RU  UK  EN
Статьи  >  Напиши  >  Shopping in LA. Частина 1

Shopping in LA. Частина 1

Автор: 29.09.2014 | США, поради, мода
У зв'язку з початком нового сезону моди, а отже і Fashion Weeks, які невдовзі відбудуться у найбільших світових модних столицях, свою розповідь я вирішила присвятити шопінгу в Лос-Анджелесі…

Не беруся розглядати тенденції майбутнього сезону. Для цього існує безліч дизайнерів, АРМІЯ (не побоюся цього слова) fashion-блогерів, а також багатомільйонна індустрія модних видань. Я маю друзів, які працюють і крутяться в цій сфері, тому завжди було цікаво спостерігати за їхніми статтями, знімками з модних показів, закулісними sneak peaks та особистим вибором тих чи тих предметів гардероба. Одначе при виборі одягу для себе я просто дотримуюся внутрішнього відчуття стилю, хоча і модні віяння мені не чужі.

Тож повернімося до ЛА. Напевне, ви чули про шопінг в одній зі світових модних столиць. Чи бодай те, що США – це країна, де торговельний центр, або Shopping Mall – одне з улюблених місць відпочинку американців? Колись я мала книжечку, надруковану одним з модних журналів, яка так і називалася «Шопінг у великому місті». І що я помітила? У таких путівниках завжди рекламують лише найвідоміші марки та найбільші шопінг-центри. Я ж пишу про те, що перевірено на собі і може зацікавити інших. Ну погодьтеся, звичні для всіх місця менш привабливі, а ось hidden gems – інша річ.

Для тих, кого шопінг у величезних відомих молах захоплює більше – раджу відразу читати другу частину статті. Без образ, але фото й адреси викладаю тільки зі своїх улюблених крамниць.

Взагалі мушу сказати, що ЛА – це місто-мікс. Змішання культур, музики, кіно, моди, де ніхто не дотримується жодних правил у цих сферах, а підвладні тільки внутрішньому пориву і стану душі. До переїзду сюди я ніде в світі не бачила такого різноманіття в одязі. Зізнаюсь, спершу я не завжди сприймала це, та згодом збагнула, що не варто заганяти себе (а тим паче інших) у певні рамки. Сказати, що я перестала дивуватися вбранню, іноді аж занадто ексцентричному та епатажному, не можу. Моя нижня щелепа іноді все ще опускається сама по собі від подиву))) Та ви тільки не подумайте нічого поганого, я не хочу, щоб у вас склалося враження, що тут суцільний цирк або фрік-шоу, ні! Переважно люди такі самі, що і скрізь: носять костюми, спортивний одяг, сукні в стилі casual, модниці та модники вдягнені за останнім писком. Усе це є, але концентрація не ординарно вбраних людей більша, ніж будь-де.

І все це я до того веду, щоб поділитися з вами відкриттями, зробленими в ЛА для себе. Це маленькі крамнички, де можна знайти дивовижні речі. Упевнена, що подібних магазинчиків набагато більше, та це ті, які мені пощастило надибати.

Ось, приміром, марки, які мене вразили: James Perse – легко, затишно і зручно, все з тонесенької бавовни, льону та кашеміру. Його крамниці знайти в ЛА нескладно, їх шість. Першу відкрито в Melrose. Люблю цей бренд за поєднання casual & beach wear styles. Torry Burch (так, я про неї дізналася, лише переїхавши до США) – подобається за яскраві барви, принти і візерунки. Wild fox – ну кого залишать байдужим м'якенькі светри з черепами, зірками, помадами, єдинорогами, губами, пальмами, повітряними кульками? JANESSE LEONE – капелюхи! Stone Cold Fox – мережива, мережива... і все таке романтичне й суто дівоче!))

Melrose Avenue

А тепер по крамницях! Silver lake. Цей район вважається районом хіпстерів & artsy people. Я сподіваюсь, візуально всі собі уявляють, який вони мають вигляд? Та насправді цей район густо населений місцевими celebrities, як-от: Джеймс Франко, Райан Госслінг та ін. Менеджери та власники крамничок стверджують, що до них частенько спускаються з будиночків на пагорбах Silver Lake відомі покупці, імена яких вони, звісно, з поваги до їхньої privacy не розголошують. Тож вірити цьому чи ні, діло ваше, я ж схиляюся до першого, судячи з того, які світлини бачу в місцевих gossip magazines.

Отже, мій перший gem – Bucks & Does (3906 Sunset Blvd, Los Angeles, CA90029). Власники – Lora & Jason O’Dell, чоловік і дружина, які також є дизайнерами власної лінії O’Dell. До речі, майстерну облаштовано просто в приміщенні крамниці. Речі вони виробляють уже понад десять років, та свій магазинчик зважилися відкрити всього 15 місяців тому. І вирішили не обмежуватися продажем лише своєї марки. Лора та Джейсон багато подорожують і привозять бренди з різних куточків світу, приміром, Cotélac із Франції, MiH з Великої Британії, YERSE з Іспанії, SPELL з Австралії. Ці імена, можливо, ні про що вам не скажуть, але ж є всемогутній Google, чи не так? За словами Demien, менеджера з продажу і вельми приємного молодика, сімейна пара при виборі будь-якої марки керується передусім якістю крою і матерії, тому цінова політика щодо речей може здатися трохи вищою за середню. 

Ціни тут коливаються від 50$ за футболку до 644$ за жакет. Я не полінувалася й придивилася до одягу: справді усі шви дуже акуратні. Адже, погодьтеся, це так важливо, щоб після першого ж прання річ не розлізлася по швах! Що особисто мені подобається, то це принти і пастельні кольори всіх виробів. Є і барвисті, та все ж стримані переважають. У магазині можна знайти все – від нижньої білизни до замшевих шкірянок ніжного м'ятного кольору, ммм! Тут можуть насолодитися покупками як дівчата, так і хлопці. Чоловічий асортимент не менш прекрасний і різноманітний, ніж жіночий. Дівчата, з вами таке буває, коли одяг протилежної статі подобається більше, ніж жіночий? Зі мною так! І тоді я переконую свого коханого купити йому вподобану мною річ з таємною надією носити її самій)) Шанувальники парфумних ексклюзивів і незвичної косметики теж зможуть себе потішити. Мою увагу привернув парфум In the Library від нью-йоркського CB I HATE Perfume – запах книжок.

MRKT (3814 W. Sunset Blvd, Silver lake, CA90026) – одна з тих крамниць, куди мені хотілося б приходити і купувати всі речі для себе, та не можу, оскільки вона винятково для чоловіків. А шкода. Жили собі двоє хлопців – Steven & Kenji, працювали у різних department stores баєрами, поки не зважилися створити свій. Унікальний мікс street wear & hight fashion for men – саме так вони описують концепцію магазину. Хлопці кажуть, що у них представлено здебільшого cult following бренди, поціновувачі яких уважно стежать за випуском речей і з нетерпінням на них чекають.

Це як колекціонувати рідкісні пари кросівок Nike. За 14 місяців існування бутика Steven & Kenji зібрали у себе такі бренди, як Hood by Air із Нью-Йорка, чоловічу лінію Vivienne Westwood, три марки з Японії і марку одного корейського дизайнера. Азійськими брендами пишаються особливо, оскільки в США ті представлено лише у їхньому магазині. Назв я не маю – тому вам доведеться особисто завітати і перевірити, але обіцяю, що буде цікаво. Мені страшенно подобається чоловіча сорочка з бджолами і кардиган з видовженими подолами, а ще ви зможете побалувати себе всілякими приємними дрібничками, як-от: парфуми, свічки, блокноти з черепами, ароматизовані палички для дому. Ціни на речі від 50$ до 800$. Ой, а ще я забула написати про їхні капелюхи, дивакуваті, але такі стильні! Усе є на фото.

Claire V. (3339 W. Sunset Blvd, Los Angeles, CA 90026) Сумочок ніколи забагато не буває! Ось тому ділюся з вами цим місцем. Судячи з імені дизайнера Clare Vivier, можна припустити, що вона француженка або ж французького походження. Точно нічого вам не можу про неї розповісти, спитала продавчинь у магазині, а вони одразу порадили писати комусь в студію e-mail, мовляв, там мають більше інформації. Мене це трохи здивувало. З приємного: дозволили сфотографувати сумочки і крамничку. 

Але я все ж прочитала про них на сайті, тож поділюся з вами. Дизайнерка при розробці моделей вдало поєднує французьку класику з практичністю ЛА. Мабуть, погоджусь із таким твердженням, оскільки її сумочки мене привабили саме простотою форм. Виробництво розпочато 2008 року винятково в Лос-Анджелесі, перший бутик відкрито там-таки 2012-го, в жовтні 2013-го свої двері відчинив другий магазин Клер на Мангеттені у Нью-Йорку. Мені дуже подобається колірна палітра, з якою вона працює, вичинка шкіри та замші теж високого рівня. А ще сумочку можна персоналізувати – вибити свої ініціали чи повне ім'я, все залежить від вашої фантазії. Також у цьому шоу-румі та практично в кожному з описаних мною місць можна придбати приємні дрібнички і біжутерію (чоловічу й жіночу). Завжди, коли буваю тут, пригадую слова улюбленої подруги про яскраві акценти – мені здається, саме так можна описати цей gem. Пропоную вашій увазі світлини.

Weltenbuerger Slore L.A. (1764 N. Vermont Ave, Los Angeles, CA 90027). (1764 N. Vermont Ave, Los Angeles, CA 90027). Це одна з найулюбленіших моїх крамниць, та, на жаль, мені не вдалось поспілкуватися з власником, а продавці відмовились будь-що розповідати і не дозволили зробити знімки. Шкода. Ми натрапили на цей магазин випадково, близько року тому, вивчаючи свій район. Зізнаюсь, Vermont Avenue – одна з найприємніших та улюблених в ЛА. Тут є гарний і недорогий кінотеатр, французький та італійський ресторанчики, не одна вінтажна крамничка, декілька непоганих кав'ярень та одне з найкращих місць, де можна скуштувати всіляких пирогів – House of Pies (до нього ми ще повернемося в одній зі статей). Тож Weltenbuerger Slore L.A. привабила спершу дивовижною прикрасою у вітрині, яка мене відразу поманила зайти. Сказати, що тут незвичайні речі – це нічого не сказати. Екстравагантні фасони і крій, неймовірні матеріали, найтонший шовк, неординарне взуття й еклектичні прикраси. Попереджаю, не все, що ви там побачите, придатне для повсякденного носіння, але від цього речі не втрачають привабливості. В одні з моїх перших відвідин бутика там усе ж був господар. І він поцікавився, звідки ми, пояснивши, що любить привозити оригінальні вироби цікавих дизайнерів з різних країн. Ми поділилися кількома українськими іменами. Цінова політика в цій крамниці – висока, але і речі ви купуєте не вдома носити. Тож, як завжди, рішення за вами. Чоловіки та жінки, найекстравагантніші модники, you are welcome!

Поряд є ще один hidden gem – LEAP (1756 N. Vermont Ave, Los Angeles, CA 90027). Це крамниця-свято для мене. Власниця Beverly, приємна літня дама з Австралії, яка колись працювала у сфері моди, а 15 років тому відкрила власний бутик. На перший погляд може здатися, що все це хтось уже носив до вас (знаю, багатьом вінтаж не подобається саме з цієї причини), та це зовсім не так. Кожна річ нова, але, зрозуміло, vintage look. З 15 представлених марок є місцеві, а також з Індії, Афганістану, Таїланду тощо. Цінова політика вельми прийнятна – від 10$ до 340$ за щедро розшиті вручну бісером, лелітками чи оздоблені камінням сукні в стилі The Great Gatsby & A Little Party Never killed Nobody. Всілякі клатчі, капелюхи федори, казанки та футляри, мереживні туніки, сукні в стилі хіпі чи в стилі 20-х–50-х років, велюрові піджаки, сорочки і сюртуки, багато чого в стилі bohemian look – усе це ви знайдете саме тут. А які тут прикраси! 

Можна годинами розглядати, але так і не вибрати щось одне, бо все таке гарне! Свою розшиту камінням довгу туніку та розкішне кольє з бісеру дуже люблю і бережу . За словами Rachel, приємної молодої помічниці Beverly, також австралійки, LEAP – it's eclectic, unique and fun store (це еклектична, унікальна та цікава крамниця). І я згодна на всі 100%.

Про магазини популярних брендів, згаданих на початку, писати не буду, оскільки їх неважко знайти. Інформації в Інтернеті вдосталь. Цю ж розповідь я присвятила маленьким і не надто відомим «товаришам» модної індустрії.

Фото Katya Zhylka

Вам это будет интересно:
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Ломбард-стріт: вулиця, яку проковтнув удав
Пам’ятаєте, як Маленький принц учив бачити не капелюха, а слона, з’їденого удавом? Так от, у Сан-Франциско у вас є можливість побачити вулицю, частину котрої проковтнув удав. Змієподібна Ломбард-стріт заповзла майже до всіх путівників по Фріско.
Декілька граней багатогранного Бостона
Враження про це місто багато в чому залежить від того, де ви були до зустрічі з ним. Після Лос-Анджелеса Бостон може здатися дуже діловим і культурно насиченим, після Нью-Йорка – дещо провінційним і старомодним. Але в будь-якому разі він має яскраве та поважне обличчя массачусетського джентльмена.
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
Ми там були: Нью-Йорк, Вашингтон і Маямі
Так склалося, що в Америці дві столиці – офіційна і фактична. Київський контекстний менеджер Богдан Янчев побував в обох і розповів нам про дух цих міст, про їхні пам’ятки і про те, чим вони є в реальності. Гадаєте, Нью-Йорк просякнутий дорогими парфумами, а у Вашингтоні, окрім полежати на травичці біля Білого дому, і робити нічого? Ви помиляєтесь!
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
Зимова казка: які міста найгарніше прикрашають до Нового року
До початку 2022 року лишилося зовсім обмаль часу, тому, якщо ви ще не вирішили, де саме будете відзначати найпопулярніше свято на нашій планеті, OUTLOOK пропонує свою добірку найбільш яскравих міст для святкування. У них всі бажання і мрії неодмінно збудуться!
Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу
З криги зводять готелі і висікають фонтани з білим вином, роблять самовари і навіть гасові лампи. Фотографи пішли ще далі: призвичаїлись використовувати сухий лід для створення ефекту диму й туману в кадрі. Напередодні свят OUTLOOK підготував для вас добірку про найпопулярніші льодові арени світу.
Гетто світу: «Маленька Італія» Нью-Йорка
Переїжджаючи до нової країни, люди найчастіше селяться поряд з такими ж емігрантами. Це досить зручно: недороге житло, роботу можна знайти прямо на місці, та й мову вчити не обов’язково – довкола всі свої. Так виникають національні гетто. Маленька Італія – один із найбільш мальовничих кварталів Нью-Йорка.
Усе велике починається з малого: Арт-проекти ентузіастів
Багато місць, відомих сьогодні на весь світ, було створено купкою ентузіастів без грошей і сторонньої допомоги. Ці люди жили ідеями і робили все, щоб втілити їх у реальність. Офіційною датою появи стріт-арту вважається 1942 рік, розпал Другої світової війни. Саме тоді один креативний працівник детройтської фабрики на прізвище Кілрой почав писати фразу «Kilroy was here»
Каньйони: Глибокі й довгі
Коли як не заказ підкорювати вершини, долати моря і дертись по скелях? Найчастіше люди докладають величезних зусиль, аби все життя насолоджуватися комфортом. Однак іноді наша душа вимагає романтики, тому OUTLOOK розповість вам про сім неповторних каньйонів.
Музеї, що лікують
«Мені, будь ласка, еліксир від головного болю, настоянку на корені мандрагори, пігулки від серця і трохи морфіну…» – приблизно так зверталися до аптекарів пацієнти кілька століть тому. А ті готували різноманітні бовтанки і суміші у фармакологічних лабораторіях, які знаходилися прямо в сусідніх кімнатах.
Не лише в центрі цікаво. Спальні райони світу
Мало який мандрівник під час своїх нетривалих подорожей вибирається кудись далі центру міста, де розташований його готель. Якщо ж «дислокація» – ще й мегаполіс, то такі поїздки відкладають «до кращих часів». А дарма, адже саме у спальних районах можна подивитися на незнайому країну очима її жителів, що куди пізнавальніше за екскурсії «галопом» замками і площами.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу
Досвідчені туристи вважають: найпевніший спосіб швидко пройнятися чужою культурою – скуштувати страви місцевої кухні. Щоб не розгубитися при виборі наїдків і заощадити дорогоцінний час для їжі духовної, OUTLOOK радить вам найкращі місця вуличної гастрономії із семи точок земної кулі.
Водні ворота. Вражаючі порти світу
Аеропорти, залізничні вокзали, автобусні станції практично завжди створюються «за примхою Людини». А ось порти і гавані – це вже спільна творчість homo sapiens і природи. Outlook пропонує вашій увазі найгарніші та найоригінальніші з них.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Затримай дихання. Найнебезпечніші місця для дайвінгу
Після того, як легендарний француз Жак-Ів Кусто за своїми колегами винайшов і вдосконалив акваланг, підводне плавання міцно увійшло у список найбільш популярних,але, на жаль, небезпечних хобі. Outlook попереджує і розповідає про найбільш екстремальні для занурення місця.
Поласувати оригінально: найдивніші кафе світу
Маркетологи і ресторатори – народ підприємливий і готовий на все, аби тільки збільшити число відвідувачів власного закладу. Доволі часто способи їхнього «загравання» з публікою схожі одне на одне, а дизайн і меню мало чим відрізняються. Тому ми добряче пошукали по всьому світу і зібрали для вас колекцію справді оригінальних закладів.
Проводжаючих просимо залишити вагони: найцікавіші поїзди планети
Незважаючи на безупинний розвиток авіатранспорту, багато людей по всій планеті все ще люблять з різних причин подорожувати поїздами. І хай у більшості поїзд асоціюється з повільним пересуванням, у порівнянні з літаками, і комфортом у найкращому випадку рівня минулого століття...
Закрыть
Outlook facebook page