RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Якщо у тебе 10 доларів і ти в Сіднеї

Якщо у тебе 10 доларів і ти в Сіднеї

Автор: 03.12.2019 | Австралія, 10 доларів
Ми продовжуємо рубрику, мета якої – дослідити, як саме можна витратити десять американських доларів, приємний і хрусткий папірець, у різних містах нашої планети. Тринькати будемо і на продукти харчування, і на транспорт, і на розваги. Стартуємо із Сіднея і разом з'ясуємо, чи треба там затягувати паски.

Найбільший австралійський мегаполіс щороку входить у різні топи за економічними показниками. Так, наприклад, Сідней займає п'ятнадцяте місце в списку найдорожчих міст планети, але разом з тим – шістнадцяте за рівнем заробітної плати, що не може не тішити. Середній сіднеєць отримує близько 45 тисяч доларів на рік, чого цілком вистачає на комфортне життя. Адже навіть середньоавстралійський дохід, хоч і нижчий відсотків на двадцять, все одно вважається досить високим. Напевно, цим і обумовлений той факт, що жителі Зеленого континенту і мігранти з інших країн так масово переїжджають саме в Сідней, який розростається просто на очах.00_AFirstTimersGuidetoSydney__HERO_HERO-166763-56.jpgФото fodors.com

Що ж, повернімося до нашої десятки американських доларів. Варіантів витратити її у мегаполісі – безліч.

Спершу прогуляємося найпопулярнішими супермаркетами «Coles» і «Woolworth», які буквально всюди. Продукти в них розкладено у трьох сегментах: найдешевші (homebrand), середні за ціною і дорожчі (наприклад, органічні). Хоча нам необов'язково впадати у відчай і зосереджуватися на першому, бо ці мережеві крамниці вирізняються тим, що буквально щодня там бувають всілякі знижки та розпродажі. Тому на нашу десятку можна купити чотири батони найсвіжішого хліба або сім кілограмів рису, кілограм свинини або ж сорок яєць. А також кіло шоколаду, півтора кг сиру, дві курки, індичку, три літри соку, п’ять літрів води, дві пляшки вина і так далі.

Будемо вважати, що черв'ячка заморити вдалося, тож тепер і на культурне дозвілля потягнуло. Квиток у кіно на ранковий сеанс обійдеться якраз у десять доларів, до речі, стільки ж коштуватиме і вхідний ваучер в один із місцевих парків розваг, де можна буде покататися на трьох атракціонах. А ось у театр сходити або відвідати знаменитий акваріум не вдасться, для цього потрібна бодай удвічі більша сума.

Коли нудно, можна приблизно 12 хвилин потеревенити по мобільному за найдорожчим тарифом або завантажити близько 7 гігабайтів в Інтернеті.sydney_traffic_congestion.jpgФото itnews.com.au

Якщо говорити про транспорт і пов'язані з ним витрати, то на 10 зелених можна тричі проїхатися на міському автобусі та метро. Навіть у таксі вдасться проїхати близько чотирьох кілометрів, а в гарному трамваї – чотири з половиною рази. Якщо ви звикли до комфорту і маєте авто, то на наш ліміт вийде запаркувати машину на 4–5 годин залежно від локації у місті.

У тамтешніх кафе ціни загалом прийнятні, тому ми з вами можемо вибирати: і величезна порція локшини з морепродуктами, і чизбургер, і три філіжанки доброї кави, і келих пива, і два вина коштують якраз близько 10 доларів. А якщо не в центрі, то й дешевше. А ось на пачку найдешевших сигарет чи пляшку міцного алкоголю точно не вистачить – ці товари дуже дорогі, оскільки вважаються шкідливими та акцизними. Ціни на них регулює держава.Узагалі, Австралія і Сідней зокрема – найяскравіші приклади ринково-сезонної економіки. Повені, рекордні врожаї, проблеми з доставкою імпортних товарів – усе це тут відіграє величезну роль. Годі й казати, якщо навіть ціни на бензин упродовж дня змінюються на 10–20 центів за літр. Тому турист одразу і не розбереться, дорого він заплатив чи, навпаки – заощадив. Будучи місцевим жителем, набагато легше вловлювати питання фінансів, але загалом можна зробити висновок, що навіть в одному з найдорожчих міст планети на 10 доларів точно не помреш з голоду і навіть вдасться повеселитись. А витратити гроші за раз чи розтягнути на весь день – це вже вирішувати кожному.

Головне фото cntraveller.com

Вам это будет интересно:
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Найробі
Сьогодні ми вирушаємо на відпочинок по-кенійськи. Будемо остерігатися злодюжок, торгуватися на місцевих ринках, куштувати фантастичний чай і закутуватися у строкатий африканський текстиль. Дізнаємося, які місця недоступні для скромних бюджетів, не засмутимося і піднімемо настрій фантастичним заходом сонця на узбережжі Індійського океану.
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Нью-Йорку
Нарешті одна з наших улюблених рубрик «дісталася» до міста, де долари - головна валюта, а, значить, нам не доведеться ходити по обмінних пунктах і постійно концертувати ціни. Отже, вирушаємо в такий різний і захопливий Нью-Йорк витрачати наші 10 доларів.
Якщо в тебе 10 доларів і ти в Римі
Сьогодні OUTLOOK продовжує одну із своїх найбільш популярних рубрик розповіддю про те, як можна витратити десять вічно зелених і приємних кишені й оку у Вічному місті, в який щорічно стікаються натовпи туристів і який не перестає дивувати кожного щасливця, який побував тут! Повірте, столиці Італії є, чим вас здивувати!
Якщо в тебе 10 доларів і ти у Болоньї
Неймовірна за своєю фактурою оранжево-червона середньовічна архітектура, величні вулиці-галереї замість звичних тротуарів, що дають змогу здійснювати пішохідні прогулянки за будь-якої погоди, а також статус кулінарної столиці Італії – хіба тільки цих причин замало, щоб вирушити у Болонью? OUTLOOK вважає, що ні...
Озера, що змінюють уявлення про силу природи
Коли згадуєш слово «озеро», в голові з’являється перший-ліпший образ тихої затишної водойми, яку з усіх боків обіймають порослі травою береги. OUTLOOK зробив добірку найбільш вражаючих озер, котрі змінять ваше уявлення про це творіння природи. Кожному з них є чим дивувати, хай то нетиповий колір води чи лячна здатність умертвляти живі організми.
Якщо у тебе 10 доларів і ти у Будапешті
Ми продовжуємо нашу одну з найбільш практичних і корисних рубрик, присвячену цінам у містах і про те, як можна витратити умовні 10 доларів. Сьогоднішня наша розповідь – про Будапешт, один із найбільш популярних туристичних центрів Європи
Якщо в тебе 10 доларів і ти в Афінах
Унікальні тисячолітні пам'ятки архітектури, смачна кухня, пляжні околиці – чудові Афіни пропонують своїм гостям стільки варіантів дозвілля, що очі розбігаються, а отже, коштів на це може піти чимало. Щоб хоч приблизно усвідомити майбутні витрати перед поїздкою в це дивовижне місто, ми розповідаємо, на що тут стане наших улюблених умовних 10 доларів.
Австралійський едем – острів Кенгуру
Грізні хвилі то підіймаються, немов воїни на чатах, то розбиваються об скелястий берег і, складаючи зброю і покірно відступаючи, розсипаються у піну. Вітер вільно гуляє поміж лавандових полів, а евкаліптові діброви ховають у своїх заростях сонних коал. От-от сутінки накриють усе живе темним ковшем, і нічне життя похапцем розправить свої крила.
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Хургаді
Продовжуємо витрачати 10 $ по світу... Сьогодні в пісках єгипетської Хургади шукаємо те, у що варто вкласти свої гроші, щоб відчути місто на смак і на дотик. І водночас розберемось, як не потрапити у пастки продавців, котрі заради вашого туристичного гаманця готові побудувати нові піраміди і вивести незнаний вид жуків-скарабеїв.
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Сеулі
Людям, котрі полюбляють усе яскраве та блискуче, буде важко в Сеулі. Якщо ви звикли до того, що ваші очі розбігаються у звичайних крамничках, то, повірте, в південнокорейській столиці у вас запаморочиться голова від побаченого розмаїття. Та якщо у вашому гаманці обмаль грошей, будьте виважені і витратьте їх на найцікавіше.
Якщо у тебе 10 доларів і ти у Стокгольмі
Стокгольм – одне з найдорожчих міст у світі. Та більшість місцевих такий статус столиці цілком влаштовує, і це зовсім не дивно, адже середня зарплата у місті сягає 2800$… Так що, на перший погляд, спробувати добряче розважитися тут, маючи в кишені всього 10$ – справа складна. Але далеко не безнадійна, якщо увімкнути фантазію і кмітливість.
Продається все: найкращі ринки планети
У наш час складно здивувати людину, особливо міську, якимось великим магазином або ринком, оскільки навіть у міні-маркеті біля будинку можна купити все. Утім, по всій планеті продовжують працювати легендарні базари, про які століттями складають легенди і розказують із захватом, розуміючи, що вони – набагато більше, ніж просто місце для збуту товарів.
Якщо у тебе 10 доларів і ти у Вільнюсі
Сьогодні ми знову будемо витрачати заповітну хрустку зелену папірчину, на котрій зображений видатний американський фінансист Александер Гамільтон. На що нам її вистачить у затишному литовському Вільнюсі – далі в OUTLOOK. У наші дні Вільнюс, як і вся Литва, перебуває в стані поступового, але впевненого економічного зростання...
Заява посла Австралії з нагоди Національного дня
Посол Австралії в Україні Брюс Едвардс у своєму зверненні з нагоди Національного дня зазначив основні виклики, з якими Австралія зіткнулась у 2020 році, а також запевнив, що "разом ми змінимо ситуацію на краще".
А ви знали...?
Гори і печери у цьому випуску вразять вас своєю величчю, будівля із землі і бамбука - неповторністю, а нові види спорту для Олімпіади 2021 - незвичністю. І об'єднує їх одне лиш слово "вау", яке охарактеризує ваше здивування від прочитаного.
Дипломатія в умовах карантину. Вручення вірчих грамот новопризначеними послами
11 грудня Президент України прийняв вірчі грамоти у послів Австралії, Єгипту, Ємену, Йорданії, Монголії, Норвегії, Пакистану, Таджикистану, Таїланду, Таджикистану та Філіппін. На церемонії були присутні заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква та заступник Міністра закордонних справ України Євгеній Єнін.
А ви знали...?
Добірка цього тижня у своїй більшості стосується фотографій і вони вас однозначно вразять! Тут зібрані як знімки фотохудожників ХХ століття, так і переможця цьогорічного конкурсу аерофотозйомки Drone Awards. А от завершимо підбірку елементом сучасних реалій...
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Гданську
Сьогодні ми безсоромно витрачаємо наші улюблені 10 доларів в головному місті польського Помор'я - Гданську. Що ми можемо собі дозволити в цьому туристичному, промисловому і адміністративному центрі північної Польщі, а що ні - далі в OUTLOOK.
Якщо у тебе 10 доларів і ти у Порту
Ми продовжуємо досліджувати ціни у популярних містах. Сьогодні наша розповідь про друге за значущістю місто Португалії – Порту. Як саме тут можна витратити 10 доларів – далі в OUTLOOK
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Стамбулі
Серед туристів, особливо з Європи, складно знайти людей, котрі хоча б раз не насолоджувалися відпочинком у сонячній і гостинній Туреччині. А от що чекає тих, хто обрав «іншу Туреччину» і вирушив оглядати чудовий Стамбул, ми розповідаємо на прикладі 10 доларів.
Закрыть
Outlook facebook page