RU  UK  EN
Статьи  >  Україна і ОАЕ домовилися про безвізовий режим

Україна і ОАЕ домовилися про безвізовий режим

Україна та Об'єднані Арабські Емірати домовилися про безвізовий режим, який почне діяти з грудня 2017 року.

"Відповідний меморандум був підписаний за підсумками переговорів президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Об'єднаних Арабських Еміратів, правителя Емірату Дубай шейха Мухаммеда бін Рашид Аль Мактума. Це гарна новина для українських туристів. Тільки в минулому році ОАЕ відвідали понад 112 тисяч українців", - зазначив президент.

Крім цього, повідомляється про досягнуті домовленості стосовно співпраці у космічних проектах, підписання меморандуму про культурне співробітництво та досягнення домовленості про підтримку кримських татар з боку ОАЕ.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко провів зустріч з білоруським колегою Олександром Лукашенком у ході візиту в Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ). Зокрема, український президент відзначив активну реалізацію раніше досягнутих домовленостей з питань демаркації і торгово-економічного співробітництва. Він також позитивно оцінив розширення співпраці з Білорусією по різних напрямах.

За матеріалами: rbc.uа

Вам это будет интересно:
У Києві відбудеться круглий стіл "Європейський вибір України після Революції Гідності"
11 травня об 11:00 в Медіа-центрі ГДІП відбудеться круглий стіл "Європейський вибір України після Революції Гідності: можливості та проблеми". У кожного гостя буде можливість прийняти участь у колективному обговоренні та знайти правильне рішення відкритих питань.
Посольство Індонезії поповнило експонатами київський музей
Представники Посольства Республіки Індонезія встановили п'ять індонезійських архітектурних мініатюр у музеї Києва "Україна в мініатюрі". Насолодитися екзотичними шедеврами можна буде вже з 10 листопада. До експозиції включені Храм Боробудур, Кафедральний собор Джакарти - церква Пресвятої Діви Марії, Мечеть Істікляль - найбільша мусульманська святиня Південно-Східної Азії, Храм Улун Дану.
День дипломата в Киргизстані
24 жовтня щорічно святкується День дипломатичного працівника Киргизстану.
Добудована філія паризького Лувру в Об'єднаних Арабських Еміратах
В Абу-Дабі 11 листопада відбудеться урочисте відкриття музею, який будували вісім років.
Президент Болівії запропонував увести «універсальне громадянство»
Президент Болівії Ево Моралес на 72 сесії Генеральної Асамблеї ООН вніс пропозицію про створення єдиного громадянства для всіх жителів Землі, вважаючи, що таким чином буде вирішена проблема нелегальної міграції.
Посли різних країн створять сквер миру
9 квітня в Національному ботанічному саду імені Гришка посли іноземних держав приєдняються до Міжнарожної ініціативи "Дерева миру". Окрім дипломатів в акції візьмуть участь активісти 132 міст та селищ України, а також представники 50 країн світу.
У пустелі Абу-Дабі побудують екологічний готель
Британська архітектурна фірма Baharash Architecture представила проект екологічного готелю, який побудують в пустелі.
У Дубаї відкрили найбільший у світі тематичний парк з иллюминациями
У Дубаї відкрили наймасштабніший в світі і єдиний в ОАЕ парк з иллюминациями.
Названо найдорожче місто для зустрічі Нового року
Дубай виявився найдорожчим містом для зустрічі Нового року. Про це повідомляється в результатах дослідження компанії Travelex, які публікує Arabian Business.
Найбільший пасажирський літак здійснив свій перший рейс
В аеропорту Копенгагена здійснив свою першу посадку найбільший пасажирський літак А380.
У Києві пройде фестиваль сучасного кіно Угорщини
З 5 по 10 листопада в столичному кінотеатрі "Київ" пройде фестиваль сучасного кіно Угорщини. Фестиваль відбудеться за підтримки посольства Угорщини в Україні та продюсерського агентства "Артмедіа".
Посольство Литви подарувало Києву Янгола доброти
На балконі Національного музею Тараса Шевченка в Києві встановили європейський символ миру і доброти Скульптуру киянам та гостям Києва подарувало Посольство Литви.
У США показали найбільше золоте кільце в світі
На ювелірній виставці в Об'єднаних Арабських Еміратах показали найбільше золоте кільце в світі, вага якого складає 58 кілограмів.
ОАЕ вкладуть у розвиток халяльного туризму
Інвестиції в халяльний туризм в ОАЕ в найближчі п'ять років складуть 350 мільйонів доларів. Як повідомляє Halal Focus, відповідний прогноз зробив директор Всесвітнього саміту з Халяльного туризму Енді Б'юкенен.
У штаб-квартири ООН піднімуть прапор Палестини і Ватикану
Біля будівлі штаб-квартири Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку з'явиться прапор Палестини і, можливо, Ватикану, повідомляється на сайті міжнародної організації. Їх розмістять після прапорів держав-членів ООН.
Між ОАЕ і Панамою запустять найдовший авіарейс у світі
Авіакомпанія Emirates Airline запустить найдовший у світі безпосадочний рейс. Як повідомляє Emirates 24/7, маршрут зв'яже Дубай і Панаму - столицю однойменної держави. Його довжина складе 13 808 кілометрів.
В ОАЕ відкриють перший готель на сонячній енергії
Перший у світі готель, який буде повністю забезпечуватися електроенергією від роботи сонячних батарей, відкриють в Об'єднаних Арабських Еміратах в першій половині 2017 року. Про це повідомляється на сайті групи компаній InterContinental Hotels Group (IHG).
Посол Іраку в Україні нагородив переможців олімпіади з арабської мови
16 квітня 2015 року Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Ірак в Україні пан Шорш Халід Саід взяв участь в урочистій церемонії нагородження переможців ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади ‎2014/2015 н.р.‎ зі спеціальності ‎«Переклад» (арабська мова), яка вже втретє проходить на базі Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
У Дубаях побудують місто Аладдіна
У 2016 році в Дубаях розпочнеться будівництво грандіозного архітектурного комплексу під назвою «Місто Аладдіна».
У Киеві відбудеться концерт Хору латвійського радіо
З нагоди початку головування Латвійської Республіки в Раді Європейського Союзу 12 лютого о 19:00 в Колонному залі ім. М.В Лисенка Національної Філармонії України відбудеться концерт «Молитва Матері Терези». Під керівництвом диригента Сіґварда Кляви в концерті прийматиме участь Хор Латвійського Радіо та державний камерний оркестр «Sinfonietta Rīga».
Закрыть
Outlook facebook page