RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Багатогранна палітра світу у Києві. OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL вчетверте зібрав гостей та друзів

Багатогранна палітра світу у Києві. OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL вчетверте зібрав гостей та друзів

Автор: 10.10.2017 | фестиваль
Чи може організатор заходу бути щасливіший, ніж тоді, коли він побачив тисячі щасливих усмішок відвідувачів фестивалю? Скажемо одразу, що наші івенти завжди викликають резонанс, але такої кількості охочих відсвяткувати з нами ми насправді не очікували. Це надихає і мотивує щоразу розширювати масштаби і площі.

7 жовтня в Колонній залі Київської міської ради відбувся четвертий фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL, який представив у різних проявах культуру близько 40 країн світу за участі 35 посольств іноземних держав і діаспор.

Уже за півгодини до фестивалю зал був повністю заповнений відвідувачами, що бажали долучатися до дійства з першої його хвилини. Україна завжди радо зустрічає гостей, і нам як організаторам разом із Київською міською радою хотілося привітати всіх справжнім національним колоритом. Народні мелодії у виконанні ансамблю бандуристів КІМ ім. Глієра під творчим керівництвом Ірини Родіонової та ансамблю народної пісні «Калиновий гай» (худ. керівник О.Лисич) стали відправною точкою для старту фестивалю. Офіційну ж частину прикрасили виступи спортивно-хореографічного ансамблю «Візинова», що підготував спеціально для нашого свята феєричний номер з українськими прапорами.

Привітальні промови перед тим, як перерізали червону стрічку, лунали від організаторів та дипломатів.

Організатор фестивалю та його ідейний натхненник генеральний директор проекту OUTLOOK Дарія Карякіна подякувала співорганізатору цьогорічного фестивалю Київській міській раді за всебічну підтримку, а учасникам, що на громадських засадах творили добро для інших, та партнерам заходу за те, що вони допомогли втілити в життя наші ідеї і подарували українцям таку суспільно важливу подію. Цього року нас підтримали: Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв, Київський молодіжний центр, торговельний центр «Епіцентр», промислово-будівельна група «Ковальська», будівельна компанія "Ліко Холдінг", державне підприємство "Кримський дім", волонтерський проект «Global Youth», галерея автентичного українського одягу «Ukraina Аntiqua».

«Ми раді вже вчетверте проводити яскраве свято культур і народів. Глибоко переконані, що цінності, які ми пропагуємо в рамках наших заходів, поділяють люди в усьому світі. Доброта, відкрите серце, бажання пізнавати нове та взаємоповага – це шлях до миру і єднання. Те, що цього року на наш захід вишикувалась багатотисячна черга із бажаючих потрапити на нього, свідчить, що українці відкриті до світу, а така кількість учасників фестивалю показує повагу інших держав до України. Кращого результату годі й чекати», – зазначила організатор OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL Дарія Карякіна.

Від дипломатичного корпусу з промовами виступили Надзвичайні і Повноважні Посли Палестини Мохаммед Аль Ассада та Узбекистану Алішер Абдуалієв. Вони відзначили роль представників громадянського суспільства і, зокрема, проекту OUTLOOK в організації заходів, що роблять вагомий внесок в розбудову дружніх відносин між державами.

Слова подяки пролунали і на адресу Київської міської ради, котра для дипломатичних представництв вже багато років поспіль слугує гостинним майданчиком для демонстрації культурних особливостей різних народів.

Своєю чергою заступник Київського міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Прокопів у свої промові зазначив, що Київ и Київська міська влада з радістю підтримують такі заходи, демонструючи, що наша столиця – це осередок взаємоповаги, толерантності і дружби з іншими народами.

"Я дуже вдячний кожній делегації за можливість сьогодні презентувати свою країну саме через культуру. Адже це зближує людей, розвиває і духовно збагачує. Звісно, особливість фестивалю в тому, що тут відбувається обмін не лише традиціями, а й взаєморозумінням: ми простягаємо один одному руку дружби. І це прояв підтримки, взаємоповаги і відкритості. Сподіваюсь, що сьогоднішній фестиваль відкриє для кожного з нас багатого нового і зв’язки між нашими народами тільки посиляться", - зазначив Прокопів.

Цього року разом із Київською міською радою OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL долучився до проведення Європейського тижня місцевої демократії – загальноєвропейського заходу, організованого органами місцевої та регіональної влади 47 країн-членів Ради Європи і присвяченого даті підписання Європейської Хартії про місцеве самоврядування 1985 року.

На фестивалі в центрі Колонної зали створили «Сад цінностей». Відвідувачі заходу обирали близькі їм цінності, надруковані у формі каштана – символу Києва, і чіпляли листочки на гілки декоративних дерев. Таким чином, до кінця фестивалю гості свята повністю сформували символічну алею.

Честь відкрити церемонію було надано Послам і почесним гостям фестивалю, які у межах офіційної частини першими прикрасили дерева розданими їм табличками з назвами своїх країн на знак того, що вони поділяють такі цінності, як повага, толерантність, дружба, успіх, партнерство, зобов’язання, розвиток…

Червону стрічку фестивалю перерізали Надзвичайні і Повноважні Посли Кореї, Казахстану, Азербайджану, Молдови, Афганістану, Узбекистану, Сирії, Аргентини, Ірану, Пакистану, Палестини, Фінляндії, Іраку, Таджикистану, Малайзії, Лівану, Білорусі, Чорногорії, В’єтнаму, голови дипломатичних місій Киргизстану та Судану, дипломати з посольств Румунії, Туркменістану, ОАЕ, Угорщини, Болгарії, Індії, Мексики.

На заході відвідувачі змогли ближче познайомитися з культурними особливостями народів світу: Австралії, Азербайджану, Аргентини, Вірменії, Бангладеш, Білорусі, Болгарії, Гани, Гвінеї, Німеччини, Греції, Індонезії, Індії, Іраку, Ірану, Казахстану, Камеруну, Кенії, Кореї, Киргизстану, Лівану, Малайзії, Молдови, ОАЕ, Пакистану, Румунії, Сирії, Судану, Таджикистану, Туркменістану, Угорщини, України, Узбекистану, Чорногорії, Японії, з ромською, гавайською, кримськотатарською і багатьма іншими культурами.

Кругосвітня подорож для гостей почалася вже на порозі КМР, яка ошатно «вдягнулася» в усі барви і кольори світу завдяки яскравим декораціям.

Що чекало киян на фестивалі? Понад 20 тематичних зон, організованих посольствами, де кожен з бажаючих мав змогу не тільки поспілкуватися з представниками різних народів, але й відчути на смак і дотик особливості інших культур. Приміряти палестинську арафатку, створити символ Болгарії – троянду, навчитися ткати українські килими чи виготовляти милі іграшки з різнотрав’я, навчитися писати своє ім’я вірменською, побачити витонченість кримськотатарських візерунків у кераміці, прикрасити свої руки вигадливим мехенді, пригоститись молдавськими плациндами та узбецьким пловом, дізнатись більше про найграціозніших тварин світу – туркменських ахалтекінських скакунів, розглянути яскраві барви таджицьких орнаментів, опинитися в атмосфері казахстанського «дому», відчути себе справжнім шейхом у вишуканій зоні Арабських Еміратів, перейнятись африканською екзотикою в локації Судану, пограти на інструментах з індонезійського острову Ява, прикрасити чоло індійським бінді, а також посмакувати справжнім аргентинським мате – так, це все можливо на OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL!

А який колорит мав наш «Музей розмаїття»! Там розташувалися стенди Чорногорії, Румунії, Угорщини, Азербайджану, Білорусі, Іраку, Киргизстану, Лівану, Афганістану, Кореї, Австралії та африканського світу і були представлені предмети побуту, твори мистецтв, елементи одягу і зразки ремесел. Увагу жінок прикувала наша виставка національних костюмів з більш ніж 20 країн світу.

Незвичайні атракції ми запропонували і в зоні майстер-класів. Жодне місце не лишалось вільним, коли представники Кореї демонстрували, як розписувати традиційні віяла та оздоблювати маски, вправно виводили на папері корейські літери, красуні з Всеукраїнської асоціації мусульманок вчили азам зав’язування хіджабу, а корінні бангладешці дарували листівки з побажаннями на бенгальській мові.

А скільки було смаколиків і частувань від посольств – тепер кияни точно знають, які на смак східні солодощі, середньоазійська випічка, чим відрізняються різні види плову,

Чотири години нашої концертної програми в режимі нон-стоп переносили гостей на різні континенти під звучання незвичних для нас мелодій та виразних рухів майстерних танцівників. Шоу аргентинського танго та західноафриканських барабанів додали вражень та емоцій.

Найобізнаніші гості не пішли з фестивалю голіруч, сувеніри від різних дипломатичних місій розігрували у спеціальній лотереї. До речі, ми досі даруємо приємності тим, хто зробив найкращі селфі із заходу на нашій сторінці у Facebook.

Публікуємо першу частину фотографій – їх тисячі. Слідкуйте за нашими оновленнями на сайті та в соціальних мережах: можливо, там ви знайдете себе.

У наступних репортажах ми ще більш детально розкажемо про перебіг OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2017. А поки ми хочемо сказати величезне спасибі всім тим, без кого свято не було б можливим – команді організаторів, дипломатам і посольствам, діаспорам і партнерам, волонтерам і гостям, що разом зробили цей день яскравим, добрим і незабутнім.

Люди, ви – найкращі!

Вам это будет интересно:
Пробере до кісток: найкращі фестивалі мистецтва з криги та снігу
Кригу і сніг з давніх-давен люди використовували для створення різних фігур та об'єктів, і лише в 60-х роках минулого століття ця майстерність оформилася в цілий напрям, ставши частиною ленд-арту! Найбільше зимових шедеврів створюють на спеціалізованих фестивалях, про які ми розповімо нашим читачам.
Царство льоду і снігу. Фестиваль Харбін
Щоб серед наших читачів не ставало забагато сумних і плаксивих людей, що лічать дні до літа чи бодай до теплої весни, OUTLOOK розповідає як мінімум про один привід полюбити холодний сезон всім серцем. І привід цей – вирушити в китайське місто Харбін і на власні очі побачити фантастичний за своїм розмахом фестиваль льоду і снігу.
Кінофестиваль "ОКО" встановлює рекорд
До Національного реєстру рекордів України внесуть унікальний етнографічний артоб'єкт, який створили в Болграді в рамках Міжнародного етнографічного кінофестивалю "ОКО".
Стартує online-едиція Міжнародного Етнографічного Кінофестивалю ОКО
З 11 по 18 вересня на сайті кінофестивалю okofilmfest.com.ua відбудуться покази конкурсних стрічок на етнографічну та антропологічну тематику.
Оголошено онлайн та офлайн програми кінофестивалю "ОКО"
Менш ніж за місяць розпочнеться друга едиція Міжнародного етнографічного кінофестивалю «ОКО», який зібрав у свою програму документальні стрічки з усього світу, і мовою кіно розповідатиме про звичаї, обряди, традиції, релігії та культуру різних країн та народів.
Зміна дат та локації етнографічного кінофестивалю "ОКО"
Друга едиція кінофестивалю відбудеться 11-18 вересня онлайн та 16, 17, 18 вересня офлайн, в сонячному регіоні Бессарабії, що на півдні України, в м. Болград, яке святкує цього року 200-річний ювілей.
Фестиваль ананасу. Свято у власному соці
Сьогодні у тайській провінції Лампанг, що на півночі країни, починають відзначати одне з найулюбленіших народних свят – фестиваль ананаса. Дійство збігається з початком сезону фруктів, з-поміж яких наш герой – найбільш шанований.
Бути квітам! Найкращі квіткові фестивалі світу!
Найкращий подарунок для мами – квіти. І справді, це неймовірно романтично і красиво, пасує кожному вікові і статусу. Особливо гарно, коли квітів багато. Дуже багато! А де можна побачити більше подібної краси, як не на фестивалі? Ми підібрали п’ять найбільш знаменитих і найбільш квіткових.
Міжнародний етнографічний кінофестиваль ОКО оголосив програму
Перший в Україні кінофестиваль етнографічного кіно ОКО опублікував список фільмів, що увійшли до офіційної програми. Насичена сітка складається з міжнародного повнометражного, національного повнометражного та міжнародного короткометражного конкурсів.
В Україні відбудеться перша едиція Міжнародного Етнографічного Кінофестивалю ОКО
OKO – це свято етнографічного та антропологічного документального кіно, де глядачі долучаться до повсякденного серцебиття малих та великих народів, спільнот, мешканців сіл та міст. Тут кінематографісти, фольклористи, антропологи та етнографи зможуть краще зрозуміти один одного...
Іспанія: сухим з вина не вийдеш...
Дві войовничо налаштовані «армії» одягнені в традиційну форму – білі футболки грізно поглядають одне на одного, тримаючи зброю напоготові... Битва починається, і білизну наряду розбавляють бордові патьоки – на щастя, не крові, а гарного іспанського вина! Сьогодні в одній із провінцій Іспанії проводиться щорічна «Велика винна баталія».
Las Jornadas del Olivar y el Aceite: оливковий фестиваль у Баені
На карті Іспанії маленьке містечко Баена обведене у любителів оливок та оливкової олії червоним фломастером. Щороку з 9 до 11 листопада саме туди з’їжджаються гурмани з усього світу. Різноманітні заходи, екскурс в історію і величезна кількість усіляких смаколиків очікують на тих, хто ризикне розкусити кісточку диво-плоду.
Palio del Papero: не тільки птахи
Скільки всього змішує у своєму казані Італія: гондоли, які плинуть оливковими річками, палюче сонце, що стікає своїм соком у пляшку Пізанської вежі, заплутане спагеті вуличок і коржі площ, присипані сумішшю італійських трав і діалектів. А ще у її казані є качки. Так-так, саме ці створіння дозволять вам відчути присмак справжнього національного колориту! І цій качиній історії вже понад тридцять років.
Наш перший ювілей: OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2018. Фоторепортаж. Частина 2
Культура кожного народу є унікальною, сповненою загадок, таємниць, традицій, звичаїв, історій. Ми непомірно щасливі, що в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL наша команда створює майданчик для обміну найцікавішим між різними країнами та народами.
Наш перший ювілей: OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2018
Культура кожного народу є унікальною, сповненою загадок, таємниць, традицій, звичаїв, історій. Ми непомірно щасливі, що в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL наша команда створює майданчик для обміну найцікавішим між різними країнами та народами.
У Києві відбудеться п’ятий фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL
27 жовтня з 13:00 до 17:00 в Національному культурно-художньому комплексі «Мистецький Арсенал» (вул. Лаврська 10-12) пройде п’ятий ювілейний фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL, який представить у різних проявах культуру понад 30 країн світу за участі посольств іноземних держав і діаспор. Фестиваль щорічно організовує проект OUTLOOK (theoutlook.com.ua), який працює у сфері медіа та культурної дипломатії. Цього року захід пройде за підтримки Українського культурного фонду.
ВІДЕО: Фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2017
Ми безмежно вдячні всім вам - нашим гостям - за те, що розділили це свято з нами! Особливу подяку висловлюємо всім посольствам-учасникам, діаспорам, артистам, майстрам-ремісникам, волонтерам. Без вас це свято не було б таким яскравим і незабутнім. Сьогодні пропонуємо вам барвистий ролик, який знову перенесе вас в атмосферу нашого незабутнього свята.
Багатогранна палітра світу у Києві. OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL вчетверте зібрав гостей та друзів. Частина 2
Переглядаючи тисячі фотографій, що зафіксували яскраві емоції наших гостей, ми знов і знов повертаємося в той день, наповнений яскравими барвами, радісними зустрічами і запальним сміхом. Сьогодні разом з вами хочемо ще раз згадати фестиваль OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2017.
ВІДЕО: OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2016
Готуючи кожен фестиваль команда OUTLOOK намагається зробити його яскравим, захоплюючим та сповненим добра. Для цього вкладаємо в івент частинку своєю душі. Доповнюючись бажанням наших учасників створити неповторне дійство єдності народів і культур, OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL закарбовується у пам’яті гостей надовго. Ось і зараз, даруючи вам цей відеоролик, ми хочемо щоб хоч на декілька хвилин ви поринули в атмосферу свята дружби народів, толерантності і можливо навіть почули як зовсім поряд відбивають ритм запальні грузини, зливаються в плавних рухах чарівні гавайки, цілують солодкістю арабські ласощі та вабить ароматом турецька кава.
OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2016. Фоторепортаж. частина 3
Хореографічні па чи традиційні мелодії з перших нот якнайкраще передають колорит і допомагають зануритися у світ інших традицій. Протягом всього фестивалю OUTLOOK World Culture Festival сцену прикрашали найталановитіші артисти й колективи, що створювало атмосферу безперервного мультикультурного свята! А цікаві майстер-класи із гри на африканських барабанах, грузинських танців і багато іншого дало змогу гостям фестивалю самим стати частиною цих культур!
Закрыть
Outlook facebook page