RU  UK  EN
Статьи  >  В Австралії семирічна дівчинка виявила останки динозавра

В Австралії семирічна дівчинка виявила останки динозавра

Автор: 19.11.2014 | наука, Австралія
Амбер Вілсон з Австралії випадково виявила останки вимерлого 100 мільйонів років тому іхтіозавра - далекого "родича" добре знайомих людині дельфінів.

Дівчинка виявила палеонтологічні знахідки випадково, під час відпочинку з сім'єю. Коли батьки дізналися про знахідку дочки, то провели розкопки і витягли всі останки істоти.

Працівники музею, яким сім'я повідомила про знахідку, були приголомшені.

"Я був повністю приголомшений. Професійний палеонтолог може всю свою кар'єру намагатися знайти скам'янілості в такому стані, а родині Вілсонів знадобилося кілька годин", - повідомив доктор Тімоті Холланд, куратор музею.

Останки іхтіозавра стали найповнішим експонатом на дану тематику в музеї і був названий на четь "першовідкривача" - Вілсон.

Іхтіозавр - морська рептилія, що жила під водою і пересувалася за допомогою хвоста в часи динозаврів.

За матеріалами: Новое время

Вам это будет интересно:
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
Знайшли останнього казахського єдинорога
Російські вчені виявили добре збережений череп сибірського єдинорога - вимерлого шерстистого ссавця Elasmotherium sibiricum з сімейства носорогових. Вік останків сягає 29 тисяч років. Про це пише видання Science Alert.
У Швеції почали друкувати частини тіла на 3D-принтері
Засновник стартапа Cellink Ерік Гатенхольм показав, що органи людини можна друкувати на спеціальному 3D-принтері.
Скачки на Кубок Мельбурна
Це найвідоміший захід Австралії. Кінні перегони, відомі як «стрибки, які зупиняють націю», і ставки на яких робить майже кожен австралієць.
День вомбата в Австралії
День вомбата - це неофіційне свято, що відзначається в Австралії щорічно 22 жовтня. Вперше його святкували в 2005 році.
Національний день скам'янілостей в США
У США існує незвичайне свято, присвячене поширенню інформації про наукові та освітні важливості, яку представляють викопні останки. Це свято називається Національний день скам'янілостей, а святкують його в середині жовтня.
Фестиваль Міжнародних Мистецтв в Мельбурні
Фестиваль в Мельбурні є одним з провідних заходів, присвячених мистецтву в Австралії, що представляють унікальні міжнародні події в області танцю, театру, музики й образотворчого мистецтва протягом 17 днів в жовтні кожного року. Цьогорічне святкування відбувається з 5 по 22 жовтня.
В Австралії туристи заселяються до апартаментів з піску
У місті Голд-Кост розташованому на березі Тихого океану вперше в світі побудований хостел з піску.
День ДНК
25 квітня 1953 року в британському журналі Nature була опублікована стаття вчених з Кембриджу Френсіса Кріка та Джеймса Уотсона, в якій вони описали своє революційне відкриття - дезоксирибонуклеїнову кислоту, відому як ДНК.
Британський професор вирішив математичну загадку 1637 року
62-річний професор Оксфордського університету сер Ендрю Уайлс удостоєний Абелівської премії норвезької Академії наук і літератури за доказ теореми Ферма, яка турбує математиків усього світу кілька сотень років.
Міжнародний день дітей, хворих на рак
День дітей, хворих на рак відзначають 15 лютого щорічно багато країн планети. Ця дата вперше з'явилася в календарі в 2001 році з ініціативи Всесвітньої конфедерації батьків дітей, хворих на рак (ICCCPO).
Кращий ресторан світу відкрив філію в Австралії
Вечеря в відкритому 26 січня в Сіднеї філії датського ресторану Noma, неодноразово визнаного кращим у світі, обійшовся першим гостям закладу в 485 доларів (без урахування вартості напоїв), повідомляє The Daily Mail.
Медики підтвердили реальність першою в світі пересадки голови
Хірурги Серджіо Канаверо і Жень Сяотін підтвердили реальність пересадки голови росіянину Валерію Спиридонову. Про це, як повідомляють РИА Новости, медик з Італії розповів в інтерв'ю, присвяченому результатам дослідів по з'єднанню спинного мозку у гризунів та пересадці голови у мавп.
Скелет динозавра виставлений на торги у Великобританії
Скелет м'ясоїдного аллозавра виставлений на торги у Великобританії, повідомляється на сайті аукціонного дому Summers Place Auctions.
Під Стоунхенджем знайшли гігантський пам'ятник
Під Стоунхенджем виявили гігантську споруду епохи неоліту. Моноліти були знайдені на глибині 90 см за допомогою радарів.
Вчені нарахували на Землі більше трьох трильйонів дерев
Згідно з останніми дослідженнями, на Землі зростає більше трьох трильйонів дерев. Це в сім разів більше, ніж вважалося раніше.
На дні Середземного моря знайшли загадковий моноліт
Італійські та ізраїльські вчені виявили на дні Середземного моря загадковий моноліт, створений більше десяти тисяч років тому.
У Британії провели першу в світі пересадку штучного ока
У Британії лікарі з Манчестерскої королівської клініки хірургії ока вперше здійснили пересадку біонічного протеза пацієнтові з порушенням зору.
Вчені спробують повернути трояндам втрачений за століття запах
Біологи виокремили у трояндах фермент RhNUDX1, який відповідає за формування аромату квітів.
Всесвітній день НЛО
2 липня відзначається всесвітній день НЛО.
Закрыть
Outlook facebook page