RU  UK  EN
Статьи  >  У Британії провели першу в світі пересадку штучного ока

У Британії провели першу в світі пересадку штучного ока

Автор: 22.07.2015 | наука, Великобританія
У Британії лікарі з Манчестерскої королівської клініки хірургії ока вперше здійснили пересадку біонічного протеза пацієнтові з порушенням зору.

Першим пацієнтом, якому технології допомогли перемогти старечу сліпоту, став вісімдесятирічний британець Рей Флінн, повідомляє Російська служба BBC.

Операція з імплантації очного протеза тривала 4 години. Зараз пацієнт перебуває під наглядом лікарів. Хірурги відзначають у нього швидке відновлення зору у пацієнта.

Біонічний імплантат отримує візуальну інформацію з мініатюрної камери, вбудованої в спеціальні окуляри. Протез конвертує "картинку" в серію електричних імпульсів, які по бездротовому каналу передають інформацію прикріпленим до сітківки електродів.

Вам это будет интересно:
Помер останній коргі королеви Великобританії Єлизавети II
Королева розводила коргі з 1944 року. Пізніше вона так їх полюбила, що собаки є навіть на офіційних фото королівської сім'ї.
Королева Єлизавета II відзначає 92-річний ювілей
Британській королеві Єлизаветі II, яка знаходиться на троні з 1952 року і є самим довго правлячим британським монархом в історії, 21 квітня виповнюється 92 роки.
День проліска в Англії
19 квітня в Великобританії зустрічають перше весняне свято День проліска.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
Знайшли останнього казахського єдинорога
Російські вчені виявили добре збережений череп сибірського єдинорога - вимерлого шерстистого ссавця Elasmotherium sibiricum з сімейства носорогових. Вік останків сягає 29 тисяч років. Про це пише видання Science Alert.
У Швеції почали друкувати частини тіла на 3D-принтері
Засновник стартапа Cellink Ерік Гатенхольм показав, що органи людини можна друкувати на спеціальному 3D-принтері.
У Лондоні кладовище стало пам'яткою архітектури
Єврейське кладовище Willesden на північному заході Лондона офіційно внесли до списку пам'яток архітектури, що охороняються державою. Ще два роки тому британська влада виділили 320 тисяч фунтів стерлінгів (більше $ 400 тисяч) на відновлення цвинтаря, яке фахівці називають рідкісним прикладом архітектури в стилі готичного Відродження.
Гонки автомобілів-ветеранів у Лондоні
У перші вихідні листопада на вулиці Лондона традиційно виїжджають старовинні автомобілі, щоб позмагатися не тільки в швидкості, але і в красі та грації.
День яблука в Англії
21 жовтня або в найближчі до цієї дати вихідні в Англії проводиться День яблука - щорічний захід, присвячений яблукам, фруктовим садам, яке влаштовується з ініціативи благодійної організації Common Ground з 1990 року.
Національний день скам'янілостей в США
У США існує незвичайне свято, присвячене поширенню інформації про наукові та освітні важливості, яку представляють викопні останки. Це свято називається Національний день скам'янілостей, а святкують його в середині жовтня.
День ДНК
25 квітня 1953 року в британському журналі Nature була опублікована стаття вчених з Кембриджу Френсіса Кріка та Джеймса Уотсона, в якій вони описали своє революційне відкриття - дезоксирибонуклеїнову кислоту, відому як ДНК.
Британський професор вирішив математичну загадку 1637 року
62-річний професор Оксфордського університету сер Ендрю Уайлс удостоєний Абелівської премії норвезької Академії наук і літератури за доказ теореми Ферма, яка турбує математиків усього світу кілька сотень років.
Острів Мен отримав статус об'єкта ЮНЕСКО
Днями установа ООН з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО наділила цілий острів статусом біосферного заповідника, що що охороняється Як пише британська Daily Mail, подібний титул дістався острову за його красу, дику природу і морських мешканців.
У Лондоні відкрили бар з шоколаду
У лондонському районі Шордіч відкрили тимчасовий бар з шоколаду. Як повідомляє The Mirror, він отримав назву If Carlsberg Did Chocolate Bars.
Вчені встановили особу Бенксі
Вчені з Лондонського університету королеви Марії встановили особу вуличного художника, який ховається під псевдонімом Бенксі, пише The Independent Художника насправді звуть Робін Ганнінг, розповів один з дослідників. Він навчався в одній з державних шкіл Брістоля.
У Лондоні виставили на продаж будинок шириною три метри
У Лондоні виставили на продаж будинок, ширина якого три метри. Вартість такого житла становить один мільйон євро.
Міжнародний день дітей, хворих на рак
День дітей, хворих на рак відзначають 15 лютого щорічно багато країн планети. Ця дата вперше з'явилася в календарі в 2001 році з ініціативи Всесвітньої конфедерації батьків дітей, хворих на рак (ICCCPO).
Медики підтвердили реальність першою в світі пересадки голови
Хірурги Серджіо Канаверо і Жень Сяотін підтвердили реальність пересадки голови росіянину Валерію Спиридонову. Про це, як повідомляють РИА Новости, медик з Італії розповів в інтерв'ю, присвяченому результатам дослідів по з'єднанню спинного мозку у гризунів та пересадці голови у мавп.
60-річний лист Санта-Клаусу знайшли в димоході будинку
В англійському місті Редінг в димоході будинку будівельники знайшли лист Санта-Клаусу, написаний понад 60 років тому.
Лондонські автобуси переходять на біопаливо
Майже третина автобусного парку Лондона незабаром буде працювати на біопаливі, знижуючи щорічні викиди в атмосферу столиці Туманного Альбіону на 21 000 тонн.
Закрыть
Outlook facebook page