RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Посол Угорщини в Україні провів дипломатичний прийом

Посол Угорщини в Україні провів дипломатичний прийом

Автор: 24.10.2017 | Угорщина
З нагоди одразу двох національних свят Угорщини - Дня пам'яті угорського повстання, що відзначають з 23 жовтня 1956 року та Дня проголошення Угорської республіки в 1989 році, в столиці України провели урочисті заходи. Напередодні святкування відбувся дипломатичний прийом у Посольстві Угорщини в Україні.

З привітальною промовою виступив Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень. Дипломат подякував гостям за візит, ознайомив з історією своєї країни та побажав усім приємного вечора.

На заході були присутні очільники дипломатичних місій Пакістану, Японії, Кореї, Бельгії, Болгарії, Сербії, Таджикістану, Казахстану, Узбекистану, Македонії та Франції. 

Почесним гостем прийому став угорський піаніст-віртуоз Дьордь Оравец, що прибув на концерт, присвячений Дню народження композитора Ференса Ліста.

Нагадаємо, що у 1956 році в Угорській народній республіці почалися хвилювання населення, незадоволеного політичними репресіями та неефективною економічною політикою угорського керівництва. В результаті за ініціативою студентів Будапештського політехнічного інституту 23 жовтня 1956 року в столиці була організована масова демонстрація. Протягом дня в ній взяло участь понад 200 тисяч осіб. Придушення повстання лише посилило неприйняття народом існуючого режиму. Другий сплеск громадянської активності припав на кінець 1980-х років. У 1989 році Угорська Народна Республіка припинила своє існування, замість неї була проголошена Республіка Угорщина.

Вам это будет интересно:
Історія однієї вулиці: проспект Андраші в Будапешті
Майже в кожному туристичному путівнику написано, що Будапешт – це східноєвропейський Париж, і сперечатися з цим твердженням не варто, оскільки угорська столиця, так само як і французька, вражає своєю розкішшю, помпезністю і бездоганним смаком. А ще й сам Ейфель разом зі своїм архітектурним бюро додав їй французького шарму.
Якщо у тебе 10 доларів і ти у Будапешті
Ми продовжуємо нашу одну з найбільш практичних і корисних рубрик, присвячену цінам у містах і про те, як можна витратити умовні 10 доларів. Сьогоднішня наша розповідь – про Будапешт, один із найбільш популярних туристичних центрів Європи
Підземний полиск імперії: будапештське метро
Провівши всього годину в польоті, я раптом дізнався, що опинився в місті, де є найстаріше в континентальній Європі метро. І це ще не все, чим примітна будапештська підземка. OUTLOOK вирушає на прогулянку метрополітеном одного з найгарніших міст світу. Спускаємось?
Термальні купальні: Ще одна причина відвідати Будапешт
Через його величну красу і розкіш багато хто називає Будапешт не інакше як «східноєвропейський Париж». У цьому місті, буквально залитому бронзою і гранітом, години прогулянок та екскурсій летять непомітно, нагадуючи про себе тим, як під вечір гудять ноги від втоми. Щоб добре перезарядитися після кількох насичених днів і продовжити своє активне знайомство з угорською столицею.
Гайдусобосло: скупатися в золоті
Місцеві мешканці, певно, знали, що роблять, коли вирішили залити гектари своєї землі водою з дивним кольором і запахом. Сьогодні ж Гайдусобосло купає в «киплячому золоті» мільйони відпочивальників, заробляючи на цьому золото справжнє.
Золтан Кіш у Києві. Концерт за підтримки Посольства Угорщини в Україні
24 червня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт Національного академічного духового оркестру України під диригуванням Олексія Вікулова. Солістом став лауреат міжнародних конкурсів, угорський тромбоніст та учасник всесвітньо відомого гурту Mnozil Brass Золтан Кіш.
Гунгарікуми – часточки Угорщини по всьому світу
Що спільного між футболістом Ференцем Пушкашем, апетитним гуляшем, токайськими винами, вівцями породи Рацка і популярним в Європі озером Балатон? Справа в тому, що все це – гунгарікуми, про які ми говоримо сьогодні в OUTLOOK.
Посольства відзначили Європейський день мов-2020!
Рада Європи спільно з Європейським Союзом оголосила 2001 рік роком Європейських мов, який став дуже успішним у всіх 45 країнах-учасницях. Цього року посольства, акредитовані в Україні, а також їх культурні центри, організували онлайн та офлайн заходи для всіх охочих долучились до розуміння культури через мову.
Посольство Угорщини в Україні відкрило виставку «ЛЕНЕРДЖІ-кращі фото природи»
1 липня за сприяння та участі Спілки фотографів природи Угорщини NaturArt, Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини відбулося урочисте відкриття виставки «ЛЕНЕРДЖІ-кращі фото природи» в Центрі Української Культури та Мистецтва.
За підтримки Посольства Угорщини в Україні в Києві проходять концерти Дьордя Оравца, Андраша Габора Вірага та Ержебет Шевельо.
В Національній філармонії України триває проект «Магія живої музики», в рамках якого за підтримки посольства Угорщини в Україні відбувся концерт «КвінтоФест. Камерні акценти осені» та пройде щорічний концерт-присвята Ференцу Лісту.
Ми там були: Будапешт – андеграундний естетизм та оздоровлення
Креативний копірайтер Маша Гольдман об'їздила мало не півсвіту. Подорожі дівчина може порівняти хіба що з корисним наркотиком. Маша розповідає, що кожна поїздка, навіть найкоротша і недалека, дає їй повне відновлення сил і ніби початок нового життя.
Танцхаз. Посольство Угорщини провело танцювальний майстер-клас
Серед пріоритетних напрямків розвитку співпраці між країнами є культурна взаємодія, розвиток міждержавних зв'язків і проведння публічної та інформаційної політики. Посольство Угорщини в Україні розпочало 2019 рік циклом пізнавальних заходів про угорські фольклорні надбання і повірте нам нам на слово - тут безумовно варто взяти участь хоча б тыльки через його енергетику!
За підтримки посольства Угорщини відбулася презентація угорського вина
У Києві за підтримки посольства Угорщини і особисто Надзвичайного і Повноважного Посла Ерно Кешкеня пройшла презентація - дегустація угорських вин. В рамках заходу представники Угорського Національного торгового дому познайомили українських партнерів з головними винними регіонами країни і кращими винами.
Посол Угорщини провів Урочистий захід на честь Дня угорської культури
Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні пан Ерно Кешкень провів урочистий захід з нагоди святкування Дня угорської культури.
Дьордь Оравець. Інтерв'ю з угорським піаністом, чиї руки підносяться над клавішами
Ось уже сім років поспіль осінній Київ наповнюється звуками чарівливих мелодій і пронизливих етюдів видатного угорського композитора Ференца Ліста. Доброю традицією для Посольства Угорщини стало запрошувати в Україну кращих музикантів і відданих учнів маестро напередодні його Дня народження. У цьому році для виконання легендарних творів Ліста в столицю прибув знаменитий піаніст Дьордь Оравець ... Проекту OUTLOOK пощастило поспілкуватися з іменитим музикантом.
У посольстві Угорщини анонсували творчу осінь
У Києві відбулася прес-конференція за підтримки посольства Угорщини в Україні, присвячена феєрії угорської творчості восени 2017 року. Відкрив зустріч вітальним словом Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень оголошенням програми культурних заходів, запланованих у Києві за підтримки і взаємодії угорських дипломатів та наголосив на важливості спільних проектів наших країн.
Їхні угорські серця. Найвидатніші представники країни
Ви, напевно, знаєте або ж неодмінно чули про те, хто такий Кельвін Кляйн, і що він зробив для світової моди. Але маловідомий той факт, що батьки і бабуся Кельвіна – з Угорщини. Тож сьогодні ми розповідаємо про людей зі справжніми угорськими серцями...
Закрыть
Outlook facebook page