RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Посолкиня Мелісса О‘Рурк провела дипломатичний прийом у Києві

Посолкиня Мелісса О‘Рурк провела дипломатичний прийом у Києві

Надзвичайний та Повноважний Посол Австралійського Союзу Мелісса О‘Рурк 27 січня зустрічала почесних гостей з нагоди Національного дня. Серед запрошених були Надзвичайні та Повноважні посли Індії, Бельгії, Греції, Афганістану, Молдови, Киргизстану, Індонезії, Малайзії, Пакистану, Швейцарії, Словенії та дипломати з інших країн.

Своєю присутністю також проявили повагу до країни представники структур ООН в Україні та державні діячі і народні депутати.

Вечір розпочався з офіційної промови пані Мелісси О‘Рурк, яка сказала, що для неї велика честь провести одне з найважливіших свят держави саме з місією в Україні і звичайно ж згадала про події в Австралії, за якими зі співчуттям слідкував увесь світ.

Посолкиня зазначила: «Національний день в Австралії - це вихідний, в який люди збираються разом: родина - біля мангалу, друзі та колеги - на масових гуляннях просто неба. Ми часто розмірковуємо над тим, що означає бути австралійцем і як ми співіснуємо в цьому житті. І відповідь така-ми поважаємо нашу історію та підтримуємо сучасну полікультурну Австралію.

5e3941b1a6450.jpeg

Австралія є другом і сильним прихильником України в добрі часи і в погані часи. На жаль, початок 2020 року склався важко як для Австралії, так і для України. Австралію охопили жахливі пожежі. Ми втратили наших громадян у цій жахливій трагедії, ми втратили тисячі квадратних метрів житла, австралійці втратили майно та було знищено сильно надбання нашої унікальної природи та фауни.

І все-таки австралійський прем'єр-міністр сказав: "На жаль, в найгірші часи ми бачимо найкраще в нашій країні, бачимо як австралійські добровольці зробили неможливе". Ми цінуємо роботу наших пожежників, волонтерів, служб надзвичайних ситуацій, які боролися за те, щоб втримати вогонь та зберегти життя, а також громад та підприємств, які надали посильну підтримку. Ми глибоко вдячні всім в Україні та всім іншим країнам за те, що вони допомагали в цей непростий час.

Побудова та відновлення постраждалих громад потребуватимуть років, але наш уряд готовий до цього, і вони вже заявили, що витратять на ці зусилля більше 2 мільярдів доларів».

Амбассадорка зазначила, що допомогти Австралії у скрутні часи реально і потрібно лише продовжувати інвестувати у австралійські компанії, відкривати нові бізнеси, навчатися в Австралії, купувати австралійське вино, подорожувати у якості туристів.

Також дипломатка висловила співчуття Україні, Канаді та всім країнам, громадяни яких загинули у зв‘язку з трагедією з літаком Міжнародних авіаліній України.

5e32f018c952a.jpeg

Окрім того, програму вечора доповнила частина фоторобіт заступника голови місії пана Тіма Болотнікофф під назвою: "Південні землі: Австралія/Антарктида". Виставка розкриває таємниці неосяжних просторів та екзотичної краси Австралії.

Фоторепортаж з дипломатичного прийому дивіться у нашій галереї:

Вам это будет интересно:
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Озера, що змінюють уявлення про силу природи
Коли згадуєш слово «озеро», в голові з’являється перший-ліпший образ тихої затишної водойми, яку з усіх боків обіймають порослі травою береги. OUTLOOK зробив добірку найбільш вражаючих озер, котрі змінять ваше уявлення про це творіння природи. Кожному з них є чим дивувати, хай то нетиповий колір води чи лячна здатність умертвляти живі організми.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Національний день Бельгії-2021!
21 липня у Києві відбувся дипломатичний прийом з нагоди 190-ї річниці з дня присяги Леопольда Сакскобургського на вірність новій бельгійській конституції і обрання його першим монархом. Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс радо вітав гостей на урочистому заході, серед яких були присутні...
Австралійський едем – острів Кенгуру
Грізні хвилі то підіймаються, немов воїни на чатах, то розбиваються об скелястий берег і, складаючи зброю і покірно відступаючи, розсипаються у піну. Вітер вільно гуляє поміж лавандових полів, а евкаліптові діброви ховають у своїх заростях сонних коал. От-от сутінки накриють усе живе темним ковшем, і нічне життя похапцем розправить свої крила.
Прем’єра вистави Бертольта Брехта «Тригрошова опера» у Львові!
9 липня о 19:30 на Великій сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької у Львові за фінансової підтримки Посольства Німеччини в Україні та організаційної - Почесного консульства Німеччини у Львові відбудеться прем'єра вистави «Тригрошова опера» Бертольта Брехта.
Покладання квітів з нагоди 297-го дня народження Махтумкулі Фрагі
25 травня, напередодні одночасно двох свят - Дня працівників культури та мистецтва та Дня поезії великого сина туркменського народу Махтумкулі Фрагі, у Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану відбулось покладання квітів до пам'ятника національному поету Туркменістану Махтумкулі Фрагі.
Золтан Кіш у Києві. Концерт за підтримки Посольства Угорщини в Україні
24 червня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт Національного академічного духового оркестру України під диригуванням Олексія Вікулова. Солістом став лауреат міжнародних конкурсів, угорський тромбоніст та учасник всесвітньо відомого гурту Mnozil Brass Золтан Кіш.
29-а річниця заснування ГДІПу. Дипломати вітають!
5 червня 2021 року відбулось велике дипломатично-сімейне спортивне свято з нагоди 29-ї річниці заснування Генеральної дирекції у спортивно-дипломатичному клубі ДП «ГДІП», що на Трухановому острові.
В Києві відбувся концерт до Дня Республіки Азербайджан
27 травня у Колонній залі ім.В.Лисенка Національної філармонії України за підтримки Об'єднаної діаспори азербайджанців України з нагоди державного свята - Дня Республіки відбувся концерт Діалог дружби "Україна-Азербайджан". На заході були присутні Надзвичайні та Повноважні Посли Азербайджану, Туркменістану, Куби ...
Новий Почесний Президент Харківського Дипломатичного клубу
24 травня у Харківському дипломатичному клубі відбулась інагурація його Почесних Президента та членів. У заході взяли участь почесні консули в Харкові Бразилії, Австрії, Словенії, Словаччини, Чорногорії, Грузії, Індонезії, Туреччини, в.о. міського голови Харкова​ Ігор Терехов...
Нагородження переможців 25-ї ювілейної загальнонаціональної премії «Людина року-2020»
22 травня 2021 року в залі Національної опери України відбулася ХХV ювілейна церемонія нагородження переможців загальнонаціональної програми «Людина року-2020» та володарів міжнародних та спеціальних премій програми.
Закрыть
Outlook facebook page