століттями складають легенди і розказують із захватом, розуміючи, що вони – набагато більше, ніж просто місце для збуту товарів.
Рикша на прокачку
Ось уже 70 років столицю Бангладеш неможливо уявити без колоритних велорикш, що успішно замінюють жителям Дакки таксі. Кожен сантиметр таких повозок вкритий малюнками, немов тіло рок-музиканта – татуюваннями, а їх водії поводяться настільки впевнено, ніби все місто належить їм.
Заява посла Австралії з нагоди Національного дня
Посол Австралії в Україні Брюс Едвардс у своєму зверненні з нагоди Національного дня зазначив основні виклики, з якими Австралія зіткнулась у 2020 році, а також запевнив, що "разом ми змінимо ситуацію на краще".
Дипломатія в умовах карантину. Вручення вірчих грамот новопризначеними послами
11 грудня Президент України прийняв вірчі грамоти у послів Австралії, Єгипту, Ємену, Йорданії, Монголії, Норвегії, Пакистану, Таджикистану, Таїланду, Таджикистану та Філіппін. На церемонії були присутні заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква та заступник Міністра закордонних справ України Євгеній Єнін.
А ви знали...?
Добірка цього тижня у своїй більшості стосується фотографій і вони вас однозначно вразять! Тут зібрані як знімки фотохудожників ХХ століття, так і переможця цьогорічного конкурсу аерофотозйомки Drone Awards. А от завершимо підбірку елементом сучасних реалій...
Двадцять перше буде їхнім сторіччям: міста планети, які найбільш динамічно розвиваються
Можливо, зараз у це складно повірити, але через кілька десятиліть такі важливі і передові глобальні міста, як Нью-Йорк, Лондон чи Токіо, не будуть відгравати настільки значущу роль, як сьогодні. OUTLOOK, озброївшись найостаннішими аналітичними даними і прогнозами, розповідає про міста, котрі мають усі шанси стати світовими центрами вже зовсім скоро.
Посолкиня Мелісса О‘Рурк провела дипломатичний прийом у Києві
Надзвичайний та Повноважний Посол Австралійського Союзу Мелісса О‘Рурк 27 січня зустрічала почесних гостей з нагоди Національного дня. Серед запрошених були Надзвичайні та Повноважні посли Індії, Бельгії, Греції, Афганістану, Молдови, Киргизстану, Індонезії, Малайзії, Пакистану, Швейцарії, Словенії та дипломати з інших країн.
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Сіднеї
Ми продовжуємо рубрику, мета якої – дослідити, як саме можна витратити десять американських доларів, приємний і хрусткий папірець, у різних містах нашої планети. Тринькати будемо і на продукти харчування, і на транспорт, і на розваги. Стартуємо із Сіднея і разом з'ясуємо, чи треба там затягувати паски.
Кабраматта: «маленький В’єтнам» на теренах Австралії
Бажаєте подивитися на в'єтнамське гетто в Австралії, а заразом зрозуміти, чому азіати наганяють страху на місцевих жителів? Як будете в Сіднеї, обов'язково відвідайте Кабраматту, тільки не забудьте прихопити із собою фотоапарат, а також… охорону. Річ у тім, що місце, яке вважається діловим центром Сіднея, б'є рекорди за розмахом злочинності.
Незвичайні шкільні уроки різних країн світу
На честь сьогоднішнього свята - Дня знань ми вирішили розповісти Вам, які незвичайні предмети належить освоїти учням у різних країнах світу! Гризти граніт науки, осягаючи основи алгебри і геометрії, або запам’ятовувати роки правління монархів, гортаючи підручники з історії, – буденна справа для школярів.
Дипломат посольства Австралії Тім Болотнікофф відкрив власну фотовиставку у столиці
22 січня в Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського за підтримки Посольства Австралії в Україні відбулось відкриття виставки фоторобіт Заступника голови місії Тіма Болотнікоффа "Південні землі: Австралія/Антарктида".
Канберра is the capital of...
Австралія підсвідомо залітає до наших вух разом із гучним інтро з мушлі сіднейської опери, і лише потім ми згадуємо, що столицею цієї країни є Канберра. Багато хто розглядає це місто як зупинку між Мельбурном і Сіднеєм, але Канберра вже не тільки виношує, але й перетворює у реальність план із завоювання сердець усіх австралійських туристів.
Закрыть
Outlook facebook page