RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Гендиректорка OUTLOOK Дарія Карякіна про роль громадських ініціатив в сфері культурної дипломатії

Гендиректорка OUTLOOK Дарія Карякіна про роль громадських ініціатив в сфері культурної дипломатії

18 листопада Генеральна директорка проекту OUTLOOK, громадська діячка Дарія Карякіна взяла участь у якості експертки у транскордонному проекті «Європейські цінності та культурна дипломатія: молодіжні зустрічі Україна – Грузія».

Темою виступу стала: «Роль громадських ініціатив у сфері культурної дипломатії у формування іміджу держави та розвитку міжнародних відносин».

У своєму виступі пані Дарія розкрила значення, яке громадські організації відіграють у сфері культурної дипломатії, як саме вони впливають на дво- та багатосторонні відносини держав, а також зазначила виклики, які постали перед ними у епоху COVID-19. Спікер зробила наголос на важливості підтримки культурної інтеграції та співпраці між країнами у формі зустрічей, конференцій та культурно-масових заходів. Завершився виступ практичним досвідом реалізації проєктів та співпраці з дипломатичними місіями, а також необхідним колом знань на прикладі діяльності проєкту OUTLOOK.

Розпочався форум зі спілкування в онлайн форматі з Назвичайним і Повноважним Послом України в Грузії Ігорем Долговим.

Продовжила діалог Марина Гримич, українська письменниця, доктор історичних наук, кандидат філологічних наук, директор видавництва «Дуліби», культурна менеджерка, член Спілки письменників України, член ПЕН клубу, член Національної спілки краєзнавців України на тему специфіки здійснення культурної дипломатії на Близькому Сході.

Про гастрономію як елемент культурної дипломатії України і Грузії учасники заходу спілкувалися з українським кулінарним експертом, шеф-кухарем, бізнесменом та телеведучим Євгеном Клопотенко.

У наступні дні спікерами стануть Надзвичайний і Повноважний Посол України Володимир Хандогій із виступом на тему: "Роль культурної дипломатії в міжнародних відносинах (з досвіду дипломатичної діяльності)", виконавчий директор Українського культурного фонду Юлія Федів із презентацією на тему «Міжнародні проєкти за підтримки УКФ», завідувач Центру інформаційних ресурсів Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС України Ольга Наконечна про "Протокол та етикет державних символів", а також директорка дирекції «Медіацентр» ДП «ГДІП» Інна Хоменська, яка розкаже про "Основні інструменти культурної дипломатиії посольств іноземних держав в Україні".

Копия prez-3_page-0001.jpg

Проєкт було організовано у співпраці Міністерства закордонних справ України, Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв», Представництва Hanns Seidel Stiftung Ukraine, а також Посольства Грузії в Україні та Посольства України в Грузії.

Учасниками стали:
представники дипломатичних установ
представники міжнародних громадських організацій
експерти з дипломатичних відносин та культурної дипломатії з України та Грузії
студенти та викладачі факультету міжнародних відносин Тбіліського державного університету імені Іване Джавахішвілі
студенти та викладачі Сухумського державного університету (м. Тбілісі)
студенти та викладачі Батумського державного університету імені Шота Руставелі (м. Батумі)
представники Дипломатичної академії при Міністерстві закордонних справ Грузії
студенти та викладачі Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка
студенти та викладачі факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка
студенти Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії і філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького
студенти Навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Тернопільського Західноукраїнського національного університету
студенти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова
студенти Київського Національного університету культури і мистецтв
Вам это будет интересно:
Вічна любов. Пам’ятники коханню в Україні
Скільки важить кохання і чи можна виміряти його обсяг? А чи має воно центр ваги і як поводиться у спеку та в снігову заметіль? Певна річ, кохання ефірне і радше нагадує шалених метеликів, що несамовито танцюють у животі. Однак люди, котрі особливо глибоко відчувають, навчилися «творити кохання» і передавати його сенс у камені, дереві, металі для інших.
Колоритний континент. Красиві племена Африки
Повсякденне життя африканських племен може видаватися дивним навіть для мешканців цього континенту. І тільки природа і допитливі мандрівники лишаються наодинці з колоритом і незвичністю побуту етносів за межею мегаполіса.
Смачна Японія: скуштувати країну на зуб
Морозиво зі смаком конини, мариновані комахи, риба зі смертельною отрутою – японській кухні є чим дивувати, вражати й шокувати. І чесно кажучи, перелік цих страв не завжды сприяє апетитові. Але ми не женемося за екзотикою. Істинний гастротуризм – це спроба збагнути менталітет і відчути національний колорит через традиційну кухню...
Йодль – музика австрійських гір
В Австрії з'явився незвичайний маршрут, його вибирають любителі вокального стилю йодлем. Бредуть туристи долиною Циллерталь, широка стежина звужується, відкриваючи шлях тільки для найзавзятіших, і звивиста доріжка веде вгору. Зазирають мандрівники до хижки, яка має форму дзвіночка, обходять стороною найбільший ріг, прямуючи туди, де альпійські пастухи вели неквапливі музичні бесіди зі своїм стадом.
Зимові забави Василя та Маланки: карнавал по-українськи
Новий рік в Україні не завжди розпочинався з ялинки, а замість Діда Мороза і Снігуроньки в гості чекали пустунку Маланку і моторного парубка Василя, та й не самих, а з почтом. Усі навіженості сходили з рук: витівки ряджених несли в собі сакральний зміст, продиктований логікою міфу про поєдинок весни і зими.
Ми там були: Гудаурі
У Гудаурі легко відчути час, затиснути його між пальцями і розтягнути у просторі, перелаштовуючи свій внутрішній ритм у режим відчуттів. І вже немає дедлайну, набридливих сусідів і лихачів, що виїжджають на зустрічку. Усе це починає здаватися ілюзорним і швидкоплинним. Тут, у Гудаурі, інші цінності. Гори не терплять метушні, внутрішнього діалогу і самоїдства. Найбільше задоволення просто дивитися на них.
Ніч перед Різдвом і після
Різдво приходить, накидаючи теплий кожух на плечі. Ввечері воно приносить із собою м’яке світло першої вечірньої зірки, а зранку будить білим, але теплим сонцем. Якби про відчуття Різдва хтось запитав у бабці моєї прабабці, то, гадаю, її слова були б ідентичні моїм. Бо разом із мисочкою куті із рук у руки українські покоління передають і свої традиції.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Не зламай язика. Найбільш складні діалекти світу
Кажуть, чим простіше, тим краще, але чи так це? Ми знаємо, що не всі народності сповідують цей принцип. OUTLOOK знайшов найбільш дивніі, складні і важко вимовляючі мови світу і хоче поділитися цим з читачами.
Вісім новопризначених послів вручили вірчі грамоти Президенту України
У четвер, 9 грудня, новопризначені Надзвичайні та Повноважні Посли Алжирської Народної Демократичної Республіки, Боснії і Герцеговини, Грузіїі, Домініканської Республіки, Нової Зеландії, Республіки Сенегал, Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка та Японії вручили вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському.
Онлайн-семінар від Міжнародного жіночого клубу Києва
1 грудня з 10:00 до 11:30 Міжнародний жіночий клуб Києва запрошує долучитись до онлайн-заходу на платформі Zoom на тему: «Як бути у часи невизначеності? Секрет вашого успіху»
Каньйони: Глибокі й довгі
Коли як не заказ підкорювати вершини, долати моря і дертись по скелях? Найчастіше люди докладають величезних зусиль, аби все життя насолоджуватися комфортом. Однак іноді наша душа вимагає романтики, тому OUTLOOK розповість вам про сім неповторних каньйонів.
Музеї, що лікують
«Мені, будь ласка, еліксир від головного болю, настоянку на корені мандрагори, пігулки від серця і трохи морфіну…» – приблизно так зверталися до аптекарів пацієнти кілька століть тому. А ті готували різноманітні бовтанки і суміші у фармакологічних лабораторіях, які знаходилися прямо в сусідніх кімнатах.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Закрыть
Outlook facebook page