RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Посол Індії Партха Сатпатхі відкрив пам'ятник Махатмі Ганді в столиці

Посол Індії Партха Сатпатхі відкрив пам'ятник Махатмі Ганді в столиці

З нагоди 150-річчя Махатми Ганді Посольство Республіки Індії в Києві у співпраці з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка відкрило бронзовий пам’ятник Махатми Ганді у Ботанічному саду імені О.В. Фоміна.

Серед гостей заходу були присутні Перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, проректор з науково-педагогічної роботи КНУ ім.Тараса Шевченка Петро Бех, члени дипломатичного корпусу, професори та студенти університетів, а також представники індійської діаспори в Україні.

Захід розпочавсяі із вітального слова Посла Індії в Україні Партха Сатпатхі, який зазначив, що на честь 150-річчя з дня народження лідера ненасильницького руху за незалежність Індії, посольство відкриває Бронзовий пам’ятник "Апостолу миру". Для індійців він є ототожненням ненасильницького супротиву, мужності, співчуття та прагнення до правди, а для українців це можливість долучитись до поширення філософії Махатми Ганді на теренах своєї держави. І саме цей день, день народження Махатми Ганді, Генеральна Асамблея ООН оголосила Міжнародним днем ненасильства.

Захід продовжився читанням віршів Дмитром Васильовичем Павличко — українським поетом, перекладачем і літературним критиком.

5f76d8af70adf.jpeg

Довідка: Почесний титул «Махатма», який у перекладі означає «Велика Душа», Ганді отримав за свій внесок у поширені людяності та боротьбі з гнобленням. Після вивчення права в Лондоні, Велика Британія, у 1893 році Махатма Ганді переїхав до Південної Африки, де прожив 21 рік. Саме у Південній Африці Ганді вперше застосував ненасильницький опір у кампанії за громадянські права. У 1915, у віці 45 років він повертається до Індії, де приступає до організації протестів фермерів та міських робітників проти надмірного оподаткування землі та дискримінації. У 1921 році, Ганді стає лідером Індійського національного конгресу і очолює загальнонаціональні кампанії з викорінення бідності, розширення прав жінок, побудови етнічної та релігійної єдності, припинення декадентських соціальних практик і, перш за все, для досягнення самоуправління проти колоніальної влади. Він носив індійську настегнову пов’язку або коротке дхоті, взимку шаль, зіткану на традиційній індійській ручній прялці, відомій як чаркха, для ототожнення з сільською біднотою Індії. Пізніше скромно жив у самодостатній громаді, їв просту вегетаріанську їжу, часто довго постився для самоочищення та у формі політичного протесту. Після поширення антиколоніального націоналізму серед звичайних індійців, у 1930 році Ганді очолив 400-кілометрового Соляний похід проти введеного Британією податку на сіль, у 1942 році, він закликав британців покинути Індію. Махатма провів багато років свого життя в ув'язнені: у Південній Африці та в Індії. У серпні 1947 року Індія здобула незалежність від Британської імперії. За внесок Махатму Ганді також називають «Бапу» або «Батьком» сучасної Індії.

5f76de65dfcb6.jpeg

Його життя та його методи боротьби залишаються прикладом для всіх людей, що люблять свободу. Мартін Лютер Кінг-молодший, відомий лідер громадянських прав у США, який прийняв ненасильство як метод боротьби, що допомагає мільйонам афроамериканців відстоювати свої права, сказав: «Христос дав нам цілі, а Махатма Ганді – тактику». Вчений Альберт Ейнштейн назвав Махатму Ганді «взірцем для наслідування для наступних поколінь» і зазначив, що, на його думку, «погляди Ганді були найбільш просвітленими серед усіх політичних людей у наш час».

Вам это будет интересно:
Вічна любов. Пам’ятники коханню в Україні
Скільки важить кохання і чи можна виміряти його обсяг? А чи має воно центр ваги і як поводиться у спеку та в снігову заметіль? Певна річ, кохання ефірне і радше нагадує шалених метеликів, що несамовито танцюють у животі. Однак люди, котрі особливо глибоко відчувають, навчилися «творити кохання» і передавати його сенс у камені, дереві, металі для інших.
Колоритний континент. Красиві племена Африки
Повсякденне життя африканських племен може видаватися дивним навіть для мешканців цього континенту. І тільки природа і допитливі мандрівники лишаються наодинці з колоритом і незвичністю побуту етносів за межею мегаполіса.
Смачна Японія: скуштувати країну на зуб
Морозиво зі смаком конини, мариновані комахи, риба зі смертельною отрутою – японській кухні є чим дивувати, вражати й шокувати. І чесно кажучи, перелік цих страв не завжды сприяє апетитові. Але ми не женемося за екзотикою. Істинний гастротуризм – це спроба збагнути менталітет і відчути національний колорит через традиційну кухню...
Лех. На вершині світу
Спочатку не зрозуміло, це скелі притиснулися до старих буддистських храмів або стародавні споруди шукають підтримки і розради у брил. Старовинне місто Лех, що розташоване на півночі Індії на висоті трьох тисяч метрів в штаті Джамму і колись було дуже популярним серед сіркоперегінної худоби, караванів і торговців...
Джайпур. Рожеве місто. Частина 2
У Джайпурі завжди багато туристів. Місто входить у більшість світових путівників по Індії. Тут достатньо готелів, нема проблем з вибором транспорту, повно вуличних закусочних і комфортних кафе. Місцевий люд доброзичливий і завжди готовий допомогти подорожньому. Якщо до цього пориву додати ще й кілька рупій, то індійці радо поділяться інформацією...
Джайпур. Рожеве місто
Хтось порівнює Джайпур з ажурною скатертиною. Інші – з коробкою рожевого зефіру. Треті твердять – це вулик, щільно заселений бджолами. Однак всі сходяться в одному – тут дивовижне повітря, сповнене якоюсь свободою, котру не зустрінеш у Європі. Вона заповнює легені, і вже через вдих мандрівник втрачає лік годинам і навіть століттям.
Йодль – музика австрійських гір
В Австрії з'явився незвичайний маршрут, його вибирають любителі вокального стилю йодлем. Бредуть туристи долиною Циллерталь, широка стежина звужується, відкриваючи шлях тільки для найзавзятіших, і звивиста доріжка веде вгору. Зазирають мандрівники до хижки, яка має форму дзвіночка, обходять стороною найбільший ріг, прямуючи туди, де альпійські пастухи вели неквапливі музичні бесіди зі своїм стадом.
Зимові забави Василя та Маланки: карнавал по-українськи
Новий рік в Україні не завжди розпочинався з ялинки, а замість Діда Мороза і Снігуроньки в гості чекали пустунку Маланку і моторного парубка Василя, та й не самих, а з почтом. Усі навіженості сходили з рук: витівки ряджених несли в собі сакральний зміст, продиктований логікою міфу про поєдинок весни і зими.
Ніч перед Різдвом і після
Різдво приходить, накидаючи теплий кожух на плечі. Ввечері воно приносить із собою м’яке світло першої вечірньої зірки, а зранку будить білим, але теплим сонцем. Якби про відчуття Різдва хтось запитав у бабці моєї прабабці, то, гадаю, її слова були б ідентичні моїм. Бо разом із мисочкою куті із рук у руки українські покоління передають і свої традиції.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Індійське село Кодхіні: таємниця близнюків, котру ніхто не розгадав
У світі є незвичайне місце, де народжується найбільше близнюків. Хоча на перший погляд це схоже на містичний збіг, статистика змушує вірити в чудеса. Індійський штат Керала може похвалитися селом, де відбуваються незвичайні речі. Кодхіні – те саме місце, де близнюків більше, ніж у будь-якій іншій точці світу. І цьому немає майже жодних пояснень.
Не зламай язика. Найбільш складні діалекти світу
Кажуть, чим простіше, тим краще, але чи так це? Ми знаємо, що не всі народності сповідують цей принцип. OUTLOOK знайшов найбільш дивніі, складні і важко вимовляючі мови світу і хоче поділитися цим з читачами.
Вісім новопризначених послів вручили вірчі грамоти Президенту України
У четвер, 9 грудня, новопризначені Надзвичайні та Повноважні Посли Алжирської Народної Демократичної Республіки, Боснії і Герцеговини, Грузіїі, Домініканської Республіки, Нової Зеландії, Республіки Сенегал, Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка та Японії вручили вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському.
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
Онлайн-семінар від Міжнародного жіночого клубу Києва
1 грудня з 10:00 до 11:30 Міжнародний жіночий клуб Києва запрошує долучитись до онлайн-заходу на платформі Zoom на тему: «Як бути у часи невизначеності? Секрет вашого успіху»
Музеї, що лікують
«Мені, будь ласка, еліксир від головного болю, настоянку на корені мандрагори, пігулки від серця і трохи морфіну…» – приблизно так зверталися до аптекарів пацієнти кілька століть тому. А ті готували різноманітні бовтанки і суміші у фармакологічних лабораторіях, які знаходилися прямо в сусідніх кімнатах.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
Закрыть
Outlook facebook page