RU  UK  EN
Статьи  >  День відкриття Бразилії

День відкриття Бразилії

Автор: 22.04.2018 | Бразилія
22 квітня 1500 року португальський мореплавець Педру Алваріш Кабрал відкрив Бразилію - найбільшу державу Південної Америки.

Кабрал назвав невідому територію Землею Святого Хреста, лише пізніше за нею закріпилася інша назва Terra de Brasil. Вона була пов'язана з виявленням там дерева пау-Бразил - сировини для виготовлення фарб, меблів і музичних інструментів. Саме це стало головним продуктом експорту в Європу. Крім дерева з Бразилії поставляли цукрова тростина, кава і золото.

Майже три з половиною століття Бразилія була територією Португалії, звільнившись від колоніального гніту, країну очолив імператор Педру I. Він проголосив країну республікою і скасував рабство. За свою історію Бразилія пережила три диктаторських режиму. На сьогоднішній день Бразилія президентська республіка, її президент Мішел Темер був обраний на свою посаду в 2016 році.

Бразилія - безсумнівно, країна футболу, кави і пляжів. За свою історію бразильці 5 разів ставали чемпіонами світу з футболу. В останні десятиліття в Бразилії активно налагодилося виробництво телевізійних серіалів, які експортуються в багато країн світу. У Бразилії виробляють кращу в світі каву, але самі бразильці улюбленим напоєм називають какао. Також ця країна є лідером з постачання яблук. Щорічно на початку березня бразильське місто Ріо де Жанейро стає світовим центром танцю і свята, в цей час в місті проходить карнавал. 4 дня безперервних веселощів, костюмованих ходів і самби.

За матеріалами calend.ru

Вам это будет интересно:
У найбільшому аеропорту Бразилії з літака Lufthansa за шість хвилин вкрали $ 5 млн
У бразильському місті Сан-Паоло в вантажному терміналі аеропорту Віракопус невідомі винесли з вантажного літака авіакомпанії Lufthansa $ 5 мільйонів готівкою за 6 хвилин.
У Бразилії пройшли перші Всесвітні ігри корінних народів
У Бразилії завершилися Всесвітні ігри корінних народів. Цього року змагання проходило вперше.
У Сан-Паулу на футбольному стадіоні одружилися 400 пар
У бразильському Сан-Паулу на місцевому футбольному стадіоні пройшло весілля для бідних. У церемонії одруження взяли участь майже 400 пар.
Свято закоханих у Бразилії
У Бразилії день закоханих відзначають не взимку, а сьогодні 12 червня.
Ділма Руссеф переобрана президентом Бразилії
Президентські вибори в Бразилії завершилися перемогою Ділми Руссефф, яка в другому турі отримала 51% голосів виборців.
День незалежності Бразилії
Федеративна Республіка Бразилія відзначає національне свято - День незалежності - 7 вересня. В цей день в 1822 році була проголошена незалежність Бразилії від Португалії.
У Бразилії плем'я індіанців вперше вийшло на зв'язок з цивілізацією
Група індіанців, що ніколи раніше не вступала в контакт з представниками цивілізації, вийшла з ізоляції та поспілкувалася з людьми із зовнішнього світу, повідомляє національний індіанський фонд Бразилії.
Закрыть
Outlook facebook page