RU  UK  EN
Статьи  >  У Киеві відбудеться концерт Хору латвійського радіо

У Киеві відбудеться концерт Хору латвійського радіо

З нагоди початку головування Латвійської Республіки в Раді Європейського Союзу 12 лютого о 19:00 в Колонному залі ім. М.В Лисенка Національної Філармонії України відбудеться концерт «Молитва Матері Терези». Під керівництвом диригента Сіґварда Кляви в концерті прийматиме участь Хор Латвійського Радіо та державний камерний оркестр «Sinfonietta Rīga».

Як повідомили OUTLOOK, в посольстві Латвії в Україні, У програмі концерту – твори для хору та струнних інструментів: «Тиша, любов і світло» Ріхарда Дубра, «Пісня Сілуана» Арво Пярта, «Крапля в океані» Еріка Ешенвалдса, «Літанія Матері Терезі» Андріса Селіцкіса, «Господи, відкрий наші очі» Петеріса Васкса. Художній керівник хору Сігвардс Клява визначив головну ідею цього концерту як музичну заступницьку молитву, в якій людство в образі матері Терези молиться про весь світ, ніби про себе. І немає для такої молитви ані конфесійних, ані національних кордонів.

Хор Латвійського Радіо відноситься до числа найкращих європейських професійних камерних хорів. Його високий виконавський рівень добре відомий шанувальникам різних країн світу. Він постійно виступає на міжнародних музичних форумах, таких як Baltic Sea Festival, Klangspuren, La Musica, Ultima, Венеціанська biennale, та в престижних концертних залах – амстердамських Concertgebouw та Musiekgebouw, берлінському Konzerthaus, паризькому Театрі Єлисейських полів. Всесвітньо відомим є також камерний оркестр «Sinfonietta Riga», який позиціонує себе відкритим до самої різної музики – від бароко до екстремального сучасного мистецтва, від академічного до неакадемічного музичних напрямків. Альбом, записаний у 2011 році спільно хором Латвійського Радіо та камерним оркестром «Sinfonietta Riga», отримав музичну нагороду Grammy в категорії «Найкращий хоровий запис».

Концерт включено в культурну програму Головування Латвії в Раді ЄС, що підтверджує його цінність – сучасність, унікальність та виключність. Програма складається з близько 200 заходів, що будуть проведені по всьому світі та є найбільшою презентацією досягнень латвійської культури з моменту відновлення незалежності.

Концерт відвідають високопосадові особи Латвії та України. Запрошуємо всіх бажаючих!

Придбати квитки можна на сайті та в касах Національної філармонії України і в театральних касах міста Києва.  

Вам это будет интересно:
У Києві відбудеться круглий стіл "Європейський вибір України після Революції Гідності"
11 травня об 11:00 в Медіа-центрі ГДІП відбудеться круглий стіл "Європейський вибір України після Революції Гідності: можливості та проблеми". У кожного гостя буде можливість прийняти участь у колективному обговоренні та знайти правильне рішення відкритих питань.
День проголошення у відновленні незалежності Латвії
4 травня в Латвії відзначається державне свято - День проголошення Декларації про відновлення незалежності Латвійської Республіки.
У Римі пройде карнавал
Карнавал пройде не тільки в Венеції, але і в інших містах Італії, в тому числі і в столиці.
Національна галерея Праги буде працювати безкоштовно в ці вихідні
Цими вихідними, 3-го і 4-го лютого, Національна галерея в Празі буде працювати безкоштовно в усіх п'яти будинках музею. Все це в честь 222-ї річниці з часу заснування галереї.
Оголошено програму Венеціанського карнавалу
Дія розгортатиметься не тільки на воді, але і в повітрі. Церемонія відкриття відбудеться 28 січня двічі: о 18.00 з повтором о 20.00 на каналі Каннареджо.
Повний каталог картин Далі опублікували в Інтернеті
Фонд Гала-Сальвадор Далі опублікував на сайті останній, п'ятий розділ каталогу картин видатного художника.
В Юрмалі відкрився Парк світла
В Юрмалі відкрився найбільший в Латвії Парк світла. Територію лісопарку Дзінтарі прикрасили спеціальними різдвяними декораціями з 85 тисяч світлодіодних лампочок.
У Києві відкривається виставка німецького художника Маркуса Нідена
14 листопада відбудеться відкриття виставки «Мій український щоденник: малюнки та скульптури Маркуса Нідена».
Посольство Індонезії поповнило експонатами київський музей
Представники Посольства Республіки Індонезія встановили п'ять індонезійських архітектурних мініатюр у музеї Києва "Україна в мініатюрі". Насолодитися екзотичними шедеврами можна буде вже з 10 листопада. До експозиції включені Храм Боробудур, Кафедральний собор Джакарти - церква Пресвятої Діви Марії, Мечеть Істікляль - найбільша мусульманська святиня Південно-Східної Азії, Храм Улун Дану.
Україна і ОАЕ домовилися про безвізовий режим
Україна та Об'єднані Арабські Емірати домовилися про безвізовий режим, який почне діяти з грудня 2017 року.
День дипломата в Киргизстані
24 жовтня щорічно святкується День дипломатичного працівника Киргизстану.
Президент Болівії запропонував увести «універсальне громадянство»
Президент Болівії Ево Моралес на 72 сесії Генеральної Асамблеї ООН вніс пропозицію про створення єдиного громадянства для всіх жителів Землі, вважаючи, що таким чином буде вирішена проблема нелегальної міграції.
У Києві представляють унікальні роботи величних художників з особистими автографами
З 20 вересня в Києві відкривається ексклюзивна виставка, в рамках якої будуть представлені об'єкти тиражного мистецтва, що являють собою відбиток на папері або металі з друкарської форми.
Мистецтвознавці перевірять горища Франції на предмет шедеврів
На горищі будинку на півдні Франції виявили полотно, яке можливо належить пензлю італійського художника Караваджо і оцінюється в 135 млн доларів. Через кілька днів після знахідки провідний мистецтвознавець Мікаель Санто закликав місцевих жителів поритися на своїх горищах в пошуках ще однієї картини художника, яка могла стати виграшем у лотереї XVII-го століття і пізніше зникла.
У Неаполі врятована єдина в Італії робота Бенксі
Робота Бенксі "Мадонна з рушницею" врятована, завдяки скляній вітрині. Як пише портал "Італія по-русски", це єдине творіння самого знаменитого вуличного художника в Італії.
Посли різних країн створять сквер миру
9 квітня в Національному ботанічному саду імені Гришка посли іноземних держав приєдняються до Міжнарожної ініціативи "Дерева миру". Окрім дипломатів в акції візьмуть участь активісти 132 міст та селищ України, а також представники 50 країн світу.
Вчені встановили особу Бенксі
Вчені з Лондонського університету королеви Марії встановили особу вуличного художника, який ховається під псевдонімом Бенксі, пише The Independent Художника насправді звуть Робін Ганнінг, розповів один з дослідників. Він навчався в одній з державних шкіл Брістоля.
Фотограф з Ірландії продав світлину картоплі за $ 1 млн
47-річний Кевін Ебоші, який знімав свого часу Джонні Деппа і Стівена Спілберга, зробив свою історичну фотографію нічим не примітного овоча в 2010 році.
Названі самі приголомшливі театри світу
Експерти американського порталу Thrillist визначили 15 світових театрів, які дивують своєю архітектурою.
Каплиця Королівського коледжу засяяла яскравими світловими орнаментами
Цифровий художник Мігель Шевальє прикрасив каплицю Королівського коледжу в Кембриджі неймовірними вітражами і переливами.
Закрыть
Outlook facebook page