RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Візит дипломатів до міста Острог

Візит дипломатів до міста Острог

У суботу, 23 лютого 2019 року, Надзвичайні і Повноважні Посли іноземних держав, представники дипломатичних місій, міжнародних організацій, Державного управління справами Президента України та Міністерства закордонних справ України відвідали центр зародження та розвитку української освіти – місто Острог – за організаційного сприяння й участі Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв у співпраці з Національним університетом «Острозька академія».

Програма візиту була насиченою та передбачала екскурсію Національним університетом «Острозька академія», зустріч із професорсько-викладацьким складом, спілкування зі студентами у форматі Дипломатичного форуму, огляд Замкової гори, Музею книги та друкарства.

Зустрічав гостей ректор «Острозької академії», професор, Герой України – Ігор Пасічник разом із деканом Факультету міжнародних відносин Аллою Атаманенко, колегами та студентами. Після короткої, але змістовної вітальної промови ректора кандидат історичних наук, директор Музею історії Острозької академії Анастасія Хеленюк та її науковий співробітник Віталій Бондарчук провели для гостей екскурсію навчальним закладом, зокрема музеєм університету, показали виставку скульптур Мартіли Пилипенко (американської мисткині українського походження), стародруків, експозицію, присвячену трипільській культурі, печери монастиря капуцинів та храм, що міститься у стінах університету.

3.jpeg

Після пізнавальної екскурсії студенти академії поспілкувалися з високоповажними гостями у форматі Дипломатичного форуму. Під час зустрічі Надзвичайні і Повноважні Посли іноземних держав, представники дипломатичних місій, міжнародних організацій відповідали на питання студентів та ділилися своїми враженнями від подорожі. Мовою спілкування для учасників обрали англійську. Дипломатів вразив високий рівень підготовки молоді та широке коло інтересів.

Ба більше, під час зустрічі було встановлено ювілейний десятий для Академії та перший для ГДІП рекорд України у категорії «Масові заходи», про що свідчить відповідний сертифікат. Вперше на платформі закладу вищої освіти одночасно зустрілися представники дипломатичного корпусу та співробітники іноземних дипломатичних і консульських установ, що представляли максимальну кількість країн світу, а саме 17. Під час форуму також відбулася посвята Павла Кривоноса, генерального директора ДП «ГДІП» у почесні професори кафедри міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія».

2.jpeg

«Нашим завданням було ознайомити дипломатів і послів з феноменом Острозької академії в українській освіті та культурі. Під час візиту й спілкування зі студентами дипломати переконалися, що Острозька академія – це вже бренд і для того, аби отримати якісну освіту не обов’язково їхати у великі міста», – зазначив Павло Кривонос.

Нгуєн Ань Туан, Надзвичайний і Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам

– Думаю, що це надзвичайно корисна та пізнавальна подорож. Окрім візиту до Острозької Академії, нам вдалося відвідати багато інших історичних місць у Острозі, а саме: замок, Замкову гору, храм, музеї. Мені дуже сподобалось в яких умовах навчаються студенти у Острозькій Академії. У мене склалося позитивне враження про візит, спілкування з молоддю та екскурсію. Сподіваюся, що наступного разу, коли ГДІП знову організує такого типу подорож – я зможу долучитися.

Гвідо Граувельс, радник і консул Посольства Королівства Бельгія

– Це була дуже цікава подорож до міста, яке мене вразило, – Острог. Офіційний візит став чудовою нагодою відкрити для себе цей куточок і послухати розповідь про його історичну вагу. Ми зустрілися з багатьма цікавими людьми і дуже доброзичливими й розумними студентами. Справді, молодь нас охопила своєю увагою, вони чекали на нас у кожному коридорі. Я також був вражений високим рівнем запитань студентів і їхнім володінням англійською мовою. Я щиро зрадів, коли побачив актову залу, заповнену вщент для участі у “Дипломатичному форумі”.

До цієї подорожі я не знав про історичну важливість міста, академії, Музею книги та друкарства. Вважаю, що варто повернутися сюди і подивитися усе ще раз у спокійній атмосфері та більш детально. Я був спантеличений, коли почув про Антверпен. Це місто є також центром друкарства, історії. Звісно, що Біблія, надрукована 1581 року в Острозі, надзвичайно важлива пам’ятка, але я був дуже вражений, що у музеї є й інші книги такого рівня важливості, надруковані в Антверпені. Дякую ГДІП за організацію цієї подорожі. Це чудова ідея. Я перекажу своїм колегам, що вони багато втратили, що не відвідали цей край.

5c7fad5f88884.jpeg

Заза Надірадзе, віце-консул Посольства Грузії

– Наш офіційний візит був надзвичайно цікавим. Дякую вам, організаторам, за цю поїздку. Академія була чудова, з багатою історією та добрим майбутнім. Викладачі та ректор, яких я сьогодні побачив особисто, справді можуть виховувати чудових професіоналів на благо України.

Бакір Ахмед Азіз Аль-Джаф. Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Ірак

– Насамперед, дякую ГДІП, панові Павлу Кривоносу і його команді за організацію візиту. Сьогодні останній день зими і холодно, проте це була дуже важлива поїздка. Ми прожили один день з наукою, університетом, його молоддю та історією міста, поза політикою. Ми побачили важливі результати роботи, зробленої у минулому багатьма відданими українцями і людьми, які в різні часи жили в Україні. Сьогодні ми побували усередині багатьох різних напрямів діяльності цього університету. Усі добре і з користю провели час, тож щиро раді, що сьогодні ГДІП, наші партнери, колеги, дипломати, посли – як одна сім`я. Ми були дуже щасливі. Це для нас історичний день.

5c7faa393f534.jpeg

Вам это будет интересно:
Вічна любов. Пам’ятники коханню в Україні
Скільки важить кохання і чи можна виміряти його обсяг? А чи має воно центр ваги і як поводиться у спеку та в снігову заметіль? Певна річ, кохання ефірне і радше нагадує шалених метеликів, що несамовито танцюють у животі. Однак люди, котрі особливо глибоко відчувають, навчилися «творити кохання» і передавати його сенс у камені, дереві, металі для інших.
Зимові забави Василя та Маланки: карнавал по-українськи
Новий рік в Україні не завжди розпочинався з ялинки, а замість Діда Мороза і Снігуроньки в гості чекали пустунку Маланку і моторного парубка Василя, та й не самих, а з почтом. Усі навіженості сходили з рук: витівки ряджених несли в собі сакральний зміст, продиктований логікою міфу про поєдинок весни і зими.
Ніч перед Різдвом і після
Різдво приходить, накидаючи теплий кожух на плечі. Ввечері воно приносить із собою м’яке світло першої вечірньої зірки, а зранку будить білим, але теплим сонцем. Якби про відчуття Різдва хтось запитав у бабці моєї прабабці, то, гадаю, її слова були б ідентичні моїм. Бо разом із мисочкою куті із рук у руки українські покоління передають і свої традиції.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Вісім новопризначених послів вручили вірчі грамоти Президенту України
У четвер, 9 грудня, новопризначені Надзвичайні та Повноважні Посли Алжирської Народної Демократичної Республіки, Боснії і Герцеговини, Грузіїі, Домініканської Республіки, Нової Зеландії, Республіки Сенегал, Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка та Японії вручили вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському.
Онлайн-семінар від Міжнародного жіночого клубу Києва
1 грудня з 10:00 до 11:30 Міжнародний жіночий клуб Києва запрошує долучитись до онлайн-заходу на платформі Zoom на тему: «Як бути у часи невизначеності? Секрет вашого успіху»
Музеї, що лікують
«Мені, будь ласка, еліксир від головного болю, настоянку на корені мандрагори, пігулки від серця і трохи морфіну…» – приблизно так зверталися до аптекарів пацієнти кілька століть тому. А ті готували різноманітні бовтанки і суміші у фармакологічних лабораторіях, які знаходилися прямо в сусідніх кімнатах.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Кінофестиваль "ОКО" встановлює рекорд
До Національного реєстру рекордів України внесуть унікальний етнографічний артоб'єкт, який створили в Болграді в рамках Міжнародного етнографічного кінофестивалю "ОКО".
Стартує online-едиція Міжнародного Етнографічного Кінофестивалю ОКО
З 11 по 18 вересня на сайті кінофестивалю okofilmfest.com.ua відбудуться покази конкурсних стрічок на етнографічну та антропологічну тематику.
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Оголошено онлайн та офлайн програми кінофестивалю "ОКО"
Менш ніж за місяць розпочнеться друга едиція Міжнародного етнографічного кінофестивалю «ОКО», який зібрав у свою програму документальні стрічки з усього світу, і мовою кіно розповідатиме про звичаї, обряди, традиції, релігії та культуру різних країн та народів.
Що вони їдять: Україна
Розпещені домашніми борщами, голубцями та котлетами ми наївно вважаємо, що знаємо українську кухню як свої п'ять пальців і нічого примітного в ній немає, хоча насправді гастрономічна спадщина нашої країни значно багатша, аніж нехитре бабусине меню. Настав час згадати оригінальні українські страви, незаслужено забуті в епоху напівфабрикатів і швидкого харчування.
Міжнародна акція до Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України від проєкту OUTLOOK, МЗС та NARODNYI DIM UKRAINA
За організації та ініціативи Міністерства закордонних справ України, Народного дому «Україна» та проєкту OUTLOOK у співпраці з українськими громадами за кордоном відбулася міжнародна акція з відзначення Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України.
Закрыть
Outlook facebook page