За підтримки посольства Угорщини відбулася презентація угорського вина
Всі гості події змогли продегустувати зразки, спеціально привезені до Києва, а також налагодити співпрацю та обмінятися діловими контактами.
Угорськими експертами було представлено вина з регіонів:
Villany - батьківщина угорського червоного вина. Клімат даного району унікальний з точки зору виноградарства. Виноробне господарство тут було засновано Жігмондом Телекі в 1881 році. Ім'я винороба, що був постачальником імператорського - королівського двору, стало загальновідомим у всій Європі під час епідемії філоксери, завдяки селекції їм підщеп вже протистоять цьому шкіднику. Асортимент продукції грунтується на класичних типах вина, таких як Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc, і лінійки доповнюються двома традиційними винами Kekoporto і Kekfrankos. Продукція складається з молодих, фруктових, а також деяких літніх вин, які витримуються в дерев'яних бочках. Крім марочних вин, все більшою популярністю користується купажне Cuvees.
Egri borvidek природні дані цього винного регіону сприятливі для вирощування білих сортів винограду, але прославило місто Егер і його околиці вино Egri Bikaver, що означає «Бича кров». Воно народжується з союзу множинних червоних сортів.
Винний дім Grof Buttler Boraszati Zrt. заснований в місті Егер в 1997 році. Починаючи з цього часу, вони підкорюють серця винами преміум - класу. Таких як Phantom Cuvee Nagy-Eged, Syrah Nagy-Eged, Egri Bikaver superior Nagy-Eged, Egri Kadarka superior Nagy-Eged, Kekfrankos, Egri Pinot noir superior, GB Egri Bikaver, GB Rose.
Thummerer pince сімейне підприємство, яке займається виноградарством і виноробством з 1984 року. Вони мають у своєму розпорядженні великий вибір винних сортів. Основні з них: Leanka, Chardonnay, Ottonel Muskotaly, Tramini, Zenit, Sauvignon Blanc, Blaufranker, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Blauburger, Kadarka. 80% виноградників займають червоні, 20% білі сорти винограду.
Регіон Soproni borregio вирощують переважно червоні сорти винограду. Розташоване в регіоні підприємство Vinceller-Haz займається виноробством на берегах озера Ферте з 1986 року, як союз сімейних виноробних Молнар, Піллер, Шашд. Основні сорти: Zenit, Zold veltelini, Zweigelt, Kekfrankos. Особливістю є створення вин з зародзиненого винограду. Для молодшого покоління споживачів також виробляють білі і червоні пастеризовані соки під назвою Zoldike і Piri fantazia.
В регіоні Tokaj-Hegyalja виробляються знамениті вина з найвищим по країні вмістом алкоголю, цукру та кислотністю. Головною цінністю господарства Pannnon Tokaj є власні виноградники площею понад 21 га, розташовані в центрі регіону Токай на висоті 180 м. З основних сортів, більшу частину угідь займає тонкошкірі Furmint і солодші ароматні сорти винограду Harslevelu і золотистий Muscat Lunel. Вина створені в сучасному стилі, має хорошу кислотність. Такі як Szamorodni, Forditas, Kesoi Szureteles, Aszuborok, Eszencia витримані в бочках.
Etyek-Buda виноробний регіон, найближчий до Будапешту. Тут виробляються легкі білі вина і виноматеріали для ігристих вин.Господарство Etyeki Kuria Boraszat було засновано на двох гектарах на горі Oreghegy в 1996 році. Вино виготовлене з винограду Піно Нуар, отримало визнання світового рівня.