RU  UK  EN
Статьи  >  Вчені нарахували на Землі більше трьох трильйонів дерев

Вчені нарахували на Землі більше трьох трильйонів дерев

Автор: 04.09.2015 | наука, природа
Згідно з останніми дослідженнями, на Землі зростає більше трьох трильйонів дерев. Це в сім разів більше, ніж вважалося раніше.

Попередня точка зору, згідно якої на планеті близько 400 трильйонів дерев, грунтувалася на матеріалах супутникової зйомки. Цей метод дозволяє встановити території, на яких ростуть ліси, але не дозволяє оцінити їх щільність, що і стало джерелом помилки. Робота міжнародної групи вчених під керівництвом Томаса Кроутера з Нідерландського інституту екології внесла уточнення в ці дані.

Дослідження показало, що з того часу коли людство почало займатися сільськогосподарською діяльністю (приблизно 12000 років тому), кількість дерев у світі зменшилася на 46 відсотків. Щороку їх стає менше на 150 мільярдів. Навіть у місцях з теплим вологим кліматом, сприятливим зростанню дерев, ліси можуть бути відсутніми з вини людини.

«Масштаби впливу людини дивні. Зрозуміло, ми припускали, що людська діяльність буде відігравати важливу роль, але я не очікував, що це виявиться вирішальним чинником, що визначає щільність росту дерев », - зазначив Кроутер.

Згідно з доповіддю, з погляду щільності лісів, найбільш благополучними регіонами є Північна Америка, Скандинавія і Росія.

Вам это будет интересно:
Всесвітній день черепахи
23 травня за ініціативою Американського товариства порятунку черепах відзначається Всесвітній день, присвячений цій тварині, що символізує мудрість і довголіття.
День проліска в Англії
19 квітня в Великобританії зустрічають перше весняне свято День проліска.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
У Японії свято цвітіння сакури Ханами
«Ханами» перекладається c японської як «милування квітами». Це - національна традиція. Навесні, коли зацвітає сакура, майже все населення Японії спрямовуються в парки, щоб насолодитися цим приголомшливим за красою видовищем.
Міжнародний день полярного ведмедя
Щорічно 27 лютого відзначається інтернаціональний екологічне свято - Міжнародний день полярного ведмедя. Ініціатором цього природного свята виступає організація Polar Bears International (PBI) - міжнародна організація, яка бореться за збереження популяції полярних (білих) ведмедів.
Вулкан Таранакі в Новій Зеландії отримав права людини
Вулкан Таранакі в Новій Зеландії отримав права людини з ініціативи місцевої влади, як повідомляє The Guardian.
Знайшли останнього казахського єдинорога
Російські вчені виявили добре збережений череп сибірського єдинорога - вимерлого шерстистого ссавця Elasmotherium sibiricum з сімейства носорогових. Вік останків сягає 29 тисяч років. Про це пише видання Science Alert.
Обрані країни з кращою якістю повітря
Жителі Ірландії та Чехії більше всього завдоволені якістю повітря у власних країнах.
У Швеції почали друкувати частини тіла на 3D-принтері
Засновник стартапа Cellink Ерік Гатенхольм показав, що органи людини можна друкувати на спеціальному 3D-принтері.
Національний день скам'янілостей в США
У США існує незвичайне свято, присвячене поширенню інформації про наукові та освітні важливості, яку представляють викопні останки. Це свято називається Національний день скам'янілостей, а святкують його в середині жовтня.
Всесвітній день тварин
Міжнародний конгрес прихильників руху на захист природи, що проходив у Флоренції в одна тисяча дев'ятсот тридцять одна році вирішив щорічно відзначати 4 Всесвітній октября день тварин. Це рішення знайшло широку підтримку, і нині таке свято як Всесвітній день тварин відзначають у різних країнах світу щорічно
Всесвітній день моря
Всесвітній день моря - один з міжнародних свят в системі Організації Об'єднаних Націй.
У Туреччині виявили 11 гектарів лісу, повного делікатесних трюфелів
Ці делікатесні гриби виростають на площі в 11 гектарів у провінціях Ізмір і Маніса.
День ДНК
25 квітня 1953 року в британському журналі Nature була опублікована стаття вчених з Кембриджу Френсіса Кріка та Джеймса Уотсона, в якій вони описали своє революційне відкриття - дезоксирибонуклеїнову кислоту, відому як ДНК.
Фестиваль квітучих вишень у Філадельфії
Фестивалі, присвячені цвітінню сакури, неймовірно популярні як в самій Японії, так і в США, де це дерево є символом дружби між двома країнами. І поки найвідомішим заходом цього роду є фестиваль у Вашингтоні, все ж жителі інших міст не відстають від столиці. Наприклад, протягом цілого місяця мешканці Філадельфії святкують Фестиваль квітучих вишень Subaru.
В Японії відкрилося тематичне кафе з ручними їжаками
У столиці Японії відкрили нове тематичне кафе Harry, де гості мають можливість пограти з ручними їжаками.
Посли різних країн створять сквер миру
9 квітня в Національному ботанічному саду імені Гришка посли іноземних держав приєдняються до Міжнарожної ініціативи "Дерева миру". Окрім дипломатів в акції візьмуть участь активісти 132 міст та селищ України, а також представники 50 країн світу.
Німець опублікував вражаючий ролик-подорож по світу
Німецький кінорежисер Крістіан Грів представив унікальне відео подорожі по світу, знятого за допомогою дрона.
Британський професор вирішив математичну загадку 1637 року
62-річний професор Оксфордського університету сер Ендрю Уайлс удостоєний Абелівської премії норвезької Академії наук і літератури за доказ теореми Ферма, яка турбує математиків усього світу кілька сотень років.
У США вперше за десять років зацвіла Долина Смерті
У Національному парку Долина Смерті в штаті Каліфорнія, США, вперше за десять років розцвіли квіти.
Закрыть
Outlook facebook page