RU  UK  EN
Статьи  >  Дослідження: В Україні низький рівень прийняття найбільш вразливих дітей

Дослідження: В Україні низький рівень прийняття найбільш вразливих дітей

Автор: 25.11.2015 | Україна, суспільство
Lелегація ЄС в Україні у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Національною Асамблеєю інвалідів України (НАІУ) представили проект «#ThisAbility», спрямований на вирішення питань соціальної інклюзії в Україні

За результатами нещодавнього національного дослідження ставлення суспільства до дітей із уразливих груп, кожна друга людина вважає, що українське суспільство толерантно ставиться до дітей з інвалідністю. Толерантність до дітей, що живуть із ВІЛ, або безпритульних дітей оцінюється в 30%. Рівень готовності суспільства прийняти в своє близьке оточення дітей із уразливих груп вкрай низький: лише 13% по відношенню до дітей з інвалідністю, 10% – до дітей, позбавлених батьківського піклування, 8% – до безпритульних дітей, 3% – до дітей, що живуть із ВІЛ. За даними дослідження, одна третя респондентів вважає, що у сім'ї дитина з інвалідністю не може отримати достатній догляд, тому їй буде краще в спеціалізованому дитячому будинку.

«Багато сімей з дітьми з інвалідністю стикаються з труднощами в забезпеченні належного догляду за дітьми через відсутність необхідних послуг та підтримки. Коли система соціального захисту не працює, діти часто втрачають свої сім’ї. Тому важливо, щоб громади та уряд вживали заходи для розвитку в Україні інклюзивного середовища для найбільш вразливих дітей», – зазначила Джованна Барберіс, голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Щоб запобігти розпаду сімей та сегрегації, важливо розвивати соціальну інклюзію, де вразливі сім'ї зможуть отримати необхідну підтримку та допомогу. Комунікаційна кампанія «#ThisAbility: Бачити спершу Дитину, потім інвалідність» спрямована на підвищення рівня прийняття та толерантності до дітей з інвалідністю. Вона має на меті показати, що всі діти, навіть найбільш уразливі, повинні та мають змогу бути невід’ємною частиною життя своїх громад.

«Ми тісно співпрацюємо із міжнародними організаціями і зокрема з ЮНІСЕФ задля того, щоб подолати всі форми дискримінації і насильства щодо дітей в усьому світі. Завдяки нашому спільному проекту ми намагаємось допомогти українським органам влади на всіх рівнях розробити та реалізувати політику рівних можливостей без дискримінації для дітей з інвалідністю», - відзначила Хуана Мера-Кабелло, Голова Сектору економічного співробітництва Делегації Соціального і Регіонального Розвитку Європейського Союзу до України.

«Сьогодні однією з причин проблемності забезпечення прав дітей з інвалідністю є не лише критичність і недосконалість державної політики, а і саме суспільство. Рівень толерантності соціуму до дітей з особливостями суттєво відстає від європейського цивілізованого сприйняття таких дітей. На мою думку, кожна дитина з інвалідністю має бути інтегрованою у дитячий колектив і забезпеченою рівними правами та можливостями», – зазначив у своєму виступі Валерій Сушкевич, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, голова Національної Асамблеї інвалідів України.

В рамках проекту було проведено конкурс на встановлення інклюзивних майданчиків, та отримано більше 200 заяв від різних громад з усієї України. У результаті 4 переможці конкурсу, а саме Львівський Центральний парк ім. Б. Хмельницького; Бердичівська міська рада (Житомирська область); Красноармійська міська рада (Донецька область); Перебиковецька сільська рада (Чернівецька область), найближчим часом обладнають інклюзивні дитячі майданчики за підтримки ЮНІСЕФ та ЄС.

«Перш за все, діти з інвалідністю – хороші друзі, старанні учні, цілеспрямовані таланти, і лише потім йде їхня інвалідність. Якщо наше суспільство навчиться сприймати дітей з інвалідністю через таку призму, це вже буде великою перемогою кожного, хто воліє жити в рівноправному та справедливому світі!», – зазначила Наталія Скрипка, виконавчий директор Національної Асамблеї інвалідів України.

Вам это будет интересно:
Збірна України завоювала повний комплект медалей чемпіонату Європи з карате
Золото і срібло на рахунку жіночої частини команди, бронза у представника чоловічої збірної.
Річниця Чорнобильської катастрофи
26 квітня 1986 року в українському місті Прип'ять сталася найстрашніша техногенна катастрофа в історії.
Міжнародний день ромів
Сьогодні роми всього світу святкують своє національне свято - День циган.
Atlasjet Ukraine скасовує всі регулярні рейси
Авіакомпанія Atlasjet Ukraine повідомила, що скасовує всі регулярні рейси з 24 квітня 2018 року.
Всесвітній день вечірок
Всесвітній день вечірок відзначається щорічно 3 квітня як синхронізоване глобальне масове святкування, присвячене поліпшенню світу і активного створення бажаної реальності.
Тепер офіційно: Ryanair відкриває маршрути з України
В Борисполі пройшла прес-конференція, на якій глава Ryanair Майкл О'Лірі підтвердив факт відкриття 15 маршрутів з України: десяти з Києва і п'яти зі Львова.
Нацбанк затвердив правила округлення суми у чеку при готівкових розрахунках
Національний банк України затвердив правила округлення суми готівкових розрахунків у чеку, які діятимуть з 1 липня 2018 роки після припинення додаткового карбування в готівковий обіг монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок.
У Нацбанку назвали дату, коли паперові гривні замінять на монети
В Україні з 27 квітня 2018 року введуть в обіг нові монети номіналом в 1 і 2 гривні, а 5 і 10 гривень з'являться в обігу в 2019-2020 роках.
НБУ замінить на монети купюри номіналом 1, 2, 5 і 10 грн
У Нацбанку України повідомили, що 14 березня презентують нові монети номінальною вартістю 1, 2, 5 і 10 грн.
Стало відомо, хто поїде на Євробачення 2018 від України
Переможцем національного відбору став MELOVIN. Саме він з піснею Under The Ladder представлятиме Україну в Лісабоні на пісенному конкурсі Євробачення 2018.
Всесвітній день хіджабу
сесвітній день хіджабу - щорічна кампанія, спрямована на розвиток релігійної толерантності і розуміння. День був заснований в 2013 році жителькою Нью-Йорка Назмі Хан і відзначається щорічно 1 лютого.
ООН назвала кількість мігрантів у світі
Організація об'єднаних націй нарахувала в світі 258 млн мігрантів. Дані були опубліковані у всесвітній день мігрантів.
Визначено кращих знавців англійської мови в світі
Жителі Нідералндів визнані кращими знавцями англійської мови серед не-носіїв.
День поминання всіх покійних
Традиційно 2 листопада, слідом за Днем всіх святих, католицька церква відзначає День поминання всіх покійних вірних. На відміну від Дня всіх святих, це, перш за все, поминання померлих рідних і близьких.
Міжнародний день білої тростини
Міжнародне співтовариство позначило на календарях чимало знаменних і пам'ятних дат. У їх числі - Міжнародний день білої тростини. Це - не свято. Це - своєрідний знак біди, що нагадує суспільству про існування поруч людей з обмеженими фізичними можливостями, про допомогу і про солідарність.
Міжнародний день дівчаток
11 жовтня відзначається Міжнародний день дівчаток. Цю дату проголосила Генеральна Асамблея ООН на знак визнання прав дівчаток і унікальних проблем, з якими їм доводиться стикатися у всьому світі. Вперше день дівчаток відзначався в 2012 році і був присвячений актуальній для багатьох країн світу проблемі - дитячим шлюбам.
Всесвітній день психічного здоров'я
Всесвітній день психічного здоров'я відзначається в світі з 1992 року з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров'я, з метою підвищення інформованості населення щодо проблем психічного здоров'я і способів його зміцнення, а також профілактики і лікування психічних розладів.
Всесвітній день житла
Щорічно в перший понеділок жовтня в системі міжнародних днів ООН відзначається Всесвітній день Хабітат (інший варіант назви українською - Всесвітній день житла). Він був заснований Генеральною Асамблеєю ООН в 1985 році і відзначається щороку починаючи з 1986 року.
Святослав Вакарчук прочитає лекції у Стенфордському університеті
Творчу відпустку фронтмен гурту«Океан Ельзи» Святослав Вакарчук проведе в престижному вузі США.
Паралімпійська футбольна збірна України виборола світове чемпіонство
Фінал Чемпіонату світу з футболу в Аргентині завершився перемогою української команди над іранською з рахунком 1:0.
Закрыть
Outlook facebook page