Проєкт OUTLOOK в рамках події FEEL SOUTH AFRICA створив майданчик для обміну професійним кулінарним досвідом між шеф-кухарями з України та ПАР
Шефи знайомили Україну з південноафриканською кухнею, її особливостями та секретами. В свою чергу, Євген Клопотенко - ресторатор та відомий телеведучий, став провідником української кухні для почесних гостей з ПАР.
Ресторан “100 років тому вперед” став майданчиком для професійної зустрічі. Кожен з кухарів мав змогу отримати безцінний персональний досвід у кулінарній сфері, познайомитися з особливостями далеко віддаленої кухні іншої країни, показати свої вміння та почерпнути знання один одного за спільною роботою.
Анділе Сомдака, кухар президентів Нельсона Мандели та Табо Мбекі,відомий тим, що дбайливо зберігає традиції національної кухні і прискіпливо ставиться до будь-яких інтерпретацій та інновацій аби не зіпсувати страв, вивірених часом. У 1999 відкрив свій ресторан Еziko Caterers. Він, приділяє величезну увагу якості, свіжості натуральності продуктів, має свій “сад зелені” прямо на подвір’ї ресторану.
Шеф Анділе надав перевагу приготуванню м’яса на кістці страви на грилі у південноафриканській манері.
Дивіться також: Спецпроєкт FEEL Slovenia
Євген Клопотенко – шеф-кухар, який намагається змінити культуру харчування в Україні, подолати їстівні стереотипи та показати, що насправді кулінарний світ дуже різноманітний і не варто обмежувати себе кількома продуктами та звичними стравами. Кулінар повертається до українськогокоріння сторічної давнини, щоб презентувати українську кухню без вікового спаплюження часом сьогодні. Євген приготував кілька традиційних страв, але у доволі незвичній для нас інтерпретації. Шеф познайомив колег з українським борщем зі сливовим лекваром та ароматом диму, приготував один стан пастернаку тазбірний паштет.
Махломола Тамае – відомий шеф-кухар, власник свого ресторану, експерт з планування, організації готельно-ресторанного бізнесу, “чаклував” над створенням рибної страви подушці із яблук.
OUTLOOK радий вже вкотре сприяти налагодженню взаємовигідної співпраці, а саме: створювати платформу для обміну досвідом, залучати ініціативи з різноманітної популяризації української культури та представляти традиції інших держав, давати поштовх для кращого розуміння один одного через призму культурних надбань.
Хочемо подякувати за вклад у розбудову двосторонніх відносин між Україною та ПАР партнерам заходу, які підтримали проєкт Feel South Africa:
Посольству Південно-Африканської Республіки в Україні та особисто Надзвичайному та Повноважному Послу ПАР в Україні Андре Йоханнесу Гроеневальду
Кулінарному експерту – Євгену Клопотенко
Ресторану “100 років тому вперед” та всім співробітникам ресторану
Почесним гостям Анділе Сомдака та Махломола Тамае