RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Візит дипломатів до Острозької академії

Візит дипломатів до Острозької академії

За організаційного сприяння Острозької академії та ГДІП іноземний дипломатичний корпус відвідав українське місто Острог. У поїздці взяли участь дипломати Афганістану, Болгарії, Бразилії, В’єтнаму, Грузії, Індонезії, Іраку, Киргизії, Конго, Мексики, Молдови, Палестини, Словаччини, Словенії, США, Фінляндії, Франції...

... представники Червоного Хреста, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, Верховного комісаріату ООН у справах біженців і Міжнародного трейд-клубу, проєкту OUTLOOK.

DSC_2468.jpg

Ознайомлення іноземних гостей із містом розпочалося з візиту до нового навчального корпусу Острозької Академії. Автор його проєкту - архітектор із Рівного Мирослав Чабак. Перед кампусом спроєктовано площу зі скульптурами Міртали Пилипенко, американської мисткині українського походження.

DSC_2237.jpg

Національний університет «Острозька академія» – перший вищий навчальний заклад у Східній Європі. Князь Василь-Костянтин Острозький заснував його в 1576 році. В основу діяльності Острозької академії було покладено традиційну західноєвропейську систему освіти із залученням елементів візантійського шкільництва. Спудеї опановували слов’янську, польську, грецьку й латинську мови. Синтез різних культур і визначив оригінальність та унікальність цього навчального закладу. Знані випускники академії – митрополит Київський, Галицький і всієї Русі Йов Борецький, мовознавець, автор унікальної «Граматики слов’янської» Мелетій Смотрицький, гетьман Війська Запорозького Петро Конашевич-Сагайдачний.

DSC_1912.jpg

DSC_2094.jpg

DSC_2100.jpg

З Острозькою академією пов’язано ренесанс української культури. Хроніка відродження в незалежній Україні почалася 1994 року з Указу Президента України Леоніда Кравчука.

DSC_2712.jpg

Іноземна делегація ознайомилася в рамках поїздки з історією академії та її корпусами, студенти навчального закладу поспілкувалися з високоповажними гостями у форматі дипломатичного форуму. Під час зустрічі представники дипломатичних місій і міжнародних організацій відповідали на запитання молоді і ділилися своїми враженнями від подорожі. Мовою спілкування для учасників було обрано англійську. Дипломати відмітили високий рівень підготовки студентів й широке коло їхніх інтересів.

DSC_2788.jpg

DSC_2871.jpg

У межах дипломатичного форуму відбувся благодійний концерт камерної музики Назара Плиски-Пасічника (скрипка) й Міколая Пляка (фортепіано) – із метою підтримати музично обдарованих дітей. У програмі прозвучали твори Едварда Ґріґа, Йоганна Себастьяна Баха, Фредеріка Шопена, Назара Плиски-Пасічника, Ґражини Бацевич, Ежена Ізаї, Генрика Венявського й Мирослава Скорика.

DSC_2943.jpg

DSC_2946.jpg

На завершення одноденної подорожі Острогом представники дипкорпусу відвідали Музей книги та друкарства, де мали змогу торкнутися історії появи й розвитку української книги – від виникнення книгодрукування в Україні та до початку ХХ століття. Музей розміщено в пам’ятці оборонної архітектури національного значення – Луцькій надбрамній вежі середини XVI століття. Окрім експозиції, увазі відвідувачів тут також представлено рідкісні книги, серед яких найвідоміша – Острозька Біблія.

DSC_2401.jpg

DSC_3042.jpg

DSC_2108.jpg

Автор галереї: Павло Хоменський

Вам это будет интересно:
Вічна любов. Пам’ятники коханню в Україні
Скільки важить кохання і чи можна виміряти його обсяг? А чи має воно центр ваги і як поводиться у спеку та в снігову заметіль? Певна річ, кохання ефірне і радше нагадує шалених метеликів, що несамовито танцюють у животі. Однак люди, котрі особливо глибоко відчувають, навчилися «творити кохання» і передавати його сенс у камені, дереві, металі для інших.
Зимові забави Василя та Маланки: карнавал по-українськи
Новий рік в Україні не завжди розпочинався з ялинки, а замість Діда Мороза і Снігуроньки в гості чекали пустунку Маланку і моторного парубка Василя, та й не самих, а з почтом. Усі навіженості сходили з рук: витівки ряджених несли в собі сакральний зміст, продиктований логікою міфу про поєдинок весни і зими.
Ніч перед Різдвом і після
Різдво приходить, накидаючи теплий кожух на плечі. Ввечері воно приносить із собою м’яке світло першої вечірньої зірки, а зранку будить білим, але теплим сонцем. Якби про відчуття Різдва хтось запитав у бабці моєї прабабці, то, гадаю, її слова були б ідентичні моїм. Бо разом із мисочкою куті із рук у руки українські покоління передають і свої традиції.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Вісім новопризначених послів вручили вірчі грамоти Президенту України
У четвер, 9 грудня, новопризначені Надзвичайні та Повноважні Посли Алжирської Народної Демократичної Республіки, Боснії і Герцеговини, Грузіїі, Домініканської Республіки, Нової Зеландії, Республіки Сенегал, Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка та Японії вручили вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському.
Онлайн-семінар від Міжнародного жіночого клубу Києва
1 грудня з 10:00 до 11:30 Міжнародний жіночий клуб Києва запрошує долучитись до онлайн-заходу на платформі Zoom на тему: «Як бути у часи невизначеності? Секрет вашого успіху»
Музеї, що лікують
«Мені, будь ласка, еліксир від головного болю, настоянку на корені мандрагори, пігулки від серця і трохи морфіну…» – приблизно так зверталися до аптекарів пацієнти кілька століть тому. А ті готували різноманітні бовтанки і суміші у фармакологічних лабораторіях, які знаходилися прямо в сусідніх кімнатах.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Кінофестиваль "ОКО" встановлює рекорд
До Національного реєстру рекордів України внесуть унікальний етнографічний артоб'єкт, який створили в Болграді в рамках Міжнародного етнографічного кінофестивалю "ОКО".
Стартує online-едиція Міжнародного Етнографічного Кінофестивалю ОКО
З 11 по 18 вересня на сайті кінофестивалю okofilmfest.com.ua відбудуться покази конкурсних стрічок на етнографічну та антропологічну тематику.
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Оголошено онлайн та офлайн програми кінофестивалю "ОКО"
Менш ніж за місяць розпочнеться друга едиція Міжнародного етнографічного кінофестивалю «ОКО», який зібрав у свою програму документальні стрічки з усього світу, і мовою кіно розповідатиме про звичаї, обряди, традиції, релігії та культуру різних країн та народів.
Що вони їдять: Україна
Розпещені домашніми борщами, голубцями та котлетами ми наївно вважаємо, що знаємо українську кухню як свої п'ять пальців і нічого примітного в ній немає, хоча насправді гастрономічна спадщина нашої країни значно багатша, аніж нехитре бабусине меню. Настав час згадати оригінальні українські страви, незаслужено забуті в епоху напівфабрикатів і швидкого харчування.
Міжнародна акція до Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України від проєкту OUTLOOK, МЗС та NARODNYI DIM UKRAINA
За організації та ініціативи Міністерства закордонних справ України, Народного дому «Україна» та проєкту OUTLOOK у співпраці з українськими громадами за кордоном відбулася міжнародна акція з відзначення Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України.
Закрыть
Outlook facebook page