RU  UK  EN
Статьи  >  У Бразилії плем'я індіанців вперше вийшло на зв'язок з цивілізацією

У Бразилії плем'я індіанців вперше вийшло на зв'язок з цивілізацією

Автор: 31.07.2014 | традиції, світ, Бразилія
Група індіанців, що ніколи раніше не вступала в контакт з представниками цивілізації, вийшла з ізоляції та поспілкувалася з людьми із зовнішнього світу, повідомляє національний індіанський фонд Бразилії.

Контакт стався на берегах річки Енвіра в бразильському штаті Акрі поблизу кордону з Перу. До гостей з джунглів вийшов теж індіанець з племені ашанінка, який, проте, давно знайомий з цивілізацією.

З одягу на ньому були лише плавки, а в руках він ніс дві зв'язки бананів, які вручив індіанцям, не знайомим із цивілізацією. Ті в свою чергу прийняли дар, хоча поводилися насторожено.

За даними телеканалу Globo, вчені вважають, що індіанці, які вийшли з джунглів  відносяться до паноанской мовної групи. Швидше за все, індіанці були змушені перетнути кордон Перу і Бразилії у зв'язку з діями нелегальних лісорубів і загонів наркомафії, господарюючих на їхніх рідних землях.

Райони бразильської Амазонії є притулком для найбільшого на землі числа племен, що живуть окремо від цивілізації. За підрахунками бразильської сторони, таких груп може бути близько 80.

Вам это будет интересно:
Європейський день сусідів
В 2000 році в Парижі було прийнято рішення про введення в Європі нового свята – Дня сусідів.
Всесвітній день черепахи
23 травня за ініціативою Американського товариства порятунку черепах відзначається Всесвітній день, присвячений цій тварині, що символізує мудрість і довголіття.
Опубліковано перший прототип атласу
20 травня 1570 року було опубліковано перший прототип географічного атласу, розроблений південноірландським картографом Абрахамом Ортеліусом.
День відкриття Бразилії
22 квітня 1500 року португальський мореплавець Педру Алваріш Кабрал відкрив Бразилію - найбільшу державу Південної Америки.
У найбільшому аеропорту Бразилії з літака Lufthansa за шість хвилин вкрали $ 5 млн
У бразильському місті Сан-Паоло в вантажному терміналі аеропорту Віракопус невідомі винесли з вантажного літака авіакомпанії Lufthansa $ 5 мільйонів готівкою за 6 хвилин.
Китай святкує Новий рік
Китайці живуть за місячно-сонячним календарем, який відрізняється від нашого. Рік Собаки і стихія Землі набирає чинності 16 лютого 2018 року.
День кандзі в Японії
Щороку 12 грудня в Японії відзначається День кандзі, або День ієрогліфів. У цей день оголошують так званий «кандзі року», який жителі Японії обирають голосуванням.
День арабської мови
День арабскої мови відзначається з 2010 року. Тоді напередодні Міжнародного дня рідної мови департамент ООН зі зв'язків з громадськістю запропонував заснувати власне свято для кожного з шести офіційних мов організації.
Всесвітній день чоловіків
В першу суботу листопада за традицією відзначають Всесвітній день чоловіків. Це свято було проголошено з легкої руки Михайла Горбачова.
День поминання всіх покійних
Традиційно 2 листопада, слідом за Днем всіх святих, католицька церква відзначає День поминання всіх покійних вірних. На відміну від Дня всіх святих, це, перш за все, поминання померлих рідних і близьких.
Всесвітній день заощаджень
Сьогодні, 31 жовтня відзначається всесвітній день заощаджень або День економії.
В Запорожжі відсвяткували День арабської мови
У п’ятницю, 18 грудня о 14:00, у ресторані готелю «Intourist» пройшов тематичний захід, присвячений Дню арабської мови.
У Бразилії пройшли перші Всесвітні ігри корінних народів
У Бразилії завершилися Всесвітні ігри корінних народів. Цього року змагання проходило вперше.
Іспанських школярів навчатимуть кориді
Міністерство освіти Іспанії запропонувало ввести в школах вивчення кориди як факультативного заняття.
Всесвітній день серця
З ініціативи Всесвітньої федерації серця і підтримки ВООЗ, а також ЮНЕСКО святкується щорічно 29 вересня Всесвітній день серця. Вперше цей день відзначили у 2000 році.
У Сан-Паулу на футбольному стадіоні одружилися 400 пар
У бразильському Сан-Паулу на місцевому футбольному стадіоні пройшло весілля для бідних. У церемонії одруження взяли участь майже 400 пар.
Свято португальської кориди
4 серпня відзначають День народження португальської кориди.
Славне 12 серпня в Шотландії
Дата 12 серпня - одна з найпрестижніших і дорогих подій у житті спортивних ентузіастів сільської місцевості. Оскільки в цей день відкривається сезон полювання на шотландську куріпку.
О-бон. Поминання покійних у Японії
З 9 по 17 серпня в Японії проходить одне з найважливіших будистських свят О-бон, присвячене поминанню покійних.
Ці Сі - свято закоханих у Китаї
Свято Ци Сі - одне з найромантичніших традиційних китайських свят. Воно відзначається ввечері 7-го дня 7-го місяця за традиційним Місячним календарем.
Закрыть
Outlook facebook page