RU  UK  EN
Статьи  >  В Запорожжі відсвяткували День арабської мови

В Запорожжі відсвяткували День арабської мови

У п’ятницю, 18 грудня о 14:00, у ресторані готелю «Intourist» пройшов тематичний захід, присвячений Дню арабської мови.

Для Дня арабської мови в міжнародному календарі була обрана дата 18 грудня. Україна – багатомовна країна і святкуючи День арабської мови ми зміцнюємо міжкультурний діалог. Важливо й те, що на нашій рідній Українській землі ми висловлюємо повагу й шану до арабської мови, культури та традицій.

Цього року у Запоріжжі організатор свята «Дня арабської мови» був Науфаль Хамдані презилент Арабського центру м. Запоріжжя. На свято було запрошено багато цікавих та поважних людей, це і представники різних організацій в Україні, представники із Східних країн, студенти котрі цікавляться цією мовою та арабською культурою загалом, танцювальні колективи та музичні виконавці. Святкування «Дня арабської мови» у Запоріжжі пройшло у вигляді прес-конференції. 

Під час конференції Андрій Бузаров політолог-міжнародник і публіцист, сказав цікаві слова, щоб охарактеризувати арабську мову та довести те, що вона не така важка як здається: «Всі мови у світі важка, але у арабській я виділю три моменти, котрі пугають людей перед тим, як почати вивчати цю мові. Перше – це графіка написання. Друге – вимова. І третій – відлякування літературної мови та діалектного. Але якщо ти все ж таки вирішив вивчити цю мову, то ці трудності подолаєш через перші пів року навчання». «Вивчення арабської мови вкрай важливе для того щоб, зрозуміти насправді, яка ситуація в Східних країнах. Тому, що кожен з нас розуміє те, що перекладаються на російську у новинах відрізняється від реалії», – наголосив асистент кафедри онкології Запорізького Медичного Університету та нейрохірург Малицький Арсеній.

Яскрава палітра багатонаціональної культури нашого краю. Спільно в мирі і злагоді живуть представники різних народів і це є одним з найголовніших надбань – це ще один крок до єднання різних народів у межах цілісної Європейської української родини. Дуже приємно, що зі святом арабської мови вітали творчі колективи різних національно-культурних товариств Запорізького краю. Після виступів на конференції почався святковий концерт на якому були представлені танці арабського та татарського народів, пісні англійською та українською мовами. Після урочистої частини віх запросили до спільного фото та на «Кофе брейк». Під час якого всі ділилися враженнями від насиченого та цікавого дня.

Вам это будет интересно:
Європейський день сусідів
В 2000 році в Парижі було прийнято рішення про введення в Європі нового свята – Дня сусідів.
Збірна України завоювала повний комплект медалей чемпіонату Європи з карате
Золото і срібло на рахунку жіночої частини команди, бронза у представника чоловічої збірної.
Річниця Чорнобильської катастрофи
26 квітня 1986 року в українському місті Прип'ять сталася найстрашніша техногенна катастрофа в історії.
Atlasjet Ukraine скасовує всі регулярні рейси
Авіакомпанія Atlasjet Ukraine повідомила, що скасовує всі регулярні рейси з 24 квітня 2018 року.
Тепер офіційно: Ryanair відкриває маршрути з України
В Борисполі пройшла прес-конференція, на якій глава Ryanair Майкл О'Лірі підтвердив факт відкриття 15 маршрутів з України: десяти з Києва і п'яти зі Львова.
Нацбанк затвердив правила округлення суми у чеку при готівкових розрахунках
Національний банк України затвердив правила округлення суми готівкових розрахунків у чеку, які діятимуть з 1 липня 2018 роки після припинення додаткового карбування в готівковий обіг монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок.
У Нацбанку назвали дату, коли паперові гривні замінять на монети
В Україні з 27 квітня 2018 року введуть в обіг нові монети номіналом в 1 і 2 гривні, а 5 і 10 гривень з'являться в обігу в 2019-2020 роках.
НБУ замінить на монети купюри номіналом 1, 2, 5 і 10 грн
У Нацбанку України повідомили, що 14 березня презентують нові монети номінальною вартістю 1, 2, 5 і 10 грн.
Стало відомо, хто поїде на Євробачення 2018 від України
Переможцем національного відбору став MELOVIN. Саме він з піснею Under The Ladder представлятиме Україну в Лісабоні на пісенному конкурсі Євробачення 2018.
Китай святкує Новий рік
Китайці живуть за місячно-сонячним календарем, який відрізняється від нашого. Рік Собаки і стихія Землі набирає чинності 16 лютого 2018 року.
День кандзі в Японії
Щороку 12 грудня в Японії відзначається День кандзі, або День ієрогліфів. У цей день оголошують так званий «кандзі року», який жителі Японії обирають голосуванням.
День арабської мови
День арабскої мови відзначається з 2010 року. Тоді напередодні Міжнародного дня рідної мови департамент ООН зі зв'язків з громадськістю запропонував заснувати власне свято для кожного з шести офіційних мов організації.
День поминання всіх покійних
Традиційно 2 листопада, слідом за Днем всіх святих, католицька церква відзначає День поминання всіх покійних вірних. На відміну від Дня всіх святих, це, перш за все, поминання померлих рідних і близьких.
Святослав Вакарчук прочитає лекції у Стенфордському університеті
Творчу відпустку фронтмен гурту«Океан Ельзи» Святослав Вакарчук проведе в престижному вузі США.
Паралімпійська футбольна збірна України виборола світове чемпіонство
Фінал Чемпіонату світу з футболу в Аргентині завершився перемогою української команди над іранською з рахунком 1:0.
В Одесі готуються до Міжнародного літературного фестивалю
З 28 вересня по 3 жовтня втретє відбудеться захід , в якому приймуть участь 50 авторів з 20 країн світу, серед яких: Бахтияр Алі, Соня Бек , Анна Вайденхольцер, Петер Вебер, Симон ван дер Гест, Сергій Жадан та багато інших.
Орландо Блум відвідав Слов'янськ
Голлівудський актор, посол доброї волі UNICEF Орландо Блум відвідав школу міста Слов'янськ.
В музеї Тараса Шевченка відбудеться прем’єра польского фільму «Брати»
26 квітня о 18:00 у Національному музеї Тараса Шевченка за ініціативою галереї «КалитаАртКлуб» відбудеться київська прем’єра документального фільму «Брати» польського режисера Войцеха Староня.
Данія й Ісландія спростили процедуру оформлення віз для українців
Данія й Ісландія спростили з 1 грудня процедуру оформлення шенгенських віз для громадян України, повідомив у Twitter міністр закордонних справ Павло Клімкін.
Дослідження: В Україні низький рівень прийняття найбільш вразливих дітей
Lелегація ЄС в Україні у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Національною Асамблеєю інвалідів України (НАІУ) представили проект «#ThisAbility», спрямований на вирішення питань соціальної інклюзії в Україні
Закрыть
Outlook facebook page