RU  UK  EN
Статьи  >  Угорщина поповнила лист культурної спадщини

Угорщина поповнила лист культурної спадщини

Автор: 20.12.2017 | Угорщина
Угорщина поповнила лист Хунгарікума, що вміщує унікальні і типово угорські предмети.

Нарешті заслужене місце в списку отримав традиційний угорський густий суп гуляш. Це національне блюдо готується з тушкованого м'яса, картоплі, цибулі та інших овочів. Колись гуляш був традиційною їжею угорських пастухів, а зараз його люблять як місцеві жителі, так і туристи.

Частиною Хунгарікума став Орден святого Павла, першого відлюдника. Цей міжнародний орден об'єднує монастирі не тільки в Угорщині, але й в багатьох інших європейських країнах, а також в Австралії, США і навіть в декількох африканських країнах. Цей орден був заснований в XIII столітті в Угорщині і об'єднує понад 500 ченців, які живуть згідно з суворим паулінським статутом, створеним за образом життя першого монаха-відлюдника.

Третім додаванням в цьому році став традиційний фарфор Холохазі, який виробляють в Угорщині протягом останніх 240 років на мануфактурі «Холохазі Порцелан», заснованій в 1777 році. Особливо цінується холлохазскій фарфор, розписаний вручну.

Наразі лист поєдную 70 Хунгарікумов. Серед них - танець чардаш, торт «Добош», порода овець «рацка», винахідник найвідомішої головоломки Ерне Рубік і найбільше озеро Центральної Європи Балатон.

За матеріалами: euromag

Вам это будет интересно:
День республіки в Угорщині
Одне з національних свят Угорщини, відоме під назвою День республіки, відзначається 23 жовтня. Ця дата пов'язана відразу з двома подіями в історії країни: Угорським повстанням 1956 року і проголошенням Угорської республіки в 1989 році.
У Києві пройде фестиваль сучасного кіно Угорщини
З 5 по 10 листопада в столичному кінотеатрі "Київ" пройде фестиваль сучасного кіно Угорщини. Фестиваль відбудеться за підтримки посольства Угорщини в Україні та продюсерського агентства "Артмедіа".
Квітковий карнавал і свято святого Іштвана в Угорщині
В Угорщині 20 серпня відзначається національне свято - День святого Іштвана, в честь якого в містечку Деберцен проходить квітковий карнавал.
В Угорщині пропонують взяти в оренду село
Розташоване на заході Угорщини село Магьер (Megyer) можна буде взяти в оренду на вихідні. Про це повідомляється на угорському сайті оголошень jofogas.hu.
У Будапешті стартує фестиваль Sziget
Сьогодні в угорській столиці стартує найбільший в Європі музикальній фестиваль Sziget.
У Будапешті побудували найвищу башту з Lego
У столиці Угорщини встановили світовий рекорд, в центрі міста побудували найвищу башту з конструктора Lego, повідомляє Бі Бі Сі.
Закрыть
Outlook facebook page