RU  UK  EN
Статьи  >  Банк Латвії випустив монету з кішками

Банк Латвії випустив монету з кішками

Автор: 24.11.2015 | Латвія
Банк Латвії випустив колекційну монету вартістю в п'ять євро із зображенням котів.

Про це повідомляється на офіційному сайті фінансової організації.

Монета зі срібла 925 проби виготовлена за мотивами казки латиського письменника Альберта Кроненберга «П'ять котів». Відзначається, що дизайн дензнака розробили Аніта Паегле - ілюстратор дитячих книг, а також Джон Струпуліс.

На аверсі зображені тварини - Муріс, Нюріс, Інціс, Мінціс і Пунціс - сплячими на ліжку. На реверсі ці ж коти тримають в лапах ложки або миски. Крупним планом зображений кіт з тарілкою каші і ложкою.

У Банку Латвії відзначили, що дана монета - перша в цій серії. «Латиші завжди любили повчальні казки, в яких перемагає добро. У цьому фольклорному спадщині полягає універсальна народна мудрість і мораль », - йдеться в повідомленні.

В організації уточнили, що дензнак є законним платіжним засобом в республіці, при цьому висловили сумнів у тому, що він потрапить в оборот, оскільки представляє інтерес для нумізматів.

Вартість монети вагою 31,47 грама і діаметром 38,61 міліметра становить 39 євро. Тираж - 10 000 примірників.

Вам это будет интересно:
День проголошення у відновленні незалежності Латвії
4 травня в Латвії відзначається державне свято - День проголошення Декларації про відновлення незалежності Латвійської Республіки.
В Юрмалі відкрився Парк світла
В Юрмалі відкрився найбільший в Латвії Парк світла. Територію лісопарку Дзінтарі прикрасили спеціальними різдвяними декораціями з 85 тисяч світлодіодних лампочок.
У Киеві відбудеться концерт Хору латвійського радіо
З нагоди початку головування Латвійської Республіки в Раді Європейського Союзу 12 лютого о 19:00 в Колонному залі ім. М.В Лисенка Національної Філармонії України відбудеться концерт «Молитва Матері Терези». Під керівництвом диригента Сіґварда Кляви в концерті прийматиме участь Хор Латвійського Радіо та державний камерний оркестр «Sinfonietta Rīga».
Закрыть
Outlook facebook page