RU  UK  EN
Статьи  >  Фестиваль квітучих вишень у Філадельфії

Фестиваль квітучих вишень у Філадельфії

Автор: 11.04.2016 | фестиваль, США, природа
Фестивалі, присвячені цвітінню сакури, неймовірно популярні як в самій Японії, так і в США, де це дерево є символом дружби між двома країнами. І поки найвідомішим заходом цього роду є фестиваль у Вашингтоні, все ж жителі інших міст не відстають від столиці. Наприклад, протягом цілого місяця мешканці Філадельфії святкують Фестиваль квітучих вишень Subaru.

Історія фестивалю в Філадельфії починається в 1926 році, коли Японія подарувала місту 1600 саджанців сакури як жест доброї волі, а також на честь 150-річчя незалежності країни. Всі вишні були висаджені в Філадельфії, де добре прижилися.

У 1998 році Американсько-японський співтовариство Філадельфії поставило перед собою мету протягом десяти років висадити ще тисячу вишень в місті. Щороку в честь посадки ста нових саджанців влаштовували свято, але він не був популярний серед населення.

Збільшення кількості квітучих сакур в місті викликало інтерес у городян, а саму церемонію посадки дерев стало відвідувати все більше і більше гостей. У 2003 році у свята з'явився головний спонсор - Subaru, японський автомобільний бренд, завод якого розташований по іншу сторону річки Скулкілл, яка відділяє Філадельфію від штату Нью-Джерсі.

Завдяки спонсорству фестиваль виріс з дводенного заходу спочатку в свято, який тривав тиждень, а згодом вже й цілий місяць. І протягом цього місяця на вулицях Філадельфії влаштовують справжнє свято японської культури, в рамках якого проходить більше 45 заходів. Вони присвячені японській їжі, напоїв, танців, музики, мистецтва, бойовому мистецтву і навіть майстерності ікебани.

Найяскравішою подією фестивалю вважається неділю сакури. У цей день влаштовують японську ярмарок, на яку люди приходять всією сім'єю або разом з друзями. На ярмарку можна не тільки подивитися на живі музичні та танцювальні виступи, а й зустрітися з гостями з Японії. Також на ярмарку висаджують нові дерева сакури, що є найголовнішою подією не тільки цього дня, але і всього фестивалю в цілому.

Вам это будет интересно:
Всесвітній день черепахи
23 травня за ініціативою Американського товариства порятунку черепах відзначається Всесвітній день, присвячений цій тварині, що символізує мудрість і довголіття.
Дербі в Кентуккі
Дербі в Кентуккі - це одне з найпрестижніших заходів, що проводиться протягом двох тижнів в Льюісвілль. Це гонка на одну цілу і одну чверть милі на іподромі імені Черчілля, в якій мають право брати участь тільки коні чистокровної верхової породи трьох років від роду. Це перший етап змагань Triple Crown в США.
День проліска в Англії
19 квітня в Великобританії зустрічають перше весняне свято День проліска.
У США у літака в польоті вибухнув двигун
Літак американського лоу-коста Southwest Airlines, який летів з Нью-Йорка в Даллас, змушений був здійснити екстрену посадку в аеропорту Філадельфії.
У Японії свято цвітіння сакури Ханами
«Ханами» перекладається c японської як «милування квітами». Це - національна традиція. Навесні, коли зацвітає сакура, майже все населення Японії спрямовуються в парки, щоб насолодитися цим приголомшливим за красою видовищем.
Міжнародний день полярного ведмедя
Щорічно 27 лютого відзначається інтернаціональний екологічне свято - Міжнародний день полярного ведмедя. Ініціатором цього природного свята виступає організація Polar Bears International (PBI) - міжнародна організація, яка бореться за збереження популяції полярних (білих) ведмедів.
Національний день вишневого пирога в США
Щорічно 20 лютого в США відзначається таке неофіційне свято як Національний день вишневого пирога.
У США запатентовано перший вогнегасник
7 лютого 1863 року в штаті Вірджинія (США) інженером Аланом Креем був запатентований перший вогнегасник.
Національний день морквяного торта в США
3 лютого американці відзначають чергове кулінарне свято - Національний день морквяного торта (National Carrot Cake Day). Це може здатися жартом, проте в США блюдо з використанням моркви має власне свято.
Карнавал в Ліму
Маски, танці і традиційна музика - це все карнавал в Ліму, невеликому і затишному містечку на півдні Франції. Карнавал триває цілих три місяці, правда, виступи проходять тільки по вихідним.
Зимовий фестиваль форелі в Хвачхон в Південній Кореї
Зимовий фестиваль форелі в Хвачхон є прекрасним місцем, де можна насолодитися зимовою риболовлею. Щороку тисячі туристів приїжджають сюди, щоб і рибки поїсти, і на санчатах покататися.
Вулкан Таранакі в Новій Зеландії отримав права людини
Вулкан Таранакі в Новій Зеландії отримав права людини з ініціативи місцевої влади, як повідомляє The Guardian.
Фестиваль Дунчжі в Китаї
Кожного року зимове сонцестояння припадає на період між 21 і 22 грудня. В день зимового сонцестояння найкоротший день і найдовша ніч у році. Після зимового сонцестояння дні стають довшими, а ночі коротшими.
Обрані країни з кращою якістю повітря
Жителі Ірландії та Чехії більше всього завдоволені якістю повітря у власних країнах.
Фестиваль врожаю вишні в ПАР
Місто Фіксбург виробляє близько 500 тонн вишні щороку, що складає близько 95% південноафриканського врожаю.
У Флориді зведуть готель у формі гітари
Готель Seminole Hаrd Rоck Hotel & Casino у Флориді вирішив максимально візуалізувати свою назву - нова будівля готелю на 638 номерів буде побудована у вигляді 137-метрової гітари.
Нью-Йоркський марафон
Марафон міста Нью-Йорка - один з чотирьох найбільших марафонів світу. Більше 40 тис. Учасників у супроводі десятків тисяч родичів і знайомих прибувають на Стейтен-Айленд.
Національний день сендвіча в США
Щорічно 3 листопада в США відзначається Національний день сендвіча, з метою вшанувати один з найпопулярніших продуктів на американському континенті. Треба сказати, що сьогодні це свято популярне не тільки в Америці, але і в багатьох західних країнах, і це не дивно.
Карибський фестиваль їжі і вина
Карибський фестиваль їжі і вина проходить в Теркс і Кайкос з 2011 року.
Фестиваль повітряних куль в Сазі
Що ви знаєте про Японію? Якщо ваші знання обмежені тільки суші і квітучою сакурою, то ви будете здивовані, що в цій країні проходить один з найкращих фестивалів повітроплавання в світі. Це Міжнародний фестиваль повітряних куль в Сазі, на який з'їжджаються не тільки пілоти, а й туристи з усіх країн.
Закрыть
Outlook facebook page