RU  UK  EN
Статьи  >  ГДІП створив проект до 200-річчя Тараса Шевченка

ГДІП створив проект до 200-річчя Тараса Шевченка

Державне підприємство «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» за сприяння глав дипломатичних місій, що працюють в Україні, створило спеціальний проект до 200-річчя від дня народження українського класика Тараса Шевченка.

Taras_Shevchenko_Memorial_-_Church_of_the_Pilgrims.JPGОрганізація зібрала інформацію про пам'ятники великому поетові в різних куточках планети, а також переклала 11 мовами вірш Шевченка «Заповіт». Весь проект вилився в окремий календар.

Усього в світі налічується 1384 пам'ятники Тарасу Шевченку, всі вони створені за рахунок українських емігрантів або як подарунки від України.

Це найбільша кількість монументів, встановлених одній людині, якщо не враховувати вождів тоталітарного режиму і невідомих солдатів.

Фото: Пам'ятник Тарасу Шевченку у Вашингтоні

Вам это будет интересно:
Букерівську премію отримала письменниця українського походження
У Лондоні оголосили лауреата Міжнародної Букерівської премії, яка вручається неангломовним письменникам і їх перекладачам на англійську.
Всесвітній день черепахи
23 травня за ініціативою Американського товариства порятунку черепах відзначається Всесвітній день, присвячений цій тварині, що символізує мудрість і довголіття.
Опубліковано перший прототип атласу
20 травня 1570 року було опубліковано перший прототип географічного атласу, розроблений південноірландським картографом Абрахамом Ортеліусом.
Народився Омар Хайям
18 травня 1048 року народився видатний перський поет, філософ, математик і астролог, а також автор безлічі афоризмів Омар Хайям.
День біографів
16 травня 1763 року в одному з книжкових магазинів Лондона відбулася зустріч відомого літературного критика, автора тлумачного англійського словника Семюела Джонсона з Джеймсом Босуеллом, у результаті якої народився один із найвідоміших життєписів в історії, а світ отримав ще одне свято – Міжнародний день біографа.
День народження Михайла Булгакова
15 травня виповнюється 127 років з дня народження видатного письменника і містика Михайла Булгакова.
У Києві відбудеться круглий стіл "Європейський вибір України після Революції Гідності"
11 травня об 11:00 в Медіа-центрі ГДІП відбудеться круглий стіл "Європейський вибір України після Революції Гідності: можливості та проблеми". У кожного гостя буде можливість прийняти участь у колективному обговоренні та знайти правильне рішення відкритих питань.
У цей день вийшла книга Робізон Крузо
25 квітня 1719 в Лондоні вийшов роман Даніеля Дефо «Пригоди Робінзона Крузо».
Посольство Індонезії поповнило експонатами київський музей
Представники Посольства Республіки Індонезія встановили п'ять індонезійських архітектурних мініатюр у музеї Києва "Україна в мініатюрі". Насолодитися екзотичними шедеврами можна буде вже з 10 листопада. До експозиції включені Храм Боробудур, Кафедральний собор Джакарти - церква Пресвятої Діви Марії, Мечеть Істікляль - найбільша мусульманська святиня Південно-Східної Азії, Храм Улун Дану.
Всесвітній день чоловіків
В першу суботу листопада за традицією відзначають Всесвітній день чоловіків. Це свято було проголошено з легкої руки Михайла Горбачова.
Україна і ОАЕ домовилися про безвізовий режим
Україна та Об'єднані Арабські Емірати домовилися про безвізовий режим, який почне діяти з грудня 2017 року.
Всесвітній день заощаджень
Сьогодні, 31 жовтня відзначається всесвітній день заощаджень або День економії.
День дипломата в Киргизстані
24 жовтня щорічно святкується День дипломатичного працівника Киргизстану.
День хоббіта
День хоббіта - це день народження хоббітів Більбо і Фродо Беггінса, знаменитих персонажів творінь Джона Рональда Руела Толкіна.
Президент Болівії запропонував увести «універсальне громадянство»
Президент Болівії Ево Моралес на 72 сесії Генеральної Асамблеї ООН вніс пропозицію про створення єдиного громадянства для всіх жителів Землі, вважаючи, що таким чином буде вирішена проблема нелегальної міграції.
В Одесі готуються до Міжнародного літературного фестивалю
З 28 вересня по 3 жовтня втретє відбудеться захід , в якому приймуть участь 50 авторів з 20 країн світу, серед яких: Бахтияр Алі, Соня Бек , Анна Вайденхольцер, Петер Вебер, Симон ван дер Гест, Сергій Жадан та багато інших.
Посли різних країн створять сквер миру
9 квітня в Національному ботанічному саду імені Гришка посли іноземних держав приєдняються до Міжнарожної ініціативи "Дерева миру". Окрім дипломатів в акції візьмуть участь активісти 132 міст та селищ України, а також представники 50 країн світу.
У Києві пройде фестиваль сучасного кіно Угорщини
З 5 по 10 листопада в столичному кінотеатрі "Київ" пройде фестиваль сучасного кіно Угорщини. Фестиваль відбудеться за підтримки посольства Угорщини в Україні та продюсерського агентства "Артмедіа".
Посольство Литви подарувало Києву Янгола доброти
На балконі Національного музею Тараса Шевченка в Києві встановили європейський символ миру і доброти Скульптуру киянам та гостям Києва подарувало Посольство Литви.
У США можна переночувати в будинку хоббіта
У Південній Дакоті (США) для мандрівників побудували копію будинку хоббіта Більбо Беггінса. Як повідомляє The Daily Mail, ніч в апартаментах, розташованих на дереві в 5 метрах над землею, обійдеться в 675 доларів.
Закрыть
Outlook facebook page