RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Проект OUTLOOK вкотре подарував Києву барвисте свято – показ національних костюмів народів світу Fashion of the Nation

Проект OUTLOOK вкотре подарував Києву барвисте свято – показ національних костюмів народів світу Fashion of the Nation

Автор: 03.03.2017 | OUTLOOK
Шовки й оксамит, стрази і бісер, візерунки й орнаменти злилися у барвистому танці культур на одному подіумі в рамках OUTLOOK SHOW: Fashion of the Nation. За підтримки 22 посольств закордонних держав в Україні івент організували проект OUTLOOK, Інститут міжнародних відносин, Фонд розвитку ІМВ.

OUTLOOK – проект, що працює у сфері дипломатії і медіа, у співпраці із закордонними дипломатичними місіями і профільними організаціями вже третій рік проводить тематичні івенти, одним з яких і стало свято моди і краси Fashion of the Nation. Ініціативу його організації активно підтримало керівництво Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка в особі його директора Валерія Копійки і БО «Фонд розвитку ІМВ».

Вітаючи гостей, керівник проекту Дарія Карякіна наголосила, що цим показом ми демонструємо культурну дипломатію – це міцний союз мистецтва і політики і найважливіша сила у зміцненні міжнародних відносин. Мультикультурна картина світу – різноманітна, і нам дуже хочеться показати її багатогранність, посприяти підтриманню взаємоповаги і дружнього діалогу.

Слово від дипломатичного конкурсу взяв дуаєн – Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні Нурберди Аманмурадов, котрий наголосив на важливості подібних проектів для зближення і встановлення культурних зв’язків між державами, відкритті перспектив для співпраці між представниками молодого покоління.

Надзвичайний і Повноважний Посол Лівану в Україні пані Клод Халіль Аль Хаджал у свою чергу сказала:

«Мені дуже приємно братии участь у сьогоднішньому шоу. Ми завжди підтримуємо яскраві і незабутні ініціативи проекту OUTLOOK. Сьогоднішній показ пов'язаний з національним одягом – одним із найважливіших компонентів надбання кожної країни. Сьогодні є чудовий шанс побачити різноманіття культурних та історичних витоків народів».

Привітання пролунало також і від проректора з науково-педагогічної роботи КНУ ім. Т. Шевченка Петра Беха, котрий зробив комплімент у вигляді звернення 15 мовами світу до присутніх дипломатів із більш як 30 країн. За ступник директора ІМВ з науково-педагогічної роботи, відповідальний за міжнародні зв’язки Ігор Голубій відзначив, що проведення подібних культурно-освітніх заходів важливе і необхідне для майбутніх дипломатів, оскільки багато з них роз’їдуться по світу з дипломатичними місіями, налагоджуючи відносини між країнами і народами.

А голова правління і співзасновник БО «Фонд розвитку ІМВ» Валентина Мазуренко доповнила: Знаковим є те, що свято культури і краси відбувається напередодні весни. Культура і краса – глдавная духовна сила народу, саме навесні три роки тому ми створили Фонд розвитку ІМВ як новий спосіб комунікації з випускниками Інституту. І вони повертаються до нас з новими ініціативами, як сьогодні Дарина Карякіна. Впевнена, що свято культур буде з кожним роком збирати в стінах нашого навчального закладу все більше друзів і принесе чисельні добрі плоди.

Від Генеральної дирекції з обслуговування закордонних представництв слово взяла начальник рекламно-видавничого відділу Інна Андрійчук, відзначивши, що плідна співпраця і партнерство ГДІПу й OUTLOOK у рамках культурно-освітніх проектів протягом багатьох років створює позитивний імідж України в очах міжнародної спільноти.

Офіційна частина показу Fashion of the Nation завершилась перерізанням Надзвичайними і Повноважними послами і Главами дипмісій червоної стрічки і презентацією спеціально виготовленого Вінка дружби зі стрічками в кольорах прапорів країн-учасниць. Це стало символом взаємоповаги і єднання між народами.

Національний наряд – один із традиційних символів культури. Різноманітні кольори, елементи декору і стиль оформлення передають неповторний характер кожної нації. Познайомити українців з особливостями традиційної моди вдалося завдяки підтримці посольств Аргентини, Білорусі, Болгарії, Єгипту, Індії, Індонезії, Іраку, Казахстану, Кореї, Лівану, Малайзії, Молдови, ОАЕ, Пакистану, Румунії, Судану, Таджикистану, Туреччини, Туркменістану, Узбекистану, акредитованих в Україні, і Організації Африканський Союз в Україні, котрі гостинно надали для показу унікальні зразки костюмів, в яких пройшлися подіумом майбутні дипломати – студенти ІМВ.

Українська культура стала ближчою закордонним гостям завдяки вокально-інструментальним партіям і виконанню народних пісень від колективів «Калиновий гай» і «Зернятко». Юні виконавці і їхні старші колеги у барвистих українських костюмах від усієї душі старалися зарядити гостей святковим настроєм і етноколоритом. Також символічно, що стартувало дефіле саме з демонстрації українських старовинних костюмів із Закарпаття, Слобожанщини і Східного Поділля, котрі залюбки надала колекціонер автентичних речей із м. Лубни Олександра Герасимова. Пройшовши перевірку часом, вони не втратили свою цінність і актуальність. Відмінності у кольоровій гамі вишивок, по котрій можна визначити регіон наряду, продемонстрували студентки Маргарита Багно і Дар’я Темченко.

Далі на подіумі з’явилася пара Анна Козина й Арслан Сальников, котрі представили аргентинський наряд, практичне і зручне пончо у кольорах прапора цієї країни і строкату спідницю з блузою, в яких зручно танцювати запальну чакареру.

Понад тридцять видів національних костюмів розрізняють на території Білорусі. Студенти Дар’я Філон і Євген Кстоплотов у зразках із тканими і вишитими елементами декору з Полісся виглядали неперевершено. Між іншим, виготовлення подібних костюмів часто потребує не одного місяця копіткої праці.

Не менш різноманітні і наряди Болгарії. Шопський комплект приміряли Яна Ковальчук і Костянтин Карпухін. Цей костюм ще називають «білодрешний», адже його основна частина виготовлена з білої тканини.

Вдався гостям заходу і невеликий екскурс в Африку. Гвінейські наряди з натуральних тканин, в яких зручно гуляти в такому спекотному кліматі, прийшлися по фігурі Ганні Карлаш і Денисові Безпечному.

Яскравих фарб від сонячного Єгипту додали показу Ганна Бондар і Єлизавета Кушпель, вбравшись в образи «сучасних Клеопатр».

Далі на подіумі царювала Індія. Кольоровий відріз барвистої тканини завдовжки близько п’яти метрів – вишукане сарі – приміряла студентка Аліна Старожук. А компанію їй склав Микита Нікітчин, вбраний в елегантну курту.

Ви коли-небудь чули про корінний народ мінанг-кабау з індонезійського острова Суматра, де панують основи матріархату? Гостям поталанило побачити їх весільні наряди. Приміряти образ наречених випало студентам Анастасії Карякіній і Володимиру Мазепі.

Від Посольства Республіки Ірак на шоу було представлено два чоловічі костюми. Традиційний арабський, що складається з білої довгої сорочки й арафактки, приміряв Владислав Чернишов. А побути в образі курда, вдягнувши брюки сервал, сорочку-стархани і підперезавшись унікальним триметровим паком пштени, вдалося Андрієві Корнійчуку.

Легка сукня косетек, камзол і пишно прикрашена шапка-борик, що становлять основу жіночого казахського одягу, чудово виглядали на Арині Сірій. А Владислав Гладиш, вбраний в очіпок і халат під назвою шапан, впевнено крокував по подіуму.

Камерун часто називають Африкою у мініатюрі через своє природне різноманіття, що стало основою не лише місцевого мистецтва і ремесел, але і втілилося у вигляді яскравих принтів на тканинах. Образи справжніх камерунських красунь приміряли Ганна Маслова й Анастасія Волковинська.

Жінки у Киргизстані традиційно вдягають поверх довгої білої сукні плаття-кафтан під назвою камзур. Після заміжжя голову киргизок прикрашає головний убір елечек. Саме в такому образі продефілювала Руслана Корнілова. А чоловічий комплект, що складається із традиційного халата з повстяними елементами й очіпка, чудово пасував Кирилові Андрощуку.

Вдягнути корейський ханбок, котрий шиють з яскравих однотонних тканин, декорованих золотою фольгою в техніці кім бак, поталанило Наталі Воронецькій і Назару Іванченку.

Ліванські абайя і шарваль ідеально виглядали на Марії Дячук й Олександрі Вашколупі. Особливу увагу публіки привернули головні убори моделей. Тангур – очіпок, котрий раніше був популярним подарунком нареченій від її обранця на весілля, і чоловіча шапочка тарбуш, що досі має велику популярність у країні кедрів.

Баджу курунг і баджу мелаю – саме так називаються комплекти одягу з колоритної Малайзії, котрі продемонстрували гостям чарівні Юлія Філіппова і Микита Бокатов.

Різноманіття фарб – ось що вирізняє костюм Молдови. Улюблені кольори жителів цієї країни – червоний, зелений, синій і білий. Усі ці яскраві тони були представлені в нарядах, котрі приміряли Соломія Яськів і Антон Усатюк.

Традиційно жінки в ОАЕ носять кольорові сукні, поверх яких вдягають напівпрозорі накидки, прикрашені кристалами чи перлинами. Часто за дорожнечею оздоблення і тканини можна визначити достаток чоловіка чи родичів дівчини. На нашому шоу образ східних красунь дістався Анастасії Князевій і Анні Квашук.

Загадковий Пакистан був представлений двома традиційними жіночими костюмами, що складалися з довгого універсального шарфу-дупатта, туніки-курти і шароварів. Особливою родзинкою в одязі Віри Супрун й Анастасії Жаркової стала прикраса на голову мута-путе й усипані каменями сережки.

Дивовижна вишивка, чимось схожа з традиційною українською, на контрастних чорній і білій сукнях – особливість палестинських нарядів. Студентки Ірина Горбач й Аліна Болдирева познайомили гостей з костюмами цієї країни.

Чоловічий образ справжнього румуна складається з полотняної сорочки і білих брюк, обов’язковою його частиною є широкий шерстяний або шкіряний пояс і безрукавка з овечого хутра. А жіночий вирізняється незшитою спідницею на тонкому тканому поясі, розшита сорочка й оксамитовий жилет. Поміряти ці комплекти вдалося Юлії Стан і Максиму Лесику.

Особливо колоритний вигляд мала пара Юлія Возняк і Дмитро Семенець, котрі продемонстрували на подіумі костюми Судану. За традицією заміжня жінка в цій країні носить сукню тоб, котра одночасно покриває і тіло, й голову. Довгий відріз тканини з натурального шовку намотують довкола тіла і перекидають вище.

Дотримуючись традицій, прекрасна стать у Таджикистані носить сукні, сорочки, курти і шаровари вільного крою. Обов’язковим елементом образу є тюбетейка токі-калапуш з рослинним візерунком. Саме в таких продефілювали Катерина Манжар і Софія Біленко.

Яскравими барвами виблискувала на подіумі Туреччина. Жіночий наряд дивовижним головним убором і рясними прикрасами приміряла Ганна Вакарова. А гідну пару їй склав Дмитро Мельниченко.

У Туркменістані жінки у святкові дні не виходять з дому без прикрас, вага яких сягає часом більш ніж 30 кілограмів. Продемонструвала деякі з них випускниця ІМВ Аліса Лісова. А приміряти об’ємну шапку з овчини телпек і традиційний халат вдалося студентові Олександру Бушку.

Нібито із східних казок з’явилися на подіумі моделі, що завершали дефіле, Олександра Панасюк і Дмитро Мурашко. Представляючи костюми Узбекистану, вони подарували можливість гостям шоу на власні очі побачити взірці майстерності знаменитих узбецьких золотошвачок і майстринь у техніці вишивки бусинами.

Широкий резонанс, безліч задоволених гостей, великий інтерес ЗМІ у висвітленні події і приємні слова від представників дипломатичного корпусу і державних закладів, котрі дотепер приходять на адресу нашого проекту, надихають і радують. Це стимул для проведення нових добрих, патріотичних, пізнавальних та об’єднуючих проектів у сфері культурної дипломатії в Україні.

А всім нашим гостям і читачам ми бажаємо, щоб кожному випала можливість познайомитися з неповторними особливостями культури народів під час відвідин наших івентів і ваших подорожей світом!

Організатори заходів (OUTLOOK, ІМВ, БО «Фонд розвитку ІМВ») окремо хочуть відзначити відмінну роботу і висловити вдячність ведучим заходу Галині Тюфановій і Володимиру Бондаруку за створення святкового настрою, начальнику управління Департаменту патрульної поліції у м. Києві сержанту Юрію Зозулі за підтримку правопорядку. Величезне спасибі всім координаторам (особливо Мар’яні Скорук й Ангеліні Карякіній за роботу з моделями) і всім студентам, хто надав допомогу у проведенні івенту!

Вам это будет интересно:
Посол Індонезії в Україні Юдді Кріснанді та гендиректор OUTLOOK Дарія Карякіна провели спецпроєкт FEEL Indonesia
Посольством Республіки Індонезія в Україні та проєктом OUTLOOK 23 грудня 2019 року в творчому просторі "Арт Причал" в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL реалізовано спецпроєкт FEEL Indonesia.
Diplomatic Greetings з Послом Словацької Республіки від проєкту OUTLOOK та ГДІП
На початку грудня 2019 року відбулася чергова зустріч в рамках спільної ініціативи проєкту OUTLOOK і ГДІП - Diplomatic Greetings. Почесним гостем заходу став Надзвичайний та Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін.
В Києві відбудеться захід Feel South Africa від проєкту OUTLOOK та Посольства ПАР в Україні
21 та 22 листопада проєкт OUTLOOK спільно з Посольством Південно-Африканської республіки в Україні реалізовує спецпроєкт FEEL SOUTH AFRICA в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2019.
Посол Томаж Менцін та гендиректор OUTLOOK Дарія Карякіна провели культурний захід FEEL SLOVENIA
У столиці відбувся захід під назвою Feel Slovenia в рамках фестивалю народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2019 і націлений він був на сприяння розвитку двостороннього співробітництва між державами та різносторонньої презентації Словенії в Україні.
Наш перший ювілей: OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2018. Фоторепортаж. Частина 2
Культура кожного народу є унікальною, сповненою загадок, таємниць, традицій, звичаїв, історій. Ми непомірно щасливі, що в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL наша команда створює майданчик для обміну найцікавішим між різними країнами та народами.
Наш перший ювілей: OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2018
Культура кожного народу є унікальною, сповненою загадок, таємниць, традицій, звичаїв, історій. Ми непомірно щасливі, що в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL наша команда створює майданчик для обміну найцікавішим між різними країнами та народами.
У Києві відбудеться п’ятий фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL
27 жовтня з 13:00 до 17:00 в Національному культурно-художньому комплексі «Мистецький Арсенал» (вул. Лаврська 10-12) пройде п’ятий ювілейний фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL, який представить у різних проявах культуру понад 30 країн світу за участі посольств іноземних держав і діаспор. Фестиваль щорічно організовує проект OUTLOOK (theoutlook.com.ua), який працює у сфері медіа та культурної дипломатії. Цього року захід пройде за підтримки Українського культурного фонду.
Багатогранна палітра світу у Києві. OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL вчетверте зібрав гостей та друзів. Частина 2
Переглядаючи тисячі фотографій, що зафіксували яскраві емоції наших гостей, ми знов і знов повертаємося в той день, наповнений яскравими барвами, радісними зустрічами і запальним сміхом. Сьогодні разом з вами хочемо ще раз згадати фестиваль OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2017.
У Києві відбудеться четвертий фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL
7 жовтня з 12:00 до 16:00 в Колонній залі Київської міської ради (вул. Хрещатик, 36) відбудеться четвертий фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL, який представить у різних проявах культуру понад 40 країн світу за участі 30 посольств іноземних держав і діаспор. Фестиваль щорічно організовує проект OUTLOOK, який працює у сфері медіа та культурної дипломатії.
ВІДЕО: Ukrainian Embroidery. Step in Time
OUTLOOK як проект, що працює в сфері культурної дипломатії і прагне відкривати Україну для світу і світ для українців, приєднався до масштабної події, яка проходить в ці дні в Києві - пісенного конкурсу Євробачення 2017. За ініціаитиви Міністерства інформаційної політики України ми провели для іноземних журналістів, які приїхали висвітлювати це грандіозне шоу, показ старовинних і сучасних українських костюмів «Ukrainian Embroidery. Step in Time ». Так само, як і століття тому, в наш час вишивка залишається невід'ємною частиною стилю українців. Орнаменти різняться по регіонах колористикою, але не своєю символікою. Сьогодні ми пропонуємо вам ролик про подію, що продемонструвала тенденції, які не втрачають своєї актуальності з часом ...
«Ukrainian Embroidery. Step in Time». Проект OUTLOOK провів показ стародавніх та сучасних українських костюмів для іноземних журналістів
У травні цього року увага всієї Європи прикута до України, до її серця - Києва. У нашу столицю приїжджають гості, щоб взяти участь і стати свідками грандіозного шоу пісенного конкурсу Eurovision 2017. І ми знову і знову з радістю і посмішкою зустрічаємо почесних гостей. OUTLOOK як проект, що працює в сфері культурної дипломатії і прагне відкривати Україну для світу і світ для українців приєднався до цієї масштабного події.
Ukrainian Embroidery. Step in Time.В рамках Євробачення OUTLOOK познайомить іноземних журналістів з української традиційної модою
1-14 травня в ArtHub ІА «Укрінформ» проходитимуть заходи для іноземних ЗМІ, що відвідають Україну під час проведення пісенного конкурсу Євробачення 2017. ArtHub Укрінформу є однією з офіційних локацій, які будуть задіяні під час проведення пісенного конкурсу, що виступить майданчиком для роботи та спілкування представників іноземних ЗМІ.
ВІДЕО: OUTLOOK SHOW. Fashion of the Nation
Національний наряд один з традиційних символів культури. Різноманітні кольори, елементи декору і стиль оформлення передають неповторний характер кожної нації. Познайомитися з особливостями традиційної моди українцям вдалося завдяки проекту OUTLOOK, Інституту міжнародних відносин, Фонду розвитку ІМО, а також 22-ом посольствам іноземних держав, акредитованим в Україні. Сьогодні пропонуємо вам насолодитися барвистим відео, в якому в одному танці сплелися різні культури, традиції та історія ...
Проект OUTLOOK проведе показ національних костюмів світу за участю іноземних посольств
Проект OUTLOOK, який працює у сфері культурної дипломатії, проведе показ національних костюмів народів світу «OUTLOOK SHOW. Fashion of the Nation». Понад 20 посольств в Україні нададуть для шоу найкращі зразки традиційних костюмів своїх країн.
ЕКСКЛЮЗИВ: Посли 29-ти країн взяли участь у соціальному проекті OUTLOOK до Міжнародного дня толерантності. ВІДЕО
Проект OUTLOOK, зближуючи народи й культури, прагне зробити світ добрішим, а його представників уважнішими один до одного. Ми щиро віримо, що взаємна повага – це ключ до подолання багатьох негараздів, конфліктів і непорозумінь сьогоднішнього світу.
ВІДЕО: OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2016
Готуючи кожен фестиваль команда OUTLOOK намагається зробити його яскравим, захоплюючим та сповненим добра. Для цього вкладаємо в івент частинку своєю душі. Доповнюючись бажанням наших учасників створити неповторне дійство єдності народів і культур, OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL закарбовується у пам’яті гостей надовго. Ось і зараз, даруючи вам цей відеоролик, ми хочемо щоб хоч на декілька хвилин ви поринули в атмосферу свята дружби народів, толерантності і можливо навіть почули як зовсім поряд відбивають ритм запальні грузини, зливаються в плавних рухах чарівні гавайки, цілують солодкістю арабські ласощі та вабить ароматом турецька кава.
OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2016. Фоторепортаж. частина 3
Хореографічні па чи традиційні мелодії з перших нот якнайкраще передають колорит і допомагають зануритися у світ інших традицій. Протягом всього фестивалю OUTLOOK World Culture Festival сцену прикрашали найталановитіші артисти й колективи, що створювало атмосферу безперервного мультикультурного свята! А цікаві майстер-класи із гри на африканських барабанах, грузинських танців і багато іншого дало змогу гостям фестивалю самим стати частиною цих культур!
OUTLOOK утретє подарував столиці України свято дружби й толерантності OUTLOOK WORLD CULTURE
18-го червня Колонна зала КМДА завдяки фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL практично на цілий день перетворилася на міжнародну платформу, навіть на такий собі масштабний транспортний вузол, де легко можна було обмінятися квитками з представниками інших країн і негайно вирушити досліджувати їхню батьківщину.
У Києві пройде третій фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL
18 червня з 12.00 - 19.00 в Колонній залі Київської міської державної адміністрації (вул.Хрещатик, 36) відбудеться третій щорічний фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL.
OUTLOOK став фіналістом міжнародної премії ADAMI Media Prize 2015
10 грудня в грузинській столиці Тбілісі пройшла церемонія нагородження першої Міжнародної премії в галузі культурного розмаїття в Східній Європі ADAMI Media Prize. Інтернет-видання про світ theoutlook.com.ua потрапило до трійки кращих веб-сайтів, які висвітлюють питання культурного різноманіття в регіоні.
Закрыть
Outlook facebook page