RU  UK  EN
Статьи  >  Іспанських школярів навчатимуть кориді

Іспанських школярів навчатимуть кориді

Автор: 22.10.2015 | традиції, Іспанія
Міністерство освіти Іспанії запропонувало ввести в школах вивчення кориди як факультативного заняття.

Вперше корида, а також інші предмети, пов'язані з даним дійством, будуть доступні учням у віці від 16 років і старше, які після закінчення обов'язкової програми приступають до професійного навчання.

Даний крок, як очікується, стане кінцевою спробою захистити цю форму бою биків, розпочатої іспанським консервативним урядом перед грудневими виборами.

Закінчили курси кориди студенти отримають сертифікат професійної освіти з курсу «Тавромахия - бій биків - та допоміжні види діяльності».

Дворічні курси будуть пропонуватися в середніх школах, де іспанські юнаки та дівчата навчаються з 16 до 18 років, по всій країні.

Як пише британська The Telegraph, протистояння чинної влади і регіонів у питанні кориди набирає нових обертів. Валенсія і Балеарські острови незабаром приєднаються до Каталонії і Канарських островів в плані введення заборони на проведення боїв биків на законодавчому рівні.

Враховуючи протистояння лівої коаліції в даному питанні, уряд країни підкреслює, що законопроект міністерства освіти по включенню кориди в державну освітню систему є логічним розширенням важливості видовища для іспанського суспільства і заперечує будь-яку політичну підоснову даної міри.

Вам это будет интересно:
Європейський день сусідів
В 2000 році в Парижі було прийнято рішення про введення в Європі нового свята – Дня сусідів.
Сарагоса перетворилася в галерею під відкритим небом
Сьогодні можна з упевненістю сказати, що Сарагоса задає тон міському мистецтву і сучасній культурі в Іспанії.
Китай святкує Новий рік
Китайці живуть за місячно-сонячним календарем, який відрізняється від нашого. Рік Собаки і стихія Землі набирає чинності 16 лютого 2018 року.
На Балеарських островах заборонять пластик
Влада Балеарского архіпелагу в Іспанії (куди входять Майорка, Менорка і Ібіца) планують позбутися від пластикового сміття до 2020 року.
В Іспанії відкриється музей пива
У 2019 році в Севільї відкриється музей пива, який займе одне з двох будівель фабрики CRUZCAMPO.
День кандзі в Японії
Щороку 12 грудня в Японії відзначається День кандзі, або День ієрогліфів. У цей день оголошують так званий «кандзі року», який жителі Японії обирають голосуванням.
День арабської мови
День арабскої мови відзначається з 2010 року. Тоді напередодні Міжнародного дня рідної мови департамент ООН зі зв'язків з громадськістю запропонував заснувати власне свято для кожного з шести офіційних мов організації.
День поминання всіх покійних
Традиційно 2 листопада, слідом за Днем всіх святих, католицька церква відзначає День поминання всіх покійних вірних. На відміну від Дня всіх святих, це, перш за все, поминання померлих рідних і близьких.
День іспанської мови
День іспанської мови, що відзначається сьогодні, потрапив до календаря міжнародних дат з ініціативи департаменту Організації об'єднаних націй зі зв'язків з громадськістю. У 2010 році цей підрозділ виступив із пропозицією заснувати свята для кожної з шести офіційних мов ООН.
Наступного тижня в Україні стартує Тиждень іспанського кіно
Наприкінці березня у п’ятьох містах України стартує Тиждень іспанського кіно «CINEFIESTA».
Свято зустрічі весни Фальяс в Іспанії
Фальяс - свято весни, який щорічно проводиться з 15 по 19 березня в іспанській провінції Валенсія. Його назва походить від латинського fax, що в перекладі означає «факел». Як і всі національні торжества, фестиваль Фальяс іспанці відзначають на широку ногу.
В Запорожжі відсвяткували День арабської мови
У п’ятницю, 18 грудня о 14:00, у ресторані готелю «Intourist» пройшов тематичний захід, присвячений Дню арабської мови.
Найкрасивіша у світі лавка знаходиться в Іспанії
Сама по собі лавка - звичайна, але місце, де вона стоїть дивовижне. І це створює неймовірно магічну атмосферу - на скелястому морському узбережжі Лойба (Ла Корунья-), звідки нам відкривається пишність синьою безодні.
Створено найдорожчі у світі парфуми
Іспанський нішевий парфумерний бренд Cuarzo The Circle представив найдорожче парфумерне творіння в світі.
Творіння Гауді стане музеєм
Барвистий будинок Вісенс в Барселоні в 2016 році стане музеєм.
На честь Сервантеса назвуть зірку
Деякі знаменитості можуть похвалитися своєю власною зіркою на Голлівудській алеї слави. Іспанці ж придумали щось більш грандіозне для своєї літературної зірки.
Свято португальської кориди
4 серпня відзначають День народження португальської кориди.
Славне 12 серпня в Шотландії
Дата 12 серпня - одна з найпрестижніших і дорогих подій у житті спортивних ентузіастів сільської місцевості. Оскільки в цей день відкривається сезон полювання на шотландську куріпку.
О-бон. Поминання покійних у Японії
З 9 по 17 серпня в Японії проходить одне з найважливіших будистських свят О-бон, присвячене поминанню покійних.
Ці Сі - свято закоханих у Китаї
Свято Ци Сі - одне з найромантичніших традиційних китайських свят. Воно відзначається ввечері 7-го дня 7-го місяця за традиційним Місячним календарем.
Закрыть
Outlook facebook page