RU  UK  EN
Статьи  >  Перегони в пустелі Finke Австралія

Перегони в пустелі Finke Австралія

7 червня в австралійській пустелі Фінке проходять перегони, які є одними з найбільш видовищних, але в той же час найсерйознішим випробуванням для водіїв і техніки.

Маршрут ралі прокладений через одну з найстаріших річок під назвою Фінке.

У заїзді беруть участь мотоцикли, квадромобілі, а також баггі, які відправляються в два етапи: перший - з Еліс-Спрінгс в бік табору учасників, розташованого в пустелі Апутула, другий - це зворотний шлях.


Велика частина шляху - це звичайна дорога, яку в місті перекривають, щоб не заважати учасникам, що розвиває швидкість до 170 км/ч.

Гонки були визнані одними з найнебезпечніших у світі. У пустелі все ускладнює непереносна спека і пісок, який постійно заносить машини.

Змагання триватиме до 10 червня.


Вам это будет интересно:
Всесвітній день черепахи
23 травня за ініціативою Американського товариства порятунку черепах відзначається Всесвітній день, присвячений цій тварині, що символізує мудрість і довголіття.
Опубліковано перший прототип атласу
20 травня 1570 року було опубліковано перший прототип географічного атласу, розроблений південноірландським картографом Абрахамом Ортеліусом.
Скачки на Кубок Мельбурна
Це найвідоміший захід Австралії. Кінні перегони, відомі як «стрибки, які зупиняють націю», і ставки на яких робить майже кожен австралієць.
Всесвітній день чоловіків
В першу суботу листопада за традицією відзначають Всесвітній день чоловіків. Це свято було проголошено з легкої руки Михайла Горбачова.
Всесвітній день заощаджень
Сьогодні, 31 жовтня відзначається всесвітній день заощаджень або День економії.
День вомбата в Австралії
День вомбата - це неофіційне свято, що відзначається в Австралії щорічно 22 жовтня. Вперше його святкували в 2005 році.
Фестиваль Міжнародних Мистецтв в Мельбурні
Фестиваль в Мельбурні є одним з провідних заходів, присвячених мистецтву в Австралії, що представляють унікальні міжнародні події в області танцю, театру, музики й образотворчого мистецтва протягом 17 днів в жовтні кожного року. Цьогорічне святкування відбувається з 5 по 22 жовтня.
В Австралії туристи заселяються до апартаментів з піску
У місті Голд-Кост розташованому на березі Тихого океану вперше в світі побудований хостел з піску.
Кращий ресторан світу відкрив філію в Австралії
Вечеря в відкритому 26 січня в Сіднеї філії датського ресторану Noma, неодноразово визнаного кращим у світі, обійшовся першим гостям закладу в 485 доларів (без урахування вартості напоїв), повідомляє The Daily Mail.
Всесвітній день серця
З ініціативи Всесвітньої федерації серця і підтримки ВООЗ, а також ЮНЕСКО святкується щорічно 29 вересня Всесвітній день серця. Вперше цей день відзначили у 2000 році.
Всесвітній день вітру
Сьогодні, 15 червня, відзначається Всесвітній день вітру.
Міжнародний день друзів
9 червня відзначається Міжнародний день друзів.
День народження Королеви в Австралії
9 червня в Австралії відзначають день народження королеви Великобританії Єлизавети ІІ.
День Мабо в Австралії
3 червня аборигени Австралії шанують пам'ять борця за їхні права і національного героя Едді Мабо, який домігся від влади країни визнання, що корінне населення має права на землю на материку.
День заснування Австралії
2 червня в найбільшому штаті Австралії святкують державне свято - День заснування.
109-річний австралієць рік в'язав светри для пінгвінів
Найстаріший австралієць - 109 річний Альфред Дейт - проводить свій час за в'язанням светрів для пінгвінів. Як пише The Telegraph, трикотажні вироби знадобилися Фонду допомоги пінгвінам на острові Філліп.
Австралія вперше візьме участь у «Євробаченні»
Австралія вперше візьме участь у музичному конкурсі «Євробачення», який пройде у Відні з 19 по 23 травня 2015 року.
Фольклорний фестиваль в Вудфорді
Вудфорд - це звичайнісінький містечко, розташоване на північ від Брісбена, за Сонячним Берегом, і примітне тільки красивими сільськими околицями. Однак у будь-якого австралійця, особливо молодше 40 років, слово «Вудфорд» обов'язково викличе асоціації з фольклорним фестивалем, що проходить там щорічно в середині літа (шість днів перед Новим роком).
В Австралії семирічна дівчинка виявила останки динозавра
Амбер Вілсон з Австралії випадково виявила останки вимерлого 100 мільйонів років тому іхтіозавра - далекого "родича" добре знайомих людині дельфінів.
Всесвітній день пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій
В жовтні 2005 року, згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, третю неділю листопада оголошено Всесвітнім днем пам'яті жертв дорожньо-транспортних аварій.
Закрыть
Outlook facebook page