RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  «Людина року: енергія оновлення»

«Людина року: енергія оновлення»

Автор: 17.01.2018 | посол, Південна Корея
Визначені володарі міжнародних і спеціальних премій 22-ї загальнонаціональної програми «Людина року – 2017». Посол Кореї в Україні отримає премію в області дипломатії.

Засновані у 2001 році міжнародні і спеціальні премії загальнонаціональної програми «Людина року» завжди носили знакову сутність. Цими престижними нагородами українці віддають данину визнання і щирої вдячності видатним політикам і суспільним діячам міжнародного масштабу, авторитетним дипломатам та меценатам, видатним представникам культури і мистецтва за їх щиру любов до України, за повагу нашої історії і наших традицій, за їх безпосередній внесок в становлення істинно незалежної української держави. З того часу плеяда володарів цих премій поповнилась іменами лідерів європейських держав, провідних зарубіжних дипломатів, відомих меценатів, найяскравіших представників культури і мистецтва. Цей рік не стане виключенням і ми з радістю і гордістю матимемо честь вітати на сцені Національної Опери як щирих прихильників України з представників міжнародної політичної, державної еліти та популярних артистів зарубіжжя, так і яскравих та талановитих українців, що своєю творчістю підносять імідж України на найвищий щабель у масштабах світової культури.

Називаючи імена володарів міжнародних і спеціальних премій 22-ї програми «Людина року – 2017», ми від імені мільйонів українців віддаємо їм найвищу пошану і глибоку повагу. У відповідності до рішення Вищої Академічної Ради загальнонаціональної програми «Людина року» володарями міжнародних і спеціальних премій 22-ї загальнонаціональної програми «Людина року – 2017» визначені:

1. «Міжнародна премія в галузі суспільно-політичної діяльності» - Президент Республіки Мальта Марі-Луїз КОЛЕЙРО-ПРЕКА

Президент Мальти особисто демонструє рішучу позицію підтримки по відношенню до України на найвищому міжнародному рівні щодо євро інтеграційних стремлінь, суверенітету і територіальної цілісності України. Саме Мальтійське головування в Раді ЄС ознаменувалось надзвичайно важливою подією у співпраці Україна - ЄС - вступом в силу рішення про лібералізацію візового режиму для громадян України.

Між Україною та Республікою Мальта розширюється договірно-правова база, поглиблюється співпраця в торгово-економічній та інвестиційній сферах, в транспортній, сільськогосподарській галузях і туризмі. В травні 2017 р. між нашими державами підписані угоди про співпрацю в сферах дипломатії, спорту та освіти, направлені на взаємний обмін досвідом та інформацією у питаннях управління системою освіти, налагодження і розвитку прямої співпраці між вищими учбовими закладами. В жовтні під час офіційного візиту Президента Республіки Мальта Марі-Луїз Колейро Прека в Україну, пройшов Українсько-мальтійський бізнес-форум, де обговорювались питання перспективи і пріоритетних напрямків українсько-мальтійської економічної та інвестиційної співпраці.

Президент Мальти нагороджена Орденом князя Ярослава Мудрого I ст. за визначний особистий внесок у розвиток українсько-мальтійських міждержавних відносин.

2. «Міжнародна премія в галузі дипломатії» - Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в УкраїніЛі Янг-Гу

За безпосереднього сприяння пана Посла активно розвивається співпраця між Україною та Республікою Корея в галузі економіки, наукового та технічного співробітництва, освіти, культури та спорту, в збереженні історичної спадщини.

За останній рік організовано 5 економічних форумів співробітництва Україна – Республіка Корея у Києві та Сеулі. У жовтні 2016р. - Міжурядова комісія з питань торгівлі та економічного співробітництва України та Республіки Корея за участі Заступника Міністра закордонних справ Республіки Корея. Відкрито Корейський освітній центр в Україні. У червні 2017р. пройшов Форум лідерів Кореї та України та Міжурядова комісія з питань наукового та технічного співробітництва. Організовано офіційні візити близько 20 делегацій корейських представників сфери бізнесу, науки, уряду, медіа, культури. Пройшли офіційні візити до Кореї: Депутатської групи міжпарламентських зв’язків України з Республікою Корея, Міністра освіти та науки України, Міністра інфраструктури України, Заступника міністра сільського господарства та продовольства України, Голови Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення та ін.

У липні 2017р. пройшов «Велокараван дружби Україна-Корея» по Україні за участі корейських зірок альпінізму, концерт «Україна, як Корея» за участі корейських зірок поп-культури, ряд заходів, присвячених 25-тій річниці встановлення дипломатичних відносин України та Республіки Корея - Фестивалі традиційної та поп-культури Кореї, концерти корейських традиційних видів мистецтва, виставки.

3. Міжнародна премія за видатний внесок у розвиток культури та мистецтва України -Народна артистка України, солістка Національної Опери України Людмила МОНАСТИРСЬКА

Українська оперна співачка Людмила Монастирська – лауреат міжнародних конкурсів, виступає на кращих оперних сценах світу. Володарка унікального сопрано, солістка Національної опери України, Лауреат Державної премії імені Шевченка.Виконує провідні партії в операх Верді «Аїда», «Бал-Маскарад», «Макбет», «Дон Карлос», «Набукко», Пуччіні «Тоска», «Турандот». Виступала на сцені Метрополітен-опера (Нью-Йорк), «Ла Скала» (Мілан), в Королівському оперному театрі «Ковент-Гарден»(Лондон), на сцені берлінської «Дойче Опер», в Палаці мистецтв Королеви Софії в Валенсії. Вокал Людмили Монастирської — це справжнє національне надбання України.

Її партнери на сцені — такі видатні співаки, як Саймон Кінлісайд, Роберто Аланія, Лео Нуччі, Пласідо Домінго та інші.

8 листопада 2017 року Людмилі Монастирській було присвоєно звання Народної артистки України.

4. Міжнародна премія за укріплення культурних контактів та духовне зближення народів – Народний артист Молдови Іон СУРУЧАНУ (Молдова)

Народний улюбленець, молдавський естрадний співак, його пісні і творчість добре знані в Україні і давно стали частиною і української музичної культури.

Дебютував в 1968 році в якості соліста ансамблю «Норок», згодом був солістом ансамблю «Букурія».

Найвідоміші його пісні «Незабудка», «Нумай еу», «Гуляй, гуляй», «Ностальгія».

Іон Суручану і сьогодні залишається затребуваним артистом і продовжує концертну і гастрольну діяльність.

5. Міжнародна премія в галузі культури та мистецтва – популярні естрадні співачки СестриРОУЗ (США)

Елла та Діна Роуз – популярні американські естрадні співачки українського походження. В США вони заснували музичну групу «Double Delight».
Їх творчість затребувана і популярна в США та Канаді, де вони активно гастролюють. А популярність в Україні та інших країнах СНД сестри Роуз здобули завдяки пісням, написаним у співпраці з композиторами Ігорем Крутим та Ігорем Ніколаєвим.

Найвідоміші їх пісні «Свадебные цветы», «Ты - это я», «Золото любви», «Бродяга», «Ангел мой».

6. Спеціальна премія ім.М.Вороніна «За високий стиль життя» - Народна артистка України, Герой України Ніна МАТВІЄНКО

Ніна Матвієнко - Народна артистка України, Лауреат Державної премії УРСР ім. Т.Г. Шевченка, Герой України.

Життєвий шлях співачки – це взірець діяльності людини, що має непересічний талант, величезний творчий потенціал і щиру українську душу.Незважаючи на те, що більшу частину її репертуару складають народні українські пісні, Ніна Матвієнко популярна не тільки в Україні, але і в багатьох країнах світу. Артистка з успіхом гастролювала в Польщі, Фінляндії, Франції, Чехії, Канаді, Мексиці, США.

Її багатогранна творча натура дозволила реалізуватися і в театрально-режисерській, і в акторській, і в кінематографічній сферах. Ніна Матвієнко має талант створювати самобутні авторські творіння, сповнені української автентичності, добра та справедливості. Вона – «квітка-душа» української пісні та справжня народна улюблениця.

Міжнародні і спеціальні премії за 2017 рік будуть вручені їх володарям під час проведення 22-ї церемонії вручення премії «Людина року – 2017», яка відбудеться 24 березня 2018 року в Національній опері України.

Вам это будет интересно:
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Національний день Бельгії-2021!
21 липня у Києві відбувся дипломатичний прийом з нагоди 190-ї річниці з дня присяги Леопольда Сакскобургського на вірність новій бельгійській конституції і обрання його першим монархом. Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс радо вітав гостей на урочистому заході, серед яких були присутні...
Покладання квітів з нагоди 297-го дня народження Махтумкулі Фрагі
25 травня, напередодні одночасно двох свят - Дня працівників культури та мистецтва та Дня поезії великого сина туркменського народу Махтумкулі Фрагі, у Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану відбулось покладання квітів до пам'ятника національному поету Туркменістану Махтумкулі Фрагі.
Золтан Кіш у Києві. Концерт за підтримки Посольства Угорщини в Україні
24 червня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт Національного академічного духового оркестру України під диригуванням Олексія Вікулова. Солістом став лауреат міжнародних конкурсів, угорський тромбоніст та учасник всесвітньо відомого гурту Mnozil Brass Золтан Кіш.
29-а річниця заснування ГДІПу. Дипломати вітають!
5 червня 2021 року відбулось велике дипломатично-сімейне спортивне свято з нагоди 29-ї річниці заснування Генеральної дирекції у спортивно-дипломатичному клубі ДП «ГДІП», що на Трухановому острові.
В Києві відбувся концерт до Дня Республіки Азербайджан
27 травня у Колонній залі ім.В.Лисенка Національної філармонії України за підтримки Об'єднаної діаспори азербайджанців України з нагоди державного свята - Дня Республіки відбувся концерт Діалог дружби "Україна-Азербайджан". На заході були присутні Надзвичайні та Повноважні Посли Азербайджану, Туркменістану, Куби ...
Нагородження переможців 25-ї ювілейної загальнонаціональної премії «Людина року-2020»
22 травня 2021 року в залі Національної опери України відбулася ХХV ювілейна церемонія нагородження переможців загальнонаціональної програми «Людина року-2020» та володарів міжнародних та спеціальних премій програми.
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Сеулі
Людям, котрі полюбляють усе яскраве та блискуче, буде важко в Сеулі. Якщо ви звикли до того, що ваші очі розбігаються у звичайних крамничках, то, повірте, в південнокорейській столиці у вас запаморочиться голова від побаченого розмаїття. Та якщо у вашому гаманці обмаль грошей, будьте виважені і витратьте їх на найцікавіше.
12 облич Південної Кореї
Колись висловити своє невдоволення грубістю чи скупістю господарів, а то й звернутися до якось божества з нескромним побажанням корейські селяни мали змогу лише в танці, вдягнувши при цьому маску. Зберігаючи свою анонімність, люди розігрували сцени з життя, плакали і сміялись. А наприкінці вистави доля нагороджувала хороших героїв і карала лиходіїв.
Про національного лідера словами Посла Азербайджану Ельміри Ахундової
10 травня з нагоди 98-річчя Гейдара Алієва у Посольстві Азербайджану в Києві відбулась презентація першого тому "Під тягарем влади" тритомного роману-дослідження «Гейдар Алієв. Особистість і епоха» авторства Надзвичайного і Повноважного Посла Азербайджану в Україні, народної письменниці Ельміри Ахундової.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Квітень 2021 року - місяць святкування Великодня західного і східного обрядів, початок Рамадану, а також місяць активної роботи посольств у культурних та політичних напрямах. Добірка таких новин - далі у статті.
Південна Корея: гастрономічні особливості
Дуже гостро, дуже тонко, дуже смачно і дуже міцно – так стисло можна охарактеризувати національну корейську кухню і культуру місцевого алкогольного споживання. Київський спеціаліст-аналітик Анар Рахметов жив і працював у Південній Кореї кілька років, тому зміг розказати про тонкощі національної гастрономії.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Протягом березня акредитовані в Україні посольства брали активну участь у культурному та соціальному житті, адаптованому під сучасні реалії. Тож пропонуємо вашій увазі їх добірку.
Традиції святкування NOWRUZ - розповідає Посол Туркменістану в Україні
Продовжуємо розповідати про традиції святкування Міжнародного дня NOWRUZ, який покликаний зміцнити відносини між державами і популяризувати історико-культурні традиції народів. І з цим нам допомагає Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні Й.В.Тойли Атаєв.
Традиції святкування NOWRUZ - розповідає Посол Ірану в Україні
19 лютого 2010 року на 64-й сесії Генеральної Асамблеї ООН було ухвалено Резолюцію «Міжнародний день NOWRUZ». Відповідно до неї Генеральна Асамблея ООН закликає держави-члени «докладати зусиль для підвищення рівня інформованості щодо NOWRUZ та організовувати щорічні заходи до цього свята». Тому сьогодні OUTLOOK про традиції святкування NOWRUZ...
Дипломатія в умовах карантину. Відбулась церемонія вручення вірчих грамот Президенту України
4 березня Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у новопризначених послів В’єтнаму, Бразилії та Італії. У розмові із Главою держави, заступником керівника Офісу Президента Ігорем Жовквою та Міністром закордонних справ Дмитром Кулебою було визначено пріоритетні напрямки роботи.
Закрыть
Outlook facebook page