RU  UK  EN
Статьи  >  У Києві пройде фестиваль сучасного кіно Угорщини

У Києві пройде фестиваль сучасного кіно Угорщини

З 5 по 10 листопада в столичному кінотеатрі "Київ" пройде фестиваль сучасного кіно Угорщини. Фестиваль відбудеться за підтримки посольства Угорщини в Україні та продюсерського агентства "Артмедіа".

На фестивалі буде представлена добірка фільмів різних жанрів - драми, комедії, мелодрами, містика і чорний гумор по-угорськи. Репертуар сформований за рекомендаціями Державного угорського агентства кіно Magyar Filmuniо.

Програма фестивалю:

1. «Мій батько - привид» / Utóélet, режисер Віраг Зомборац (Угорщина, 2014.) - Комедія, драма. Фільм - учасник програми МКФ у Карлових Варах, переможець міжнародних КФ в різних номінаціях. Картина з відтінком містики і абсурдно-забавними пригодами героїв-невдах здивує оригінальною подачею: освіжаючий мікс жанрів, поєднання гумористичних епізодів і елементів високої драми.

2. «Білий Бог» / Fehér isten, режисер Корнел Мундруцо (Угорщина, Німеччина, Швеція, 2014.) - драма. Фільм отримав дві Пальмові гілки Каннського фестивалю - Премія «Особливий погляд», Премія пальмового собаки. Один з найбільш незвичайних фільмів в історії кіно - починається як сімейна драма, продовжується як екшн і закінчується як трилер.

3. «Парковка» / A parkoló, режисер Бенце Міклаузіц (Угорщина, 2014.) - Комедія, драма. Фільм вражає майстерно створеної абсурдності сюжету. Режисер показує крихкість і незахищеність уявних світів людини поруч з безжалісною динамікою навколишнього життя.

4. «Майстер макіяжу» / A nyomozó, режисер Аттіла Гігор (Угорщина, Швеція, Ірландія, 2008р.) -чорна Комедія, драма, трилер. Несподіване кіно! Вишуканий чорний гумор, харизматичність головного героя, вдале трактування ситуативних перевтілень. Особливу відзнаку МКФ у Карлових Варах.

5. «Рожевий сир» / Rózsaszín sajt, режисер Барнабаш Той (Угорщина, Франція, 2009р.) - Комедія, мелодрама. Фільм з прекрасним музичним супроводом має особливий романтично-комедійний настрій. Оптимістичне кіно про пошук власного шляху в житті.

Відкриття фестивалю - 5 листопада в Культурному центрі «Кінотеатр« Київ »:

- 19:15 - Вечірній коктейль (за запрошеннями) у фойє кінотеатру буде супроводжуватися виступом струнного квартету з популярними творами угорських композиторів,

- 20:00 - Офіційне відкриття фестивалю - відбудеться в «Червоному залі» - заплановані виступи представників Посольства Угорщини в Україні і партнерів фестивалю.

Фестивальну програму кінопоказів 5 листопада відкриє фільм «Мій батько - привид» (режисер Віраг Зомборац). Демонстрація фільму почнеться відразу після закінчення Офіційного відкриття Фестивалю в «Червоному залі» кінотеатру «Київ».

Фестивальні фільми демонструватимуться з 6 по 10 листопада в залі «Сінематека» кінотеатру «Київ». Початок сеансів о 17:00 і 19:00.

Вам это будет интересно:
У День вишиванки кияни зможуть проїхатися в метро безкоштовно
Акція буде діяти на шести станціях київського метрополітену.
У Києві «Батьківщина-мати» одягла вінок з маків
До Дня пам'яті і примирення монумент «Батьківщина-мати» в Києві прикрасили розкішним вінком з маків. Саме ця квітка є символом пам'яті про загиблих у Другій світовій війні.
У Києві відбудеться круглий стіл "Європейський вибір України після Революції Гідності"
11 травня об 11:00 в Медіа-центрі ГДІП відбудеться круглий стіл "Європейський вибір України після Революції Гідності: можливості та проблеми". У кожного гостя буде можливість прийняти участь у колективному обговоренні та знайти правильне рішення відкритих питань.
У Києві відкрили представництво Баварії
Участь у церемонії взяли мер Києва Віталій Кличко, міністр закордонних справ Павло Клімкін та віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів.
У Києві Московський міст перейменували на Північний
Київрада перейменувала Московський міст, повернувши йому проектну назву "Північний".
У Києві станцію метро "Петрівка" перейменували в "Почайна"
На пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали перейменування станції метро "Петрівка".
Угорщина поповнила лист культурної спадщини
Угорщина поповнила лист Хунгарікума, що вміщує унікальні і типово угорські предмети.
У Києві відкривається виставка німецького художника Маркуса Нідена
14 листопада відбудеться відкриття виставки «Мій український щоденник: малюнки та скульптури Маркуса Нідена».
Посольство Індонезії поповнило експонатами київський музей
Представники Посольства Республіки Індонезія встановили п'ять індонезійських архітектурних мініатюр у музеї Києва "Україна в мініатюрі". Насолодитися екзотичними шедеврами можна буде вже з 10 листопада. До експозиції включені Храм Боробудур, Кафедральний собор Джакарти - церква Пресвятої Діви Марії, Мечеть Істікляль - найбільша мусульманська святиня Південно-Східної Азії, Храм Улун Дану.
Україна і ОАЕ домовилися про безвізовий режим
Україна та Об'єднані Арабські Емірати домовилися про безвізовий режим, який почне діяти з грудня 2017 року.
День дипломата в Киргизстані
24 жовтня щорічно святкується День дипломатичного працівника Киргизстану.
День республіки в Угорщині
Одне з національних свят Угорщини, відоме під назвою День республіки, відзначається 23 жовтня. Ця дата пов'язана відразу з двома подіями в історії країни: Угорським повстанням 1956 року і проголошенням Угорської республіки в 1989 році.
У Києві відкрилася «Фантастична історія» хризантем
Майданчик Печерського ландшафтного парку в Києві з 4 по 23 жовтня буде зачаровувати своїх відвідувачів виставкою хризантем. На площі майже чотири тисячі квадратних метрів будуть створені десять тематичних інсталяцій з 25 тисяч різнокольорових хризантем.
Президент Болівії запропонував увести «універсальне громадянство»
Президент Болівії Ево Моралес на 72 сесії Генеральної Асамблеї ООН вніс пропозицію про створення єдиного громадянства для всіх жителів Землі, вважаючи, що таким чином буде вирішена проблема нелегальної міграції.
У Києві представляють унікальні роботи величних художників з особистими автографами
З 20 вересня в Києві відкривається ексклюзивна виставка, в рамках якої будуть представлені об'єкти тиражного мистецтва, що являють собою відбиток на папері або металі з друкарської форми.
В музеї Тараса Шевченка відбудеться прем’єра польского фільму «Брати»
26 квітня о 18:00 у Національному музеї Тараса Шевченка за ініціативою галереї «КалитаАртКлуб» відбудеться київська прем’єра документального фільму «Брати» польського режисера Войцеха Староня.
Посли різних країн створять сквер миру
9 квітня в Національному ботанічному саду імені Гришка посли іноземних держав приєдняються до Міжнарожної ініціативи "Дерева миру". Окрім дипломатів в акції візьмуть участь активісти 132 міст та селищ України, а також представники 50 країн світу.
В Києві пройде тиждень австрійського кіно
«Тиждень австрійського кіно» стартує 14 квітня у Києві. Кіноогляд, що у 2016 році відбудеться уже вп’яте, збирає найяскравіші та найбільш резонансні картини останніх років з Австрії.
Наступного тижня в Україні стартує Тиждень іспанського кіно
Наприкінці березня у п’ятьох містах України стартує Тиждень іспанського кіно «CINEFIESTA».
В Україні починається фестиваль «Тиждень італійського кіно»
3 березня в Києві та інших містах України починається «Тиждень італійського кіно». У цьому році фестиваль, якій знайомить українського глядача з найяскравішими новинками сучасного кінематографа Італії, відбудеться ушосте. До програми увійшли фільми з конкурсної програми Венеційського і Каннського кінофестивалів.
Закрыть
Outlook facebook page