RU  UK  EN
Статьи  >  Напиши  >  URBAN VIBES: Лос-Анджелес. Частина 1

URBAN VIBES: Лос-Анджелес. Частина 1

Автор: 01.01.1970 | США, точка зору, urban vibes
Katya Zhylka ділитися з Вами своїм досвідом переїзду в Лос-Анджелес і тим, як саме вона там освоюється. Для неї ЛА - вже майже дім, а не просто графа Arrival на квитку, тому, навряд чи хтось зможе більш детально розповісти про івенти, події, цікаві місця і загалом про життя в цьому місті.

Які асоціації у вас викликає місто Ангелів на іншому кінці світу? Готова сперечатися, що практично для всіх Лос-Анджелес незмінно асоціюється в першу чергу з написом HOLLYWOOD, Алеєю Зірок, DOLBY Theatre (він же колишній KODAK Theatre), пляжами Санта Моніки, яскравим і теплим сонцем, до неможливості високими пальмами, машинами-кабріолетами, ну і куди без Pretty Woman (Красуня), Beverly Hills 90210 і Melrose place. 

Погодьтеся, що ви пам'ятаєте, хто такі Брендон і Бренда Волш, біляві красуні Донна і Келлі, а також пекучі хлопці-поганці Ділан, Стів і Девід. Про Джулії Робертс і Річарда Гіра взагалі немає сумнівів. Це залишиться в нашій з вами пам'яті назавжди. І кожна дівчина, що переглянула цей фільм, свідомо чи ні буде мріяти про Принца на білому коні і про незабутній шопінг на Родео Драйв - класична історія Попелюшки. Ну що ж, ви саме так собі це все уявляли?

Коли я дізналася про свій незапланованому переїзді, у мене були приблизно такі ж очікування і мрії про це місто. До останнього моменту (виходу на трап літака) в Міжнародному Аеропорту Лос-Анджелеса, я навіть не замислювалася, що мене тут чекає. І ось, виїжджаємо ми на дороги цього мегаполісу, який я так детально вимальовувала подумки, спираючись на фото друзів, всілякіоповідання, передачі, фільми, серіали, статті в журналах тощо ... суцільний жах поступово охоплює мене і я моментально хочу вибігти з машини, купити квиток і полетіти назад до рідної моєму серцю Барселони. До міста, яке стало другим домом і коханням на все життя з цукрово солодким ароматом спогадів.

Такої кількості авто на дорозі, заторів тривалістю в мільйони годин, дивних і незрозумілих будівель, висота яких рідко сягає чого більшого ніж 2-3 поверхи (Downtown і Beverly Hills Business District, скоріш, виняток), правил паркування, що виносять мізки і абсолютно нетипового спілкування з місцевим населенням мені зустрічати ще не доводилося. Тут ви можете втрутитися, що мовляв, «а чого ти очікувала?» Будинок у Беверлі Хілз? Червоний килим під ногами? Ха, потрапила до реального світу! На Батьківщині погано жилося? А може й ні, може хтось не полінує прочитати і візьме до уваги на майбутнє. Зауважу, що до цих подій у Штатах я жодного разу не була і ніколи не жадала переїхати сюди. Опинилися ми тут через низку обставин і вибору професії моєї другої половинки. Він, до речі, попереджав мене про те, що це місто не схоже на жодне інше у світі і, що на початку буде складно. Але я недооцінила почути слова і переоцінила власні сили. Втім, я зовсім не перша і не остання, хто змінив місце проживання на іншу країну і у кожного – своя історія.

Свій переїзд до Лос-Анджелеса можу порівняти з викинутою за борт човна людиною, що не вміє плавати. Перебуваючи у стані такого шоку ти, або потрапиш на дно, або навчиться плавати. Але перш ніж усвідомиш, що є можливість абсолютно вільно утримувати своє тіло на воді, а тим більше плисти, доведеться неодноразово наковтається води. Але я все ж виділю пару рядків на те, чого конче не варто робити і що вкрай важливо від самого початку:

Перше: переконайтеся в тому, що ви забронювали готель на тиждень (дві, три чи скільки вам потрібно), а не на один (!) день. Інакше ви ризикуєте опинитися в Голлівуді в Las Palmas Hotel (той самий, на балкон якого підіймався Річард Гір з букетом в зубах до Джулії Робертс) і ваші прекрасні спогади про цей романтичний фільм назавжди будуть розвіяні. Я не жартую, він весь пронизаний запахом індійської їжі і умови там «дуже бюджетні» - назвемо це так. Хоча, можливо, комусь це навіть до душі. 

Las Palmas Hotel

Друге: я вас благаю, не намагайтеся зробити підлітку на велосипеді, який повільно виляє по дорозі перед вашою машиною, зауваження. Ви почуєте тільки нецензурну лексику у відповідь. І запам'ятайте, в Каліфорнії, пішохід і велосипедист - це привілейована каста на дорозі. На прикладі одного друга, переліт з будь-якого європейського міста в ЛА займає не менше 8 годин, так що якщо ви навіть летите просто відпочити сюди, раджу скористатися цим часом і продивитися правила дорожнього руху в Каліфорнії.

Третє: при пошуку квартири відшукайте в собі нелюдське терпіння і здатність концентруватися на потрібних для вас моментах.

Четверте: і тут я вас просто таки благаю, не купуйте авто у дрібних автодилерів, офіс яких більше нагадує вам автомайстерню.

І п'яте, намагайтеся бути open minded до всього, що вас оточує, до всіх національностей навколо, до людей різних сексуальних орієнтацій і до артистичних прояв інших людей на вулиці.

Ну так ось, до мого усвідомлення, що я можу досить впевнено «триматися на воді», пройшов не один місяць, не два і не три. Буду відвертою, це зайняло близько півроку. Хоча розумію я це тільки зараз. На момент створення цих записів, ми тут живемо вже 2 роки і 1 день. Набили чимало гуль, але і навчилися багато чому. І пишу я вам про це місто, щоб поділитися тими приємними знахідками, які я відкрила для себе тут. Не все так погано виявилося, яким меня марилося від початку, але і до безхмарного щастя у Місті Ангелів для мене ще далеко.

To be continued...

Вам это будет интересно:
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Ломбард-стріт: вулиця, яку проковтнув удав
Пам’ятаєте, як Маленький принц учив бачити не капелюха, а слона, з’їденого удавом? Так от, у Сан-Франциско у вас є можливість побачити вулицю, частину котрої проковтнув удав. Змієподібна Ломбард-стріт заповзла майже до всіх путівників по Фріско.
Декілька граней багатогранного Бостона
Враження про це місто багато в чому залежить від того, де ви були до зустрічі з ним. Після Лос-Анджелеса Бостон може здатися дуже діловим і культурно насиченим, після Нью-Йорка – дещо провінційним і старомодним. Але в будь-якому разі він має яскраве та поважне обличчя массачусетського джентльмена.
Між небом і... водою: топ-5 найменших населених островів світу
Кожному з нас іноді хочеться втекти від міської суєти і залягти на дно десь далеко від усіх і всього. І краще нехай це буде там, де можна послухати шепіт хвиль, насолодитися легким бризом і назавжди подружитися з неймовірно гучною тишею, яка заглушає всі тривожні думки ...
Ми там були: Нью-Йорк, Вашингтон і Маямі
Так склалося, що в Америці дві столиці – офіційна і фактична. Київський контекстний менеджер Богдан Янчев побував в обох і розповів нам про дух цих міст, про їхні пам’ятки і про те, чим вони є в реальності. Гадаєте, Нью-Йорк просякнутий дорогими парфумами, а у Вашингтоні, окрім полежати на травичці біля Білого дому, і робити нічого? Ви помиляєтесь!
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
Зимова казка: які міста найгарніше прикрашають до Нового року
До початку 2022 року лишилося зовсім обмаль часу, тому, якщо ви ще не вирішили, де саме будете відзначати найпопулярніше свято на нашій планеті, OUTLOOK пропонує свою добірку найбільш яскравих міст для святкування. У них всі бажання і мрії неодмінно збудуться!
Ковзкі забави: Найкращі вуличні ковзанки світу
З криги зводять готелі і висікають фонтани з білим вином, роблять самовари і навіть гасові лампи. Фотографи пішли ще далі: призвичаїлись використовувати сухий лід для створення ефекту диму й туману в кадрі. Напередодні свят OUTLOOK підготував для вас добірку про найпопулярніші льодові арени світу.
Гетто світу: «Маленька Італія» Нью-Йорка
Переїжджаючи до нової країни, люди найчастіше селяться поряд з такими ж емігрантами. Це досить зручно: недороге житло, роботу можна знайти прямо на місці, та й мову вчити не обов’язково – довкола всі свої. Так виникають національні гетто. Маленька Італія – один із найбільш мальовничих кварталів Нью-Йорка.
Усе велике починається з малого: Арт-проекти ентузіастів
Багато місць, відомих сьогодні на весь світ, було створено купкою ентузіастів без грошей і сторонньої допомоги. Ці люди жили ідеями і робили все, щоб втілити їх у реальність. Офіційною датою появи стріт-арту вважається 1942 рік, розпал Другої світової війни. Саме тоді один креативний працівник детройтської фабрики на прізвище Кілрой почав писати фразу «Kilroy was here»
Каньйони: Глибокі й довгі
Коли як не заказ підкорювати вершини, долати моря і дертись по скелях? Найчастіше люди докладають величезних зусиль, аби все життя насолоджуватися комфортом. Однак іноді наша душа вимагає романтики, тому OUTLOOK розповість вам про сім неповторних каньйонів.
Музеї, що лікують
«Мені, будь ласка, еліксир від головного болю, настоянку на корені мандрагори, пігулки від серця і трохи морфіну…» – приблизно так зверталися до аптекарів пацієнти кілька століть тому. А ті готували різноманітні бовтанки і суміші у фармакологічних лабораторіях, які знаходилися прямо в сусідніх кімнатах.
Не лише в центрі цікаво. Спальні райони світу
Мало який мандрівник під час своїх нетривалих подорожей вибирається кудись далі центру міста, де розташований його готель. Якщо ж «дислокація» – ще й мегаполіс, то такі поїздки відкладають «до кращих часів». А дарма, адже саме у спальних районах можна подивитися на незнайому країну очима її жителів, що куди пізнавальніше за екскурсії «галопом» замками і площами.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу
Досвідчені туристи вважають: найпевніший спосіб швидко пройнятися чужою культурою – скуштувати страви місцевої кухні. Щоб не розгубитися при виборі наїдків і заощадити дорогоцінний час для їжі духовної, OUTLOOK радить вам найкращі місця вуличної гастрономії із семи точок земної кулі.
Водні ворота. Вражаючі порти світу
Аеропорти, залізничні вокзали, автобусні станції практично завжди створюються «за примхою Людини». А ось порти і гавані – це вже спільна творчість homo sapiens і природи. Outlook пропонує вашій увазі найгарніші та найоригінальніші з них.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Затримай дихання. Найнебезпечніші місця для дайвінгу
Після того, як легендарний француз Жак-Ів Кусто за своїми колегами винайшов і вдосконалив акваланг, підводне плавання міцно увійшло у список найбільш популярних,але, на жаль, небезпечних хобі. Outlook попереджує і розповідає про найбільш екстремальні для занурення місця.
Поласувати оригінально: найдивніші кафе світу
Маркетологи і ресторатори – народ підприємливий і готовий на все, аби тільки збільшити число відвідувачів власного закладу. Доволі часто способи їхнього «загравання» з публікою схожі одне на одне, а дизайн і меню мало чим відрізняються. Тому ми добряче пошукали по всьому світу і зібрали для вас колекцію справді оригінальних закладів.
Проводжаючих просимо залишити вагони: найцікавіші поїзди планети
Незважаючи на безупинний розвиток авіатранспорту, багато людей по всій планеті все ще люблять з різних причин подорожувати поїздами. І хай у більшості поїзд асоціюється з повільним пересуванням, у порівнянні з літаками, і комфортом у найкращому випадку рівня минулого століття...
Закрыть
Outlook facebook page