RU  UK  EN
Статьи  >  День проголошення у відновленні незалежності Латвії

День проголошення у відновленні незалежності Латвії

Автор: 04.05.2018 | Латвія
4 травня в Латвії відзначається державне свято - День проголошення Декларації про відновлення незалежності Латвійської Республіки.

Воно присвячене відновленню незалежності Латвії в 1990 році і є національним святом.

Вперше незалежність Латвійської Республіки була проголошена 18 листопада 1918 року. За проголошенням пішла боротьба за незалежність, яка закінчилася перемогою. У серпні 1920 року був підписаний договір про перемир'я з РРФСР, Росія була першою в світі країною, яка визнала існування незалежної латвійської держави. У 1921 році незалежність Латвійської Республіки була визнана країнами-переможцями у Першій світовій війні, кілька місяців по тому Латвія була прийнята в Лігу Націй.

Річниця проголошення декларації є національним святом. Щорічно в цей день в Ризі проходить церемонія покладання квітів до пам'ятника Свободи, святковий парад, концерти та інші заходи, а завершується святкування салютом.

За матеріалами calend.ru

Вам это будет интересно:
В Юрмалі відкрився Парк світла
В Юрмалі відкрився найбільший в Латвії Парк світла. Територію лісопарку Дзінтарі прикрасили спеціальними різдвяними декораціями з 85 тисяч світлодіодних лампочок.
Банк Латвії випустив монету з кішками
Банк Латвії випустив колекційну монету вартістю в п'ять євро із зображенням котів.
У Киеві відбудеться концерт Хору латвійського радіо
З нагоди початку головування Латвійської Республіки в Раді Європейського Союзу 12 лютого о 19:00 в Колонному залі ім. М.В Лисенка Національної Філармонії України відбудеться концерт «Молитва Матері Терези». Під керівництвом диригента Сіґварда Кляви в концерті прийматиме участь Хор Латвійського Радіо та державний камерний оркестр «Sinfonietta Rīga».
Закрыть
Outlook facebook page